Utbildning

Framtidens ledare utbildas i Friidrottens Hus: “Bygger friidrotten från grunden”

Under helgen som var avslutades tränarutbildningen ”Friidrott 10-12 år” i Friidrottens Hus. Utbildningen som arrangerades av UC Väst hade deltagare från nio olika föreningar i Västsverige och pågick under fyra heldagar. Utbildningen ämnade att ge tränare/ledare teoretiska och praktiska kunskaper om hur man kan lägga upp en utvecklande friidrottsverksamhet.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Totalt hade utbildningsdagarna 16 deltagare från olika föreningar i Västsverige. Utbildningen leddes av distriktets mångårigt erfarna och kompetenta ledare Kristian Pettersson, Katrin Klaup och Janne Wanhainen.

Förutom att deltagarna fick suga åt sig praktiska kunskaper i många av friidrottens olika grenar ingick också styrketräning, hoppkoordination och träningslära i programmet. Kristian Pettersson, som också är ansvarig för friidrottsgymnasiet på Katrinelund, tycker de framtida ledarna förtjänar ett glatt hejarop efter alla långa utbildningsdagar.

– Jag vill ge all heder åt alla de som orkade hänga i. Vi körde en halvtimme över tiden för att hinna med allting. 

Han betonar vikten av att distriktet fortsätter fostra ledare för aktiva i alla åldrar. Framförallt är det föräldrar till friidrottande barn som är tränare i de yngre åldrarna, och att de har ny och uppdaterad information är en förutsättning för att vi i framtiden också ska få fram elitaktiva.

– De i sin tur leder ju nästa grupp. Det är oerhört viktigt att informationen sprids. Det är något som bygger friidrotten i Göteborg från grunden, att vi har många utbildade tränare.

Nu under helgen, 23-24 oktober, avslutas andra utbildningshelgen för tränare för aktiva i 13-14-årsåldern, där bland annat Tracey Andersson kommer leda delar av utbildningen.

Här får du också information om fler kostnadsfria utbildningar som RF-SISU arrangerar under hösten.

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!