Göteborg Friidrott

Vilken förebild vill du vara?

Om du skulle ge dig själv två minuter, eller stunden det tar till nästa hållplats på väg till träningen, eller stunden innan du tar steget in till Friidrottens Hus att fundera på: Hur kan och vill du bidra till Göteborg Friidrott? Vilken förebild vill du vara? 

Lördag den 22 oktober möttes representanter från din förening styrelse och kansli för årets andra dialogforum, Höstdialogen, och gavs samma fråga att reflektera över och skriva ner.

Kanske är det när vi faktiskt tar oss tid att lyssna och förstå varandra som en värdegrund kan börja leva. Och kanske är det när du som individ börjar reflektera även den du är, dina handlingar, och ditt bidrag som en kultur kan både förstärkas och förändras.

Du behövs för att göra Göteborg Friidrott och Svensk Friidrott stark/are! 

Höstdialogen innehöll diskussioner i grupp med fokus på verksamhetsplanen och budgeten inför 2023. Fokus låg även på den långsiktiga vägen framåt som stöds av Strategi 2025. Under 2023 finns en vilja och fokus (genom Strategi 2025 nr 1, 2, och 7) att ta tillvara på alla individer i en förening, att stärka ledarskapet och era arrangemang genom utbildning och att vi i mötet mellan varandra lyssnar och lär, för att tillsammans leda vägen fram.

För dig som är nyfiken på hela programmet, upplägget, och vill ladda ner alla handlingar från Höstdialogen.

Klicka här, för att komma till programmet och inbjudan!

Bra-att-komma-ihåg-dagar!

Imorgon, tisdag 25 oktober: Höstkalas! Du är välkommen!
Torsdag 24 november: Göteborg Friidrott Årsmöte – Alla 53 föreningar är välkomna!

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.