Göteborg Friidrott

Skribent sökes till Göteborg Friidrott!

Vad är en vinnare?

Göteborgs Friidrottsförbund, GFIF söker dig som vill arbeta som skribent för goteborgfriidrott.se. Ditt uppdrag är att lyfta idrottsliga prestationer, lokala arrangemang och förmedla delar av förbundets uppdrag genom artiklar, intervjuer och tävlingsrapportering. Behovet omfattar i snitt tio timmar per månad, med start så snart du har möjlighet. 

goteborgfriidrott.se är en värdefull kanal för att förmedla förbundets uppdrag och personliga berättelser som stärker friidrottens värde och roll i samhället. Det är också en hub, en utgångspunkt för utbildning, arrangemangstöd och Friidrottens Hus. Hemsidan är också en kanal in till varje enskild arenaförening via Hitta din förening och för gemensamma aktiviteter inom varje grengrupp.

För att kunna visa på den bredd, spets och glädje som finns inom förbundet söker GFIF därför dig som vill vara med och stärka innehållet på hemsidan utifrån de aktivas prestationer och de lokala tävlingar som arrangeras.

Rollen formas utifrån dina personliga egenskaper och arbetet sker i nära anslutning till arrangemang som sker i distriktet. Du kommer att arbeta nära förbundets kommunikatör vilken är den person som du planerar ditt arbete med och är ansvarig redaktör för goteborgfriidrott.se. 

För bredd, spets och glädje!

Du kommer att få arbeta med att

  • Genomföra research, intervjuer, och att skriva.
  • I utvalda perioder och tävlingar ha koll på elitaktivas prestationer utanför det lokala tävlingsprogrammet. 

Göteborg Friidrott värdesätter

  • Nyfikenhet på att utmana och stärka hur friidrotten pratar om och med den aktive.
  • Att du vill utvecklas som skribent/journalist/kommunikatör och därför är öppen för att både få och ge feedback så att du, dina medarbetare och Göteborgs Friidrotts kommunikation hela tiden ska utvecklas och stärkas. 

Göteborg Friidrott ser det som självklart att du

  • Har en nyfikenhet på göteborgsfriidrotten och den aktives och tränarens väg till prestation!
  • Delar Svensk Friidrotts värdegrund och att detta är integrerat i ditt arbete.
  • Har viss erfarenhet av att intervjua, transkribera och skriva.

För att läsa om Göteborg FRiidrott, klicka här!

Känns detta intressant? 
Skicka din ansökan innan
30 O K T O B E R

Detta behöver Göteborg Friidrott av dig: 
1. En text där du skriver om Vad är en vinnare?
2. Att få en bild över vem du är och hur du känner inför uppdraget. 
3. De delar i ditt CV, och eventuellt tidigare texter som du tycker är relevant för detta arbete. 

Skicka din ansökan till sara.holmgren@goteborgfriidrott.se 

Du kanske undrar över din anställning?
Du kommer att ges en tillsvidareanställning på 10 timmar i snitt per månad.
Antalet timmar kommer att variera utifrån period/tävlingssäsong. 
Arbetet sker i anslutning till de tävlingar och aktiviteter du rapporterar om.
Ditt arbete är därför flexibelt. 

För dig som har frågor eller funderingar, hör gärna av dig till
Sara Ulrika Holmgren, Kommunikatör Göteborg Friidrott
Mail: sara.holmgren@goteborgfriidrott.se
Telefon: 072-071 58 48

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4