Ungdom

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Ungdomskonferens 30 september! (Inställd)

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på
varför din förening fungerar som den gör? Eller är du kanske ledare, eller föreningsansvarig och vill att ungdomar engagerar sig i din förening, men är osäker på hur? Är du nyfiken på hur ungdomars åsikter kan få föreningen att utvecklas?

Under konferensen som Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar tillsammans med Ungdomskommittéer får du träffa ungdomar från olika friidrottsföreningar i Göteborg, som precis som du är intresserad av att påverka i sin förening. Vi kommer tillsammans att diskutera vad vi vill påverka i våra föreningar och hur vi kan tänkas göra det. För att ge inspiration kring hur man kan gå tillväga så kommer ungdomar från Svenska Friidrottsförbundets Ungdomskommitté, IF Kvilles Ungdomsråd och
Mölndals AIK aktivas råd att vara på plats och berätta om hur de arbetar med ungdomsinflytande. Utöver detta bjuder vi på lunch, fika och roliga aktiviteter där vi får lära känna varandra över föreningarna! En fullspäckad friidrottsdag helt enkelt!

När? 30 september. Tid: 09:00-16.00 Lunch och fika ingår! Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotel. Södra Hamngatan 59, 401 24
Göteborg

Under de sista 45 minuterna på ungdomskonferensen ser vi gärna att du som ledare eller en annan vuxen
från föreningen är med som förenings representant. Ni kommer då få ta del av en kort presentation kring varför föreningar bör ta till vara på engagerade ungdomar samt också få höra vad ungdomarna från er förening har kommit fram till under konferensen. 

Såhär anmäler du dig!
Tycker du att detta som en rolig dag, tveka inte, utan anmäl dig och upp till 3 andra ungdomar i din friidrottsförening redan idag genom att maila era namn samt förening till Förbundschef eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se

Och för dig som ledare; Dela gärna detta med ungdomar i din förening som du tror skulle vara intresserade av att delta på
Ungdomskonferensen.

Detta händer också i September! 
Under “Föreningens årshjul” samlar förbundet aktiviteter och deadlines riktade till dig som föreningsansvarig eller sitter i styrelsen. 

 

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

31 jul 2023

SM i Söderhamn – en resumé!

SM i Söderhamn är slut! Efter tre dagar fullspäckade med friidrott har svenska mästare korats, och många av dem tillhör Göteborgsklubbarna. Läs mer om hela helgen här!