Göteborg Friidrott

Vilken förebild vill du vara?

Om du skulle ge dig själv två minuter, eller stunden det tar till nästa hållplats på väg till träningen, eller stunden innan du tar steget in till Friidrottens Hus att fundera på: Hur kan och vill du bidra till Göteborg Friidrott? Vilken förebild vill du vara? 

Lördag den 22 oktober möttes representanter från din förening styrelse och kansli för årets andra dialogforum, Höstdialogen, och gavs samma fråga att reflektera över och skriva ner.

Kanske är det när vi faktiskt tar oss tid att lyssna och förstå varandra som en värdegrund kan börja leva. Och kanske är det när du som individ börjar reflektera även den du är, dina handlingar, och ditt bidrag som en kultur kan både förstärkas och förändras.

Du behövs för att göra Göteborg Friidrott och Svensk Friidrott stark/are! 

Höstdialogen innehöll diskussioner i grupp med fokus på verksamhetsplanen och budgeten inför 2023. Fokus låg även på den långsiktiga vägen framåt som stöds av Strategi 2025. Under 2023 finns en vilja och fokus (genom Strategi 2025 nr 1, 2, och 7) att ta tillvara på alla individer i en förening, att stärka ledarskapet och era arrangemang genom utbildning och att vi i mötet mellan varandra lyssnar och lär, för att tillsammans leda vägen fram.

För dig som är nyfiken på hela programmet, upplägget, och vill ladda ner alla handlingar från Höstdialogen.

Klicka här, för att komma till programmet och inbjudan!

Bra-att-komma-ihåg-dagar!

Imorgon, tisdag 25 oktober: Höstkalas! Du är välkommen!
Torsdag 24 november: Göteborg Friidrott Årsmöte – Alla 53 föreningar är välkomna!

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.