Ungdom

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Ungdomskonferens 30 september! (Inställd)

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på
varför din förening fungerar som den gör? Eller är du kanske ledare, eller föreningsansvarig och vill att ungdomar engagerar sig i din förening, men är osäker på hur? Är du nyfiken på hur ungdomars åsikter kan få föreningen att utvecklas?

Under konferensen som Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar tillsammans med Ungdomskommittéer får du träffa ungdomar från olika friidrottsföreningar i Göteborg, som precis som du är intresserad av att påverka i sin förening. Vi kommer tillsammans att diskutera vad vi vill påverka i våra föreningar och hur vi kan tänkas göra det. För att ge inspiration kring hur man kan gå tillväga så kommer ungdomar från Svenska Friidrottsförbundets Ungdomskommitté, IF Kvilles Ungdomsråd och
Mölndals AIK aktivas råd att vara på plats och berätta om hur de arbetar med ungdomsinflytande. Utöver detta bjuder vi på lunch, fika och roliga aktiviteter där vi får lära känna varandra över föreningarna! En fullspäckad friidrottsdag helt enkelt!

När? 30 september. Tid: 09:00-16.00 Lunch och fika ingår! Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotel. Södra Hamngatan 59, 401 24
Göteborg

Under de sista 45 minuterna på ungdomskonferensen ser vi gärna att du som ledare eller en annan vuxen
från föreningen är med som förenings representant. Ni kommer då få ta del av en kort presentation kring varför föreningar bör ta till vara på engagerade ungdomar samt också få höra vad ungdomarna från er förening har kommit fram till under konferensen. 

Såhär anmäler du dig!
Tycker du att detta som en rolig dag, tveka inte, utan anmäl dig och upp till 3 andra ungdomar i din friidrottsförening redan idag genom att maila era namn samt förening till Förbundschef eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se

Och för dig som ledare; Dela gärna detta med ungdomar i din förening som du tror skulle vara intresserade av att delta på
Ungdomskonferensen.

Detta händer också i September! 
Under “Föreningens årshjul” samlar förbundet aktiviteter och deadlines riktade till dig som föreningsansvarig eller sitter i styrelsen. 

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening.