Avgörs med publik på Slottsskogsvallen!

Göteborg Friidrott GP är nära

Det är sedan en tid tillbaka klart att Göteborg Friidrott GP blir av även i år. Idag kom dessutom det glädjande beskedet att tävlingen ser ut att kunna avgöras med publik på plats på Slottsskogsvallen den 2 juni.

– Det känns ju verkligen kul, och det är mycket som tyder på att vi kanske blir Sveriges första stora liveevent, säger projektledaren Henrik Eliasson till Sveriges Radio.

Folkhälsomyndigheten gick idag ut med beskedet att från och med 1 juni tillåts publik på liveidrott – om än ”bara” 500 personer. Det innebär alltså en mycket glädjande öppning för Göteborg Friidrott GP som avgörs dagen efter. Redan nu kan du säkra din biljett till tävlingarna här, där antalet är begränsade.

Projektledaren Henrik Eliasson kommenterar beskedet i en intervju med Sveriges Radio:

– Det är ju det som är själva essensen kring arrangemanget, den här liveidrotten, och att ge den till publiken.

Han ser, som vanligt under Göteborg Friidrott Grand Prix, också fram emot friidrott i världsklass och konstaterar att majoriteten av den svenska eliten kommer vara på plats.

– Vi ser fram emot en duell på 5000 meter där Kalle Berglund kommer möta Suldan Hassan. Det var någon sekund från svenska rekordet förra året, nu tror vi verkligen att det kan ryka med hjälp av publikens stöd.

En del kommer naturligtvis att skilja från hur galan brukar gå till ett pandemifritt år, men räkna med fler spännande dueller mellan både svenska och internationella aktiva!

Några fler heta svensknamn som kommer vara på plats:

Andreas Kramer, 800 meter.

Carl Bengtström, 400 meter häck.

Fanny Roos, kula.

Maja Nilsson, höjd.

Simon Pettersson, diskus.
 

Huvudprogrammet för Göteborg Friidrott GP 2021 innehåller följande grenar:

800 meter herrar

5000 meter herrar

400 meter häck herrar

Stavhopp herrar

Diskus herrar

Slägga herrar

200 meter damer

1500 meter damer

Längdhopp damer

Höjdhopp damer

Slägga damer

Kula damer

Här kan du läsa mer om årets Folksam GP

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.