Friidrottsgymnasiet

Friidrottsgymnasiet utvecklar sitt arbete kring idrottspsykologi

Friidrottsgymnasiet på Katrinelund planerar att utveckla sitt arbete kring idrottspsykologi och kommer därför under hösten och våren ta hjälp av beteendevetaren och idrottspsykologen Cristiana Wall.

– Vi på friidrottsgymnasiet är jätteglada och tacksamma för den kompetens Cris bidrar med, säger Kristian Pettersson, ansvarig på Friidrottsgymnasiet.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Cristiana Wall kommer att hjälpa Friidrottsgymnasiet med en föreläsningsserie i ämnet idrottspsykologi under hösten 2021 och våren 2022.

– Ämnet och behovet är stort och Cris kommer i första hand fokusera på 1) Hur man hanterar förväntningar 2) Hur man avdramatiserar och normaliserar psykisk press. Vi på friidrottsgymnasiet är jätteglada och tacksamma för den kompetens Cris bidrar med, säger Kristian Pettersson, ansvarig på Friidrottsgymnasiet.

 

“Efter många år i idrottsvärlden, och efter att ha träffat många idrottare och tränare, kände jag att jag ville bidra till både idrottares och tränares välbefinnande. Mitt mål är att hjälpa dig med dina tankar, känslor och funderingar, oavsett om det gäller att nå dina mål, komma över motgångar, eller att finna glädje i din träning och tävling”, skriver Cristiana Wall på sin hemsida där du kan läsa mer om hennes arbete.