Terrängsäsongen 2021

Terrängsäsongen avslutades med EM-medalj och terrängseriefinal

Terräng-EM avgjordes i Dublin och terrängserien avslutades i Skatås under helgen. I och med det läggs terrängsäsongen till handlingarna och det är dags att skruva på sexmillimetersspikarna igen inför stundande inomhustävlingar.

Skribent: Sebastian Nilsson

Sedan ett par månader tillbaka kom beskedet att Meraf Batha byter klubb till Ullevi. När hon under söndagens terräng-EM stod på startlinjen i blågult gick hon hårt ut från start och skapade direkt sprickor i fältet. Hon höll sig kvar i den gradvis minskande tätklungan hela vägen till den sista backen, där hon fick erkänna sig besegrad av norska Karoline Bjerkeli Grövdal. Silvret är Merafs tredje medalj i sammanhanget.

– Det var en tuff bana och jag sprang snabbt de första varven, så efter det blev det bitvis tufft. Men jag kände mig stark, sa hon till friidrott.se efter loppet där du kan läsa mer om tävlingarna.

Sara Christiansson, Sävedalens AIK, avslutade en framgångsrik terrängsäsong med ett lagbrons under terräng-EM i Dublin. Foto: Deca Text & Bild

Sävedalens Sara Christiansson som har haft en fin terrängsäsong med NM-guld och SM-silver, sprang in på 30:e plats. Tillsammans med göteborgsbaserade Samrawit Mengstaeb, som slutade sexa, tog de tillsammans den första svenska seniora lagmedaljen någonsin på ett terräng-EM. 

Fullständiga resultat hittar du här.

Elin Brink, Mölndals AIK, i segrade i damklassen under årets upplaga av terrängserien. Här springer hon i mål under den tredje deltävlingen i Tuve. Foto: Deca Text & Bild

I helgen avslutades också terrängserien med en jaktstart uppför Brudaremossen i Skatås. Löparna startade utifrån tidigare resultat under terrängseriens tre inledande deltävlingar. Sträckan mätte drygt tre kilometer och totalt plockade löparna cirka 100 höjdmeter. 

I herrklassen försvarade Mölndals Alexander Nilsson ledningen uppför den snötunga banan. I damklassen segrade klubbkollegan Elin Brink. Ytterligare Mölndalssegrar blev det i juniorklasserna genom Ludwig Rosén och Elin Hagelin.

Fullständiga resultat hittar du här.

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!