Göteborgs Friidrottsförbund

Efterlängtad renovering och Göteborgsvarvet Expo gör åter entré!

Hej,

Under slutet maj och under hela juni månad kommer en efterlängtad renovering av banorna i Friidrotten Hus att genomföras. Dessutom gör Göteborgsvarvet Expo åter entré i Friidrottens Hus.
Hur kommer banorna att se ut? Och hur påverkar omläggningen, men också Göteborgsvarvet träningen? Vårens föreningsbrev berättar läget. 

Nytt grepp, nya förutsättningar, nya banor!

Loppet stod mellan Regupol, Nordic Sport och Mondo. Och trots att friidrott inte är en bedömningssport, har sportchefer och tränare under ledning av t.f. Friidrottschef Johan Lindh och Elitansvarig Gustav Hultgren, diskuterat i omgångar om vem som blir den värdige vinnaren. Beslutet är nu taget och Mondo Sportflex Super X, 8mm tar hem tävlingen. Som så ofta, är det små detaljer och god erfarenhet av friidrottsvärlden, som kan göra stor skillnad i det långa loppet.  Så här kommer banorna att se ut:

När börjar arbetet? Hur skall du planera träningen?

Tidsplanen för omläggningen av banorna och Göteborgsvarvsveckan, ser ut som följer:

Maj
2–15/5 Leveranser inför Göteborgsvarvet och Mässan anländer till FIH.

Göteborgsvarvsveckan
14-25/5 Friidrottens Hus är stängt.
14-17/5 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
18-23/5 Gymmet och Friidrottens Hus är stängt.
23-25/5 Återställning av FIH efter Göteborgsvarvet Expo

Juni
25/5-25/6 Montering av nya banor i Friidrottens Hus.
23/5-25/6 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
17-19/6 Världsungdomsspelen på kastplanen (Och Ullevi) 

Sommar på Slottsskogsvallen

Under sommaren har Göteborgs Friidrottsförbund, som tidigare, bokade tider tillgängliga för alla föreningar inom GFIF.

Måndag-torsdag 16.30 – 19.30
Fredagar 16.00 – 19.00
Lördag-söndag 09.00 – 14.00

Utöver detta genomförs tävlingar på Slottsskogsvallen. För att planera din träning på bästa sätt, ta hjälp av bokningssystemet. För att se alla bokningar, klicka här. 

Nytt inpasseringssystem!

Slottsskogsvallen har ett nytt inpasseringssystem, vilket innebär att grindarna kommer att vara stängda, även under bokade GFIF-tider.

Varje föreningar skall nu ha fått en enskild kod, som aktiva och ledare kan använda både under föreningens och GFIF’s bokade tider.

Är du elitaktiv och tränar under förmiddagen? Då behöver du köpa ett individuellt motionskort. För att köpa motionskort, klicka här. Tränar du oregelbundet på Slottsskogsvallen, kostar entré 1 gång, 50 kronor.

Klättra-över-staketet-på-Slottsskogsvallen-principen,
är alltså inte längre aktuell.

Då Slottsskogsvallen är en anläggning som underhålls av kommunen, finns också en stark vädjan om att använda den stora entrén till motionscentralen när du kommer till Slottsskogsvallen utanför och under Göteborgs Friidrottsförbunds bokade tider.

GFIF informerar kontinuerligt på goteborgfriidrott.se om ytterligare möjligheter att använda andra arenor och gym under tiden för större evenemang på Slottsskogsvallen och omläggningen av banorna inne i Friidrottens Hus.

Har du några frågor kring möjligheter för gruppens träning? Hör gärna av er till,

Alexander Nilsson, Friidrottskoordinator
alexander.nilsson@goteborgfriidrott.se

Johan Lindh, t.f. Friidrottschef
johan.lindh@goteborgfriidrott.se

Hälsningar, Johan, Alexander, Gustaf, Tommy, Lars, Anders och Sara
Team Friidrott, Göteborgs Friidrottsförbund

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.