DM 25-27 augusti

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

Göteborgs Distriktsmästerskap för dig mellan 12-17 år är i antåg! 

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

-Genom att erbjuda en DM-tävling i distriktet även utomhus och som vi nu gör kombinerar denna med en annan tävling (Stonehill Games), ges de aktiva en större frihet att välja bland friidrottens grenar. Samtidigt går de inte miste om charmen med att befinna sig på en arena med både äldre och yngre aktiva. Vi ser detta, för vissa, som en perfekt avslutning på en annars lång säsong, För andra, som en uppladdning inför framtida Götalandsmästerskap, säger Lerum Friidrotts Michael Pettersson

Stonehill Games har genomförts, utvecklats och förändrats på föreningens hemmaarena Stenkullen IP, under 35 års tid. Det är idag en tre dagar lång tävling som välkomnar bredd, men riktar sig emot att vara en barn- och ungdomstävling och innehar 2023 DM-status för ungdomar mellan 12-17 år. 

-Vi är framförallt stolta över att kunna erbjuda samtliga grenar i åldrarna 12-17 år (alltså ett fullt SM-program) Något som gör att vi också hoppas på att många aktiva väljer att köra flera grenar och kanske även för de äldre, avslutar säsongen med att prova på en ny gren som de inte gjort förut, säger Michael och berättar att det under fredagen kommer att genomföras en stafett ihop med hinderloppen. 

-Genom att också erbjuda stafetterna en egen kväll ger vi de aktiva en bättre förutsättningar att kombinera deltagande i stafetterna och de individuella grenarna i syfte att öka stafettdeltagandet, även om stafetterna som sådan inte ingår i DM-tävlingarna.

För tidsprogram, PM och startlistor, håll dig uppdaterad under tävlingsveckan på Lerum Friidrott hemsida under fliken “Våra arrangemang”.

För lerumfriidrott.se klicka här!

För frågor om tävlingen, författa dina tankar till info@stonehillgames.se.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.