Ungdom

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Ungdomskonferens 30 september! (Inställd)

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på
varför din förening fungerar som den gör? Eller är du kanske ledare, eller föreningsansvarig och vill att ungdomar engagerar sig i din förening, men är osäker på hur? Är du nyfiken på hur ungdomars åsikter kan få föreningen att utvecklas?

Under konferensen som Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar tillsammans med Ungdomskommittéer får du träffa ungdomar från olika friidrottsföreningar i Göteborg, som precis som du är intresserad av att påverka i sin förening. Vi kommer tillsammans att diskutera vad vi vill påverka i våra föreningar och hur vi kan tänkas göra det. För att ge inspiration kring hur man kan gå tillväga så kommer ungdomar från Svenska Friidrottsförbundets Ungdomskommitté, IF Kvilles Ungdomsråd och
Mölndals AIK aktivas råd att vara på plats och berätta om hur de arbetar med ungdomsinflytande. Utöver detta bjuder vi på lunch, fika och roliga aktiviteter där vi får lära känna varandra över föreningarna! En fullspäckad friidrottsdag helt enkelt!

När? 30 september. Tid: 09:00-16.00 Lunch och fika ingår! Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotel. Södra Hamngatan 59, 401 24
Göteborg

Under de sista 45 minuterna på ungdomskonferensen ser vi gärna att du som ledare eller en annan vuxen
från föreningen är med som förenings representant. Ni kommer då få ta del av en kort presentation kring varför föreningar bör ta till vara på engagerade ungdomar samt också få höra vad ungdomarna från er förening har kommit fram till under konferensen. 

Såhär anmäler du dig!
Tycker du att detta som en rolig dag, tveka inte, utan anmäl dig och upp till 3 andra ungdomar i din friidrottsförening redan idag genom att maila era namn samt förening till Förbundschef eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se

Och för dig som ledare; Dela gärna detta med ungdomar i din förening som du tror skulle vara intresserade av att delta på
Ungdomskonferensen.

Detta händer också i September! 
Under “Föreningens årshjul” samlar förbundet aktiviteter och deadlines riktade till dig som föreningsansvarig eller sitter i styrelsen. 

 

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.