Göteborg Friidrott

Eva-Lena Frick ny förbundschef!

Eva-Lena Frick ny förbundschef till Göteborgs Friidrottsförbund! 

Pressmeddelande 6 september 2022, 13.00

Under 50 års tid har hon betraktat hur idrottsrörelsen i Sverige formats och utvecklats i takt med samhällets förändring. Och sedan 2003 har VD-rollen på Vätternrundan och Vasaloppet varit Eva-Lenas primära uppdrag. Den förste december kommer hon till Göteborg och friidrotten. “För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid”, säger Eva-Lena. 

—Det ska bli jättekul att få vara med på en resa till inom ramen för den här typen av organisation där meningen med evenemangen är att skapa förutsättningar för friidrotten. Det ska bli oerhört spännande att få göra det med ännu ett starkt varumärke, säger Eva-Lena.

Göteborgs Friidrottsförbund balanserar den ideella rörelsen med en mer kommersiell men väl integrerad del där långloppen Göteborgsvarvet, Göteborgs Marathon, Lindholmenstafetten och Varvetmilen alla är en del i att skapa folkfest, folkhälsa och ringar på vattnet tillbaka till idrottsrörelsen.

—Det finns en stor drivkraft hos mig att få ihop effekten av evenemang med den ideella rörelsen. Balansen mellan det ideella och det kommersiella är en utmaning i den här typen av organisation och den här typen av arbete. Men den ideella rörelsen är ju där som allt är sprunget ur. Det går inte att jobba på något annat sätt än att det ska vara ett Vi. Att vi ska jobba tillsammans. Det kommer att vara ett stort mål för mig, säger Eva-Lena.

“För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid” 

—Hennes erfarenhet som ledare och chef för liknande organisationer men också som ideellt engagerad idrottsledare kommer att stärka vår organisation avsevärt, säger Anders Prytz, ordförande Göteborgs Friidrottsförbund.

Tillsammans med 50 föreningarna arbetar Göteborgs Friidrottsförbund mot en idrottslig bredd, spets och mot att varje förening ska känna glädje till det just de kan bidra med. 

—Vi ska visa på att vi vill att människor ska komma till våra arrangemang men även till vår idrott, och att vi är förberedda på det när det gäller utbildning, tränare, anläggning, ja alla de stora frågor som vi har att jobba med för att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid, säger Eva-Lena.

FAKTA 
Eva-Lena Frick, tidigare Karlsson
Född 1961, Sävsjö
Aktiv skidåkare i IFK Sävsjö, Stockviks IF
Skidmeriter: Deltog i VM 1982, 1987 och OS 1984
Nuvarande styrelseuppdrag: Ordförande RF-SISU Östergötland, Svenska Skidförbundet, Motala AIF
Tidigare uppdrag: VD Vasaloppet, VD Vätternrundan, Styrelseledamot O-ringen och Svenska Orienteringsförbundet. 

Eva-Lena påbörjar sitt uppdrag för Göteborgs Friidrott 1/12, efter avslutat projektledaruppdrag på Världscupen i längdskidor, Ulricehamn.

Kontakt Göteborgs Friidrottsförbund
Ordförande Anders Prytz
Mail anders.prytz@goteborgfriidrott.se 
Telefon 070 687 15 61

Kontakt Eva-Lena Frick
Mail
evalenafrick61@gmail.com
Telefon 070 820 97 27

Göteborg Friidrott, GFIF är ett specialdistriktsförbund inom Svensk Friidrott som stöttar och utvecklar friidrotten och föreningslivet. GFIF driver även träningsanläggningen Friidrottens Hus. Sedan 1980 arrangerar Göteborgsvarvet tillsammans med föreningarna, så även friidrottsgalan Folksam Grand Prix. Tillsammans med föreningarnas lokala arrangemang aktiveras hundratusentals människor varje år. Göteborg Friidrott vill långsiktigt och kontinuerligt skapa yttre förutsättningar till utveckling för varje individ oavsett bakgrund och livssituation. Vi vill möjliggöra friidrott hela livet. För oss och våra medlemsföreningar innebär det att individen är i fokus och är den som utgör kärnan i varje förening.

Foto: Kola Productions/ Marco Glijnic

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!