Funktionärsguide

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Funktionärsguiden är öppen!

Samtidigt som den blå färgen blandas för 43e gånge förbereder sig Göteborg för den analkande löparvågen. Söndagen 12 maj är Trailvarvet först ut i tät följd av Stafettvarvet, Specialvarvet, Göteborgsvarvet, Cityvarvet och Lilla Varvet. 

Som funktionär är du den enskilt viktigaste källan i mötet med deltagaren ute på banan.
Att just du bemöter löparen som önskar svar på den mest självklara frågan gör skillnad.
Att just du är lyhörd, nyfiken och delar din glädje gör skillnad.
Att just du är uppmärksam mot löpare och publik, gör skillnad.
För deras loppupplevelse och för Göteborgsvarvet som organisation. 


För att värna om dig som funktionär har Göteborgsvarvet skapat en utbildning om evenemanget.
Det är viktigt att alla funktionärer genomför utbildningen och får till sig informationen om evenemanget och om säkerheten på plats. 

Göteborgsvarvet vill vara en folkfest i världsklass och du är en av ca 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll.

Ta mig till utbildningen
Öppna funktionärsguiden!

Lösenord till funktionärsguiden: 2100

Visste du att Göteborgsvarvet arrangerats sedan 1980? Och vart pengarna från anmälningsavgiften går? Att organisationen ställer höga krav på miljömässigt och socialt hållbarhetsarbete? Eller vad som önskas från dig som funktionär?

I den korta utbildningen får du ett bredare perspektiv på evenemanget och i funktionärsguiden finns svar på de frågor du kan få under ditt uppdrag. 

Kom ihåg att du genom hela veckan finner funktionärsguiden i din telefon!

Lycka till med ditt funktionärsskap! 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.