Göteborgs Friidrottsförbund

Efterlängtad renovering och Göteborgsvarvet Expo gör åter entré!

Hej,

Under slutet maj och under hela juni månad kommer en efterlängtad renovering av banorna i Friidrotten Hus att genomföras. Dessutom gör Göteborgsvarvet Expo åter entré i Friidrottens Hus.
Hur kommer banorna att se ut? Och hur påverkar omläggningen, men också Göteborgsvarvet träningen? Vårens föreningsbrev berättar läget. 

Nytt grepp, nya förutsättningar, nya banor!

Loppet stod mellan Regupol, Nordic Sport och Mondo. Och trots att friidrott inte är en bedömningssport, har sportchefer och tränare under ledning av t.f. Friidrottschef Johan Lindh och Elitansvarig Gustav Hultgren, diskuterat i omgångar om vem som blir den värdige vinnaren. Beslutet är nu taget och Mondo Sportflex Super X, 8mm tar hem tävlingen. Som så ofta, är det små detaljer och god erfarenhet av friidrottsvärlden, som kan göra stor skillnad i det långa loppet.  Så här kommer banorna att se ut:

När börjar arbetet? Hur skall du planera träningen?

Tidsplanen för omläggningen av banorna och Göteborgsvarvsveckan, ser ut som följer:

Maj
2–15/5 Leveranser inför Göteborgsvarvet och Mässan anländer till FIH.

Göteborgsvarvsveckan
14-25/5 Friidrottens Hus är stängt.
14-17/5 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
18-23/5 Gymmet och Friidrottens Hus är stängt.
23-25/5 Återställning av FIH efter Göteborgsvarvet Expo

Juni
25/5-25/6 Montering av nya banor i Friidrottens Hus.
23/5-25/6 Gymmet är öppet. Entré från kastplanen.
17-19/6 Världsungdomsspelen på kastplanen (Och Ullevi) 

Sommar på Slottsskogsvallen

Under sommaren har Göteborgs Friidrottsförbund, som tidigare, bokade tider tillgängliga för alla föreningar inom GFIF.

Måndag-torsdag 16.30 – 19.30
Fredagar 16.00 – 19.00
Lördag-söndag 09.00 – 14.00

Utöver detta genomförs tävlingar på Slottsskogsvallen. För att planera din träning på bästa sätt, ta hjälp av bokningssystemet. För att se alla bokningar, klicka här. 

Nytt inpasseringssystem!

Slottsskogsvallen har ett nytt inpasseringssystem, vilket innebär att grindarna kommer att vara stängda, även under bokade GFIF-tider.

Varje föreningar skall nu ha fått en enskild kod, som aktiva och ledare kan använda både under föreningens och GFIF’s bokade tider.

Är du elitaktiv och tränar under förmiddagen? Då behöver du köpa ett individuellt motionskort. För att köpa motionskort, klicka här. Tränar du oregelbundet på Slottsskogsvallen, kostar entré 1 gång, 50 kronor.

Klättra-över-staketet-på-Slottsskogsvallen-principen,
är alltså inte längre aktuell.

Då Slottsskogsvallen är en anläggning som underhålls av kommunen, finns också en stark vädjan om att använda den stora entrén till motionscentralen när du kommer till Slottsskogsvallen utanför och under Göteborgs Friidrottsförbunds bokade tider.

GFIF informerar kontinuerligt på goteborgfriidrott.se om ytterligare möjligheter att använda andra arenor och gym under tiden för större evenemang på Slottsskogsvallen och omläggningen av banorna inne i Friidrottens Hus.

Har du några frågor kring möjligheter för gruppens träning? Hör gärna av er till,

Alexander Nilsson, Friidrottskoordinator
alexander.nilsson@goteborgfriidrott.se

Johan Lindh, t.f. Friidrottschef
johan.lindh@goteborgfriidrott.se

Hälsningar, Johan, Alexander, Gustaf, Tommy, Lars, Anders och Sara
Team Friidrott, Göteborgs Friidrottsförbund

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!