Göteborg Friidrott

Eva-Lena Frick ny förbundschef!

Eva-Lena Frick ny förbundschef till Göteborgs Friidrottsförbund! 

Pressmeddelande 6 september 2022, 13.00

Under 50 års tid har hon betraktat hur idrottsrörelsen i Sverige formats och utvecklats i takt med samhällets förändring. Och sedan 2003 har VD-rollen på Vätternrundan och Vasaloppet varit Eva-Lenas primära uppdrag. Den förste december kommer hon till Göteborg och friidrotten. “För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid”, säger Eva-Lena. 

—Det ska bli jättekul att få vara med på en resa till inom ramen för den här typen av organisation där meningen med evenemangen är att skapa förutsättningar för friidrotten. Det ska bli oerhört spännande att få göra det med ännu ett starkt varumärke, säger Eva-Lena.

Göteborgs Friidrottsförbund balanserar den ideella rörelsen med en mer kommersiell men väl integrerad del där långloppen Göteborgsvarvet, Göteborgs Marathon, Lindholmenstafetten och Varvetmilen alla är en del i att skapa folkfest, folkhälsa och ringar på vattnet tillbaka till idrottsrörelsen.

—Det finns en stor drivkraft hos mig att få ihop effekten av evenemang med den ideella rörelsen. Balansen mellan det ideella och det kommersiella är en utmaning i den här typen av organisation och den här typen av arbete. Men den ideella rörelsen är ju där som allt är sprunget ur. Det går inte att jobba på något annat sätt än att det ska vara ett Vi. Att vi ska jobba tillsammans. Det kommer att vara ett stort mål för mig, säger Eva-Lena.

“För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid” 

—Hennes erfarenhet som ledare och chef för liknande organisationer men också som ideellt engagerad idrottsledare kommer att stärka vår organisation avsevärt, säger Anders Prytz, ordförande Göteborgs Friidrottsförbund.

Tillsammans med 50 föreningarna arbetar Göteborgs Friidrottsförbund mot en idrottslig bredd, spets och mot att varje förening ska känna glädje till det just de kan bidra med. 

—Vi ska visa på att vi vill att människor ska komma till våra arrangemang men även till vår idrott, och att vi är förberedda på det när det gäller utbildning, tränare, anläggning, ja alla de stora frågor som vi har att jobba med för att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid, säger Eva-Lena.

FAKTA 
Eva-Lena Frick, tidigare Karlsson
Född 1961, Sävsjö
Aktiv skidåkare i IFK Sävsjö, Stockviks IF
Skidmeriter: Deltog i VM 1982, 1987 och OS 1984
Nuvarande styrelseuppdrag: Ordförande RF-SISU Östergötland, Svenska Skidförbundet, Motala AIF
Tidigare uppdrag: VD Vasaloppet, VD Vätternrundan, Styrelseledamot O-ringen och Svenska Orienteringsförbundet. 

Eva-Lena påbörjar sitt uppdrag för Göteborgs Friidrott 1/12, efter avslutat projektledaruppdrag på Världscupen i längdskidor, Ulricehamn.

Kontakt Göteborgs Friidrottsförbund
Ordförande Anders Prytz
Mail anders.prytz@goteborgfriidrott.se 
Telefon 070 687 15 61

Kontakt Eva-Lena Frick
Mail
evalenafrick61@gmail.com
Telefon 070 820 97 27

Göteborg Friidrott, GFIF är ett specialdistriktsförbund inom Svensk Friidrott som stöttar och utvecklar friidrotten och föreningslivet. GFIF driver även träningsanläggningen Friidrottens Hus. Sedan 1980 arrangerar Göteborgsvarvet tillsammans med föreningarna, så även friidrottsgalan Folksam Grand Prix. Tillsammans med föreningarnas lokala arrangemang aktiveras hundratusentals människor varje år. Göteborg Friidrott vill långsiktigt och kontinuerligt skapa yttre förutsättningar till utveckling för varje individ oavsett bakgrund och livssituation. Vi vill möjliggöra friidrott hela livet. För oss och våra medlemsföreningar innebär det att individen är i fokus och är den som utgör kärnan i varje förening.

Foto: Kola Productions/ Marco Glijnic

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.