OS i Tokyo

Sista chansen – Nilsson och Johansson med OS-kval!

Sista chansen för OS-kval.

Den pressen trivdes uppenbarligen Örgrytes höjdhoppare Maja Nilsson och Sävedalens hinderlöpare Vidar Johansson med som båda idag fixade sina respektive gränser till OS i Tokyo. 

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa Nilsson till Svensk Friidrott direkt efter superhoppet på 1,96 under Lag-SM i Halmstad.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson fixade 1,96 i Halmstad. Foto: Deca Text & Bild

Göteborg kan under sista dagen att kvala in till de olympiska spelen fått två nya olympier.

Först att fixa sin gräns var Örgrytes Maja Nilsson som under Lag-SM i Halmstad var över kvalgränsen 1,96 i första försöket. Nilsson var förresten helt felfri genom hela tävlingen har nu höjt sitt personliga rekord med fem centimeter under säsongen. Hon var märkbart berörd när hon pratade med Svensk Friidrott efter hoppet.

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa hon.

Se Nilssons reaktion direkt efter hoppet och läs mer på Svensk Friidrotts hemsida.

 

Också Vidar Johansson fixade sin kvalgräns till OS under en tävling i Spanien. Foto: Privat/Per Skoog

Och sent under tisdagskvällen skulle alltså också Sävedalens Vidar Johansson klara kvalgränsen på 3000 meter hinder. Johansson som jagat och jagat kvalgränsen under säsongen och varit så nära så många gånger fick till slut till en riktig fullträff och fullkomligt krossade kvalgränsen, när han gick i mål som tvåa i ett lopp i Spanien på tiden 8.18,31. Nästan fyra sekunder under den internationella OS-kvalgränsen.

Loppet var Johanssons femte på distansen för säsongen och efter säsongens så långt sämsta lopp under Karlstad GP under förra veckan var frågan om inte tåget hade gått. Men Johansson ville annorlunda och loppet innebär att Sverige med Simon Sundström och Emil Blomberg till Tokyo har tre stycken OS-kvalade hinderlöpare.

Läs mer om Vidar på Svensk Friidrotts hemsida.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.