Utbildning

Framtidens ledare utbildas i Friidrottens Hus: “Bygger friidrotten från grunden”

Under helgen som var avslutades tränarutbildningen ”Friidrott 10-12 år” i Friidrottens Hus. Utbildningen som arrangerades av UC Väst hade deltagare från nio olika föreningar i Västsverige och pågick under fyra heldagar. Utbildningen ämnade att ge tränare/ledare teoretiska och praktiska kunskaper om hur man kan lägga upp en utvecklande friidrottsverksamhet.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Totalt hade utbildningsdagarna 16 deltagare från olika föreningar i Västsverige. Utbildningen leddes av distriktets mångårigt erfarna och kompetenta ledare Kristian Pettersson, Katrin Klaup och Janne Wanhainen.

Förutom att deltagarna fick suga åt sig praktiska kunskaper i många av friidrottens olika grenar ingick också styrketräning, hoppkoordination och träningslära i programmet. Kristian Pettersson, som också är ansvarig för friidrottsgymnasiet på Katrinelund, tycker de framtida ledarna förtjänar ett glatt hejarop efter alla långa utbildningsdagar.

– Jag vill ge all heder åt alla de som orkade hänga i. Vi körde en halvtimme över tiden för att hinna med allting. 

Han betonar vikten av att distriktet fortsätter fostra ledare för aktiva i alla åldrar. Framförallt är det föräldrar till friidrottande barn som är tränare i de yngre åldrarna, och att de har ny och uppdaterad information är en förutsättning för att vi i framtiden också ska få fram elitaktiva.

– De i sin tur leder ju nästa grupp. Det är oerhört viktigt att informationen sprids. Det är något som bygger friidrotten i Göteborg från grunden, att vi har många utbildade tränare.

Nu under helgen, 23-24 oktober, avslutas andra utbildningshelgen för tränare för aktiva i 13-14-årsåldern, där bland annat Tracey Andersson kommer leda delar av utbildningen.

Här får du också information om fler kostnadsfria utbildningar som RF-SISU arrangerar under hösten.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.