Göteborgs Friidrottsförbund

Efterlängtad renovering och Göteborgsvarvet Expo gör åter entré!

Hej,

Under slutet maj och under hela juni månad kommer en efterlängtad renovering av banorna i Friidrotten Hus att genomföras. Dessutom gör Göteborgsvarvet Expo åter entré i Friidrottens Hus.
Hur kommer banorna att se ut? Och hur påverkar omläggningen, men också Göteborgsvarvet träningen? Vårens föreningsbrev berättar läget. 

Nytt grepp, nya förutsättningar, nya banor!

Loppet stod mellan Regupol, Nordic Sport och Mondo. Och trots att friidrott inte är en bedömningssport, har sportchefer och tränare under ledning av t.f. Friidrottschef Johan Lindh och Elitansvarig Gustav Hultgren, diskuterat i omgångar om vem som blir den värdige vinnaren. Beslutet är nu taget och Mondo Sportflex Super X, 8mm tar hem tävlingen. Som så ofta, är det små detaljer och god erfarenhet av friidrottsvärlden, som kan göra stor skillnad i det långa loppet.  Så här kommer banorna att se ut:

När börjar arbetet? Hur skall du planera träningen?

Tidsplanen för omläggningen av banorna och Göteborgsvarvsveckan, ser ut som följer:

Maj
2–15/5 Leveranser inför Göteborgsvarvet och Mässan anländer till FIH.

Göteborgsvarvsveckan
14-25/5 Friidrottens Hus är stängt.
14-17/5 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
18-23/5 Gymmet och Friidrottens Hus är stängt.
23-25/5 Återställning av FIH efter Göteborgsvarvet Expo

Juni
25/5-25/6 Montering av nya banor i Friidrottens Hus.
23/5-25/6 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
17-19/6 Världsungdomsspelen på kastplanen (Och Ullevi) 

Sommar på Slottsskogsvallen

Under sommaren har Göteborgs Friidrottsförbund, som tidigare, bokade tider tillgängliga för alla föreningar inom GFIF.

Måndag-torsdag 16.30 – 19.30
Fredagar 16.00 – 19.00
Lördag-söndag 09.00 – 14.00

Utöver detta genomförs tävlingar på Slottsskogsvallen. För att planera din träning på bästa sätt, ta hjälp av bokningssystemet. För att se alla bokningar, klicka här. 

Nytt inpasseringssystem!

Slottsskogsvallen har ett nytt inpasseringssystem, vilket innebär att grindarna kommer att vara stängda, även under bokade GFIF-tider.

Varje föreningar skall nu ha fått en enskild kod, som aktiva och ledare kan använda både under föreningens och GFIF’s bokade tider.

Är du elitaktiv och tränar under förmiddagen? Då behöver du köpa ett individuellt motionskort. För att köpa motionskort, klicka här. Tränar du oregelbundet på Slottsskogsvallen, kostar entré 1 gång, 50 kronor.

Klättra-över-staketet-på-Slottsskogsvallen-principen,
är alltså inte längre aktuell.

Då Slottsskogsvallen är en anläggning som underhålls av kommunen, finns också en stark vädjan om att använda den stora entrén till motionscentralen när du kommer till Slottsskogsvallen utanför och under Göteborgs Friidrottsförbunds bokade tider.

GFIF informerar kontinuerligt på goteborgfriidrott.se om ytterligare möjligheter att använda andra arenor och gym under tiden för större evenemang på Slottsskogsvallen och omläggningen av banorna inne i Friidrottens Hus.

Har du några frågor kring möjligheter för gruppens träning? Hör gärna av er till,

Alexander Nilsson, Friidrottskoordinator
alexander.nilsson@goteborgfriidrott.se

Johan Lindh, t.f. Friidrottschef
johan.lindh@goteborgfriidrott.se

Hälsningar, Johan, Alexander, Gustaf, Tommy, Lars, Anders och Sara
Team Friidrott, Göteborgs Friidrottsförbund

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!