Terrängsäsongen 2021

Terrängsäsongen avslutades med EM-medalj och terrängseriefinal

Terräng-EM avgjordes i Dublin och terrängserien avslutades i Skatås under helgen. I och med det läggs terrängsäsongen till handlingarna och det är dags att skruva på sexmillimetersspikarna igen inför stundande inomhustävlingar.

Skribent: Sebastian Nilsson

Sedan ett par månader tillbaka kom beskedet att Meraf Batha byter klubb till Ullevi. När hon under söndagens terräng-EM stod på startlinjen i blågult gick hon hårt ut från start och skapade direkt sprickor i fältet. Hon höll sig kvar i den gradvis minskande tätklungan hela vägen till den sista backen, där hon fick erkänna sig besegrad av norska Karoline Bjerkeli Grövdal. Silvret är Merafs tredje medalj i sammanhanget.

– Det var en tuff bana och jag sprang snabbt de första varven, så efter det blev det bitvis tufft. Men jag kände mig stark, sa hon till friidrott.se efter loppet där du kan läsa mer om tävlingarna.

Sara Christiansson, Sävedalens AIK, avslutade en framgångsrik terrängsäsong med ett lagbrons under terräng-EM i Dublin. Foto: Deca Text & Bild

Sävedalens Sara Christiansson som har haft en fin terrängsäsong med NM-guld och SM-silver, sprang in på 30:e plats. Tillsammans med göteborgsbaserade Samrawit Mengstaeb, som slutade sexa, tog de tillsammans den första svenska seniora lagmedaljen någonsin på ett terräng-EM. 

Fullständiga resultat hittar du här.

Elin Brink, Mölndals AIK, i segrade i damklassen under årets upplaga av terrängserien. Här springer hon i mål under den tredje deltävlingen i Tuve. Foto: Deca Text & Bild

I helgen avslutades också terrängserien med en jaktstart uppför Brudaremossen i Skatås. Löparna startade utifrån tidigare resultat under terrängseriens tre inledande deltävlingar. Sträckan mätte drygt tre kilometer och totalt plockade löparna cirka 100 höjdmeter. 

I herrklassen försvarade Mölndals Alexander Nilsson ledningen uppför den snötunga banan. I damklassen segrade klubbkollegan Elin Brink. Ytterligare Mölndalssegrar blev det i juniorklasserna genom Ludwig Rosén och Elin Hagelin.

Fullständiga resultat hittar du här.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.