Avgörs med publik på Slottsskogsvallen!

Göteborg Friidrott GP är nära

Det är sedan en tid tillbaka klart att Göteborg Friidrott GP blir av även i år. Idag kom dessutom det glädjande beskedet att tävlingen ser ut att kunna avgöras med publik på plats på Slottsskogsvallen den 2 juni.

– Det känns ju verkligen kul, och det är mycket som tyder på att vi kanske blir Sveriges första stora liveevent, säger projektledaren Henrik Eliasson till Sveriges Radio.

Folkhälsomyndigheten gick idag ut med beskedet att från och med 1 juni tillåts publik på liveidrott – om än ”bara” 500 personer. Det innebär alltså en mycket glädjande öppning för Göteborg Friidrott GP som avgörs dagen efter. Redan nu kan du säkra din biljett till tävlingarna här, där antalet är begränsade.

Projektledaren Henrik Eliasson kommenterar beskedet i en intervju med Sveriges Radio:

– Det är ju det som är själva essensen kring arrangemanget, den här liveidrotten, och att ge den till publiken.

Han ser, som vanligt under Göteborg Friidrott Grand Prix, också fram emot friidrott i världsklass och konstaterar att majoriteten av den svenska eliten kommer vara på plats.

– Vi ser fram emot en duell på 5000 meter där Kalle Berglund kommer möta Suldan Hassan. Det var någon sekund från svenska rekordet förra året, nu tror vi verkligen att det kan ryka med hjälp av publikens stöd.

En del kommer naturligtvis att skilja från hur galan brukar gå till ett pandemifritt år, men räkna med fler spännande dueller mellan både svenska och internationella aktiva!

Några fler heta svensknamn som kommer vara på plats:

Andreas Kramer, 800 meter.

Carl Bengtström, 400 meter häck.

Fanny Roos, kula.

Maja Nilsson, höjd.

Simon Pettersson, diskus.
 

Huvudprogrammet för Göteborg Friidrott GP 2021 innehåller följande grenar:

800 meter herrar

5000 meter herrar

400 meter häck herrar

Stavhopp herrar

Diskus herrar

Slägga herrar

200 meter damer

1500 meter damer

Längdhopp damer

Höjdhopp damer

Slägga damer

Kula damer

Här kan du läsa mer om årets Folksam GP

SKRIBENT: Sebastian Nilsson