Göteborgs Friidrottsförbund

Efterlängtad renovering och Göteborgsvarvet Expo gör åter entré!

Hej,

Under slutet maj och under hela juni månad kommer en efterlängtad renovering av banorna i Friidrotten Hus att genomföras. Dessutom gör Göteborgsvarvet Expo åter entré i Friidrottens Hus.
Hur kommer banorna att se ut? Och hur påverkar omläggningen, men också Göteborgsvarvet träningen? Vårens föreningsbrev berättar läget. 

Nytt grepp, nya förutsättningar, nya banor!

Loppet stod mellan Regupol, Nordic Sport och Mondo. Och trots att friidrott inte är en bedömningssport, har sportchefer och tränare under ledning av t.f. Friidrottschef Johan Lindh och Elitansvarig Gustav Hultgren, diskuterat i omgångar om vem som blir den värdige vinnaren. Beslutet är nu taget och Mondo Sportflex Super X, 8mm tar hem tävlingen. Som så ofta, är det små detaljer och god erfarenhet av friidrottsvärlden, som kan göra stor skillnad i det långa loppet.  Så här kommer banorna att se ut:

När börjar arbetet? Hur skall du planera träningen?

Tidsplanen för omläggningen av banorna och Göteborgsvarvsveckan, ser ut som följer:

Maj
2–15/5 Leveranser inför Göteborgsvarvet och Mässan anländer till FIH.

Göteborgsvarvsveckan
14-25/5 Friidrottens Hus är stängt.
14-17/5 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
18-23/5 Gymmet och Friidrottens Hus är stängt.
23-25/5 Återställning av FIH efter Göteborgsvarvet Expo

Juni
25/5-25/6 Montering av nya banor i Friidrottens Hus.
23/5-25/6 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
17-19/6 Världsungdomsspelen på kastplanen (Och Ullevi) 

Sommar på Slottsskogsvallen

Under sommaren har Göteborgs Friidrottsförbund, som tidigare, bokade tider tillgängliga för alla föreningar inom GFIF.

Måndag-torsdag 16.30 – 19.30
Fredagar 16.00 – 19.00
Lördag-söndag 09.00 – 14.00

Utöver detta genomförs tävlingar på Slottsskogsvallen. För att planera din träning på bästa sätt, ta hjälp av bokningssystemet. För att se alla bokningar, klicka här. 

Nytt inpasseringssystem!

Slottsskogsvallen har ett nytt inpasseringssystem, vilket innebär att grindarna kommer att vara stängda, även under bokade GFIF-tider.

Varje föreningar skall nu ha fått en enskild kod, som aktiva och ledare kan använda både under föreningens och GFIF’s bokade tider.

Är du elitaktiv och tränar under förmiddagen? Då behöver du köpa ett individuellt motionskort. För att köpa motionskort, klicka här. Tränar du oregelbundet på Slottsskogsvallen, kostar entré 1 gång, 50 kronor.

Klättra-över-staketet-på-Slottsskogsvallen-principen,
är alltså inte längre aktuell.

Då Slottsskogsvallen är en anläggning som underhålls av kommunen, finns också en stark vädjan om att använda den stora entrén till motionscentralen när du kommer till Slottsskogsvallen utanför och under Göteborgs Friidrottsförbunds bokade tider.

GFIF informerar kontinuerligt på goteborgfriidrott.se om ytterligare möjligheter att använda andra arenor och gym under tiden för större evenemang på Slottsskogsvallen och omläggningen av banorna inne i Friidrottens Hus.

Har du några frågor kring möjligheter för gruppens träning? Hör gärna av er till,

Alexander Nilsson, Friidrottskoordinator
alexander.nilsson@goteborgfriidrott.se

Johan Lindh, t.f. Friidrottschef
johan.lindh@goteborgfriidrott.se

Hälsningar, Johan, Alexander, Gustaf, Tommy, Lars, Anders och Sara
Team Friidrott, Göteborgs Friidrottsförbund

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.