OS i Tokyo

Sista chansen – Nilsson och Johansson med OS-kval!

Sista chansen för OS-kval.

Den pressen trivdes uppenbarligen Örgrytes höjdhoppare Maja Nilsson och Sävedalens hinderlöpare Vidar Johansson med som båda idag fixade sina respektive gränser till OS i Tokyo. 

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa Nilsson till Svensk Friidrott direkt efter superhoppet på 1,96 under Lag-SM i Halmstad.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson fixade 1,96 i Halmstad. Foto: Deca Text & Bild

Göteborg kan under sista dagen att kvala in till de olympiska spelen fått två nya olympier.

Först att fixa sin gräns var Örgrytes Maja Nilsson som under Lag-SM i Halmstad var över kvalgränsen 1,96 i första försöket. Nilsson var förresten helt felfri genom hela tävlingen har nu höjt sitt personliga rekord med fem centimeter under säsongen. Hon var märkbart berörd när hon pratade med Svensk Friidrott efter hoppet.

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa hon.

Se Nilssons reaktion direkt efter hoppet och läs mer på Svensk Friidrotts hemsida.

 

Också Vidar Johansson fixade sin kvalgräns till OS under en tävling i Spanien. Foto: Privat/Per Skoog

Och sent under tisdagskvällen skulle alltså också Sävedalens Vidar Johansson klara kvalgränsen på 3000 meter hinder. Johansson som jagat och jagat kvalgränsen under säsongen och varit så nära så många gånger fick till slut till en riktig fullträff och fullkomligt krossade kvalgränsen, när han gick i mål som tvåa i ett lopp i Spanien på tiden 8.18,31. Nästan fyra sekunder under den internationella OS-kvalgränsen.

Loppet var Johanssons femte på distansen för säsongen och efter säsongens så långt sämsta lopp under Karlstad GP under förra veckan var frågan om inte tåget hade gått. Men Johansson ville annorlunda och loppet innebär att Sverige med Simon Sundström och Emil Blomberg till Tokyo har tre stycken OS-kvalade hinderlöpare.

Läs mer om Vidar på Svensk Friidrotts hemsida.