DM 25-27 augusti

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

Göteborgs Distriktsmästerskap för dig mellan 12-17 år är i antåg! 

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

-Genom att erbjuda en DM-tävling i distriktet även utomhus och som vi nu gör kombinerar denna med en annan tävling (Stonehill Games), ges de aktiva en större frihet att välja bland friidrottens grenar. Samtidigt går de inte miste om charmen med att befinna sig på en arena med både äldre och yngre aktiva. Vi ser detta, för vissa, som en perfekt avslutning på en annars lång säsong, För andra, som en uppladdning inför framtida Götalandsmästerskap, säger Lerum Friidrotts Michael Pettersson

Stonehill Games har genomförts, utvecklats och förändrats på föreningens hemmaarena Stenkullen IP, under 35 års tid. Det är idag en tre dagar lång tävling som välkomnar bredd, men riktar sig emot att vara en barn- och ungdomstävling och innehar 2023 DM-status för ungdomar mellan 12-17 år. 

-Vi är framförallt stolta över att kunna erbjuda samtliga grenar i åldrarna 12-17 år (alltså ett fullt SM-program) Något som gör att vi också hoppas på att många aktiva väljer att köra flera grenar och kanske även för de äldre, avslutar säsongen med att prova på en ny gren som de inte gjort förut, säger Michael och berättar att det under fredagen kommer att genomföras en stafett ihop med hinderloppen. 

-Genom att också erbjuda stafetterna en egen kväll ger vi de aktiva en bättre förutsättningar att kombinera deltagande i stafetterna och de individuella grenarna i syfte att öka stafettdeltagandet, även om stafetterna som sådan inte ingår i DM-tävlingarna.

För tidsprogram, PM och startlistor, håll dig uppdaterad under tävlingsveckan på Lerum Friidrott hemsida under fliken “Våra arrangemang”.

För lerumfriidrott.se klicka här!

För frågor om tävlingen, författa dina tankar till info@stonehillgames.se.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.