Avgörs med publik på Slottsskogsvallen!

Göteborg Friidrott GP är nära

Det är sedan en tid tillbaka klart att Göteborg Friidrott GP blir av även i år. Idag kom dessutom det glädjande beskedet att tävlingen ser ut att kunna avgöras med publik på plats på Slottsskogsvallen den 2 juni.

– Det känns ju verkligen kul, och det är mycket som tyder på att vi kanske blir Sveriges första stora liveevent, säger projektledaren Henrik Eliasson till Sveriges Radio.

Folkhälsomyndigheten gick idag ut med beskedet att från och med 1 juni tillåts publik på liveidrott – om än ”bara” 500 personer. Det innebär alltså en mycket glädjande öppning för Göteborg Friidrott GP som avgörs dagen efter. Redan nu kan du säkra din biljett till tävlingarna här, där antalet är begränsade.

Projektledaren Henrik Eliasson kommenterar beskedet i en intervju med Sveriges Radio:

– Det är ju det som är själva essensen kring arrangemanget, den här liveidrotten, och att ge den till publiken.

Han ser, som vanligt under Göteborg Friidrott Grand Prix, också fram emot friidrott i världsklass och konstaterar att majoriteten av den svenska eliten kommer vara på plats.

– Vi ser fram emot en duell på 5000 meter där Kalle Berglund kommer möta Suldan Hassan. Det var någon sekund från svenska rekordet förra året, nu tror vi verkligen att det kan ryka med hjälp av publikens stöd.

En del kommer naturligtvis att skilja från hur galan brukar gå till ett pandemifritt år, men räkna med fler spännande dueller mellan både svenska och internationella aktiva!

Några fler heta svensknamn som kommer vara på plats:

Andreas Kramer, 800 meter.

Carl Bengtström, 400 meter häck.

Fanny Roos, kula.

Maja Nilsson, höjd.

Simon Pettersson, diskus.
 

Huvudprogrammet för Göteborg Friidrott GP 2021 innehåller följande grenar:

800 meter herrar

5000 meter herrar

400 meter häck herrar

Stavhopp herrar

Diskus herrar

Slägga herrar

200 meter damer

1500 meter damer

Längdhopp damer

Höjdhopp damer

Slägga damer

Kula damer

Här kan du läsa mer om årets Folksam GP

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.