Årsmöte session två : onsdag femte mars
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
Terrängsäsongen 2021
Terräng-EM avgjordes i Dublin och terrängserien avslutades i Skatås under helgen. I och med det läggs terrängsäsongen till handlingarna och det är dags att skruva på sexmillimetersspikarna igen inför stundande inomhustävlingar.
Skribent: Sebastian Nilsson
Sedan ett par månader tillbaka kom beskedet att Meraf Batha byter klubb till Ullevi. När hon under söndagens terräng-EM stod på startlinjen i blågult gick hon hårt ut från start och skapade direkt sprickor i fältet. Hon höll sig kvar i den gradvis minskande tätklungan hela vägen till den sista backen, där hon fick erkänna sig besegrad av norska Karoline Bjerkeli Grövdal. Silvret är Merafs tredje medalj i sammanhanget.
– Det var en tuff bana och jag sprang snabbt de första varven, så efter det blev det bitvis tufft. Men jag kände mig stark, sa hon till friidrott.se efter loppet där du kan läsa mer om tävlingarna.
Sara Christiansson, Sävedalens AIK, avslutade en framgångsrik terrängsäsong med ett lagbrons under terräng-EM i Dublin. Foto: Deca Text & Bild
Sävedalens Sara Christiansson som har haft en fin terrängsäsong med NM-guld och SM-silver, sprang in på 30:e plats. Tillsammans med göteborgsbaserade Samrawit Mengstaeb, som slutade sexa, tog de tillsammans den första svenska seniora lagmedaljen någonsin på ett terräng-EM.
Fullständiga resultat hittar du här.
Elin Brink, Mölndals AIK, i segrade i damklassen under årets upplaga av terrängserien. Här springer hon i mål under den tredje deltävlingen i Tuve. Foto: Deca Text & Bild
I helgen avslutades också terrängserien med en jaktstart uppför Brudaremossen i Skatås. Löparna startade utifrån tidigare resultat under terrängseriens tre inledande deltävlingar. Sträckan mätte drygt tre kilometer och totalt plockade löparna cirka 100 höjdmeter.
I herrklassen försvarade Mölndals Alexander Nilsson ledningen uppför den snötunga banan. I damklassen segrade klubbkollegan Elin Brink. Ytterligare Mölndalssegrar blev det i juniorklasserna genom Ludwig Rosén och Elin Hagelin.
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
Fu Väst formar utbildningsprogrammet efter föreningarnas behov. Mejla gärna Lisa om eller när du önskar en utbildning som inte finns på listan. Tillsammans med RF-SISU och Elit Göteborg kan distriktet som helhet erbjuda grenspecifika utbildningar tillika föreningsutvecklande utbildningar eller workshops. Distriktet kan även skräddarsy en utbildning för ert behov.
I intervjun får du lyssna till Eriks perspektiv på träningsmiljön i Friidrottens Hus, människorna han omger sig med och vilka värden som präglar friidrotten i Göteborg. Samtalet berör även betydelsen som tävlingen har för unga aktiva och hur han ser på framtida utveckling av sporten i staden.
Nu öppnar Volontärbanken – en plats där du som en enskild individ kan registrera ditt intresse och bidra på ditt unika vis till friidrotten i Göteborg.
Ridån av flaggor på innerplan tonsätter Världsungdomsspelen som viktig internationell samlingspunkt för konkurrenskraftiga tävlingar och socialt sammanhang - och för första gången sedan 1996, finns nu parafriidrottsgrenar på det officiella tävlingsprogrammet.
Nordiska Mästerskapen i mångkamp arrangerades under helgen på slottskogsvallen i Göteborg. I U20-klassen deltog Rasmus Arnell från IFK Göteborg (Bild, Finnkampen 2024). Rasmus slutade på en 6:e plats på nya personliga rekordet 6829p. Rasmus målsättning var att kvalificera sig till JEM i Tampere men ett strulande knä som hämmade honom i höjdhoppet gjorde det till en övermäktigt uppgift denna gång.
-Från dag ett har mottot varit.” Världsungdomsspelen skall vara en tävling för alla, vare sig du är nybörjare eller Olympiasegrare”
Ladda ner och läs årsberättelsen 2024
För att främja en solid och hållbar föreningsverksamhet erbjuder Göteborgs Friidrottsförbund och RF-SISU Västra Götaland föreningsöverskridande aktiviteter och enskilt föreningsstöd. Följande åtta gemensamma aktiviteter erbjuds under 2025.
Citaten kommer från årsrapporten där 29 av totalt 51 föreningar har svarat. Nu finns en sammanställning av rapporten färdig som beskriver föreningsverksamheten i distriktet 2024 och 2023. Vi uppmuntrar er till att läsa rapporten med ett selektivt öga. Det är inte ett rätt-och-fel dokument utan presenteras utifrån frågor som ansågs viktiga vid starten för Strategi 2025 - för en generell friidrottsförening.
Information om din friidrottsskola kommer då att belysas på den välbesökta rekryteringssidan "Hitta din förening" och friidrott.se - samtidigt som er statistik ger Svensk Friidrott förutsättningar att följa utvecklingen samt prioritera stöd- eller utvecklingsinsatser gällande friidrottsskolor.
Vill du också vibrera med friidrottstävlingen största nerv? Den 29 mars kl 10:00-16:00 genomförs en teoretiskt och praktiskt utbildning i samband med IFK Göteborgs klubbmästerskap. Du får alltså möjlighet att skjuta skarpt dag ett!
Göteborgs Friidrottsförbunds parakommitté bjuder in dig som är nyfiken på parafriidrott till en inspirationsdag! Den 22 mars mellan klockan 10.00 – 13.00 är du välkommen att testa höjdhopp, längdhopp och löpning i Friidrottens Hus. Parakommittén finns även på plats för dig som förening att diskutera din förenings frågor gällande parafriidrott.