Musikhjälpen

We Run We Walk – för musikhjälpen

We Run, We Walk för Musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet – samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

Så här gör du för att skapa en aktivitet:
1. Registrera din löpning eller vandring via den här länken. 
2. Aktiviteten skall vara gratis men donations-baserad för Musikhjälpen.
3. Bjud sedan in allmänheten till evenemanget under vecka 50.

Aktiviteten hamnar på SFIF karta där vem som helst kan läsa informationen och är välkommen att vara med.  
Göteborgs Friidrottsförbund hjälper därefter till att sprida lokala initiativ. Förhoppningsvis kan någon ny hitta till er förening eller träningsgrupp!

Vad är We Run We Walk?
We Run, We Walk är ett löpar- och vandrarinitiativ från Svenska Friidrottsförbundet som vill lyfta den sociala gemenskapen i att motionera, och genom initiativet främja fysisk aktivitet och bidra till en bättre folkhälsa.

Under vecka 50 vill Svensk Friidrott få så många som möjligt att röra på sig, samtidigt som Svenska Friidrottsförbundet bidrar med ekonomiskt tillskott till Musikhjälpen.
Årets tema på Musikhjälpen är: Ingen ska behöva dö av hunger.

Vilka är initiativet till för?
Alla!
Men den förening som har angett att de bedriver Motionslöping/Vandring via årsrapporten har fått informationen till sig särskilt som inspiration till att lyfta sin verksamhet. 

För funderingar och vägledning, kontakta gärna:

Jenny Sundqvist, Svenska Friidrottsförbundet
Email: jenny.sundqvist@friidrott.se
eller 
Sara Ulrika Holmgren, Göteborgs Friidrottsförbund
Email: sara.holmgren@goteborgfriidrott.se

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.