Göteborg Friidrott

Eva-Lena Frick ny förbundschef!

Eva-Lena Frick ny förbundschef till Göteborgs Friidrottsförbund! 

Pressmeddelande 6 september 2022, 13.00

Under 50 års tid har hon betraktat hur idrottsrörelsen i Sverige formats och utvecklats i takt med samhällets förändring. Och sedan 2003 har VD-rollen på Vätternrundan och Vasaloppet varit Eva-Lenas primära uppdrag. Den förste december kommer hon till Göteborg och friidrotten. “För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid”, säger Eva-Lena. 

—Det ska bli jättekul att få vara med på en resa till inom ramen för den här typen av organisation där meningen med evenemangen är att skapa förutsättningar för friidrotten. Det ska bli oerhört spännande att få göra det med ännu ett starkt varumärke, säger Eva-Lena.

Göteborgs Friidrottsförbund balanserar den ideella rörelsen med en mer kommersiell men väl integrerad del där långloppen Göteborgsvarvet, Göteborgs Marathon, Lindholmenstafetten och Varvetmilen alla är en del i att skapa folkfest, folkhälsa och ringar på vattnet tillbaka till idrottsrörelsen.

—Det finns en stor drivkraft hos mig att få ihop effekten av evenemang med den ideella rörelsen. Balansen mellan det ideella och det kommersiella är en utmaning i den här typen av organisation och den här typen av arbete. Men den ideella rörelsen är ju där som allt är sprunget ur. Det går inte att jobba på något annat sätt än att det ska vara ett Vi. Att vi ska jobba tillsammans. Det kommer att vara ett stort mål för mig, säger Eva-Lena.

“För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid” 

—Hennes erfarenhet som ledare och chef för liknande organisationer men också som ideellt engagerad idrottsledare kommer att stärka vår organisation avsevärt, säger Anders Prytz, ordförande Göteborgs Friidrottsförbund.

Tillsammans med 50 föreningarna arbetar Göteborgs Friidrottsförbund mot en idrottslig bredd, spets och mot att varje förening ska känna glädje till det just de kan bidra med. 

—Vi ska visa på att vi vill att människor ska komma till våra arrangemang men även till vår idrott, och att vi är förberedda på det när det gäller utbildning, tränare, anläggning, ja alla de stora frågor som vi har att jobba med för att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid, säger Eva-Lena.

FAKTA 
Eva-Lena Frick, tidigare Karlsson
Född 1961, Sävsjö
Aktiv skidåkare i IFK Sävsjö, Stockviks IF
Skidmeriter: Deltog i VM 1982, 1987 och OS 1984
Nuvarande styrelseuppdrag: Ordförande RF-SISU Östergötland, Svenska Skidförbundet, Motala AIF
Tidigare uppdrag: VD Vasaloppet, VD Vätternrundan, Styrelseledamot O-ringen och Svenska Orienteringsförbundet. 

Eva-Lena påbörjar sitt uppdrag för Göteborgs Friidrott 1/12, efter avslutat projektledaruppdrag på Världscupen i längdskidor, Ulricehamn.

Kontakt Göteborgs Friidrottsförbund
Ordförande Anders Prytz
Mail anders.prytz@goteborgfriidrott.se 
Telefon 070 687 15 61

Kontakt Eva-Lena Frick
Mail
evalenafrick61@gmail.com
Telefon 070 820 97 27

Göteborg Friidrott, GFIF är ett specialdistriktsförbund inom Svensk Friidrott som stöttar och utvecklar friidrotten och föreningslivet. GFIF driver även träningsanläggningen Friidrottens Hus. Sedan 1980 arrangerar Göteborgsvarvet tillsammans med föreningarna, så även friidrottsgalan Folksam Grand Prix. Tillsammans med föreningarnas lokala arrangemang aktiveras hundratusentals människor varje år. Göteborg Friidrott vill långsiktigt och kontinuerligt skapa yttre förutsättningar till utveckling för varje individ oavsett bakgrund och livssituation. Vi vill möjliggöra friidrott hela livet. För oss och våra medlemsföreningar innebär det att individen är i fokus och är den som utgör kärnan i varje förening.

Foto: Kola Productions/ Marco Glijnic

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!