OS i Tokyo

Sista chansen – Nilsson och Johansson med OS-kval!

Sista chansen för OS-kval.

Den pressen trivdes uppenbarligen Örgrytes höjdhoppare Maja Nilsson och Sävedalens hinderlöpare Vidar Johansson med som båda idag fixade sina respektive gränser till OS i Tokyo. 

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa Nilsson till Svensk Friidrott direkt efter superhoppet på 1,96 under Lag-SM i Halmstad.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson fixade 1,96 i Halmstad. Foto: Deca Text & Bild

Göteborg kan under sista dagen att kvala in till de olympiska spelen fått två nya olympier.

Först att fixa sin gräns var Örgrytes Maja Nilsson som under Lag-SM i Halmstad var över kvalgränsen 1,96 i första försöket. Nilsson var förresten helt felfri genom hela tävlingen har nu höjt sitt personliga rekord med fem centimeter under säsongen. Hon var märkbart berörd när hon pratade med Svensk Friidrott efter hoppet.

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa hon.

Se Nilssons reaktion direkt efter hoppet och läs mer på Svensk Friidrotts hemsida.

 

Också Vidar Johansson fixade sin kvalgräns till OS under en tävling i Spanien. Foto: Privat/Per Skoog

Och sent under tisdagskvällen skulle alltså också Sävedalens Vidar Johansson klara kvalgränsen på 3000 meter hinder. Johansson som jagat och jagat kvalgränsen under säsongen och varit så nära så många gånger fick till slut till en riktig fullträff och fullkomligt krossade kvalgränsen, när han gick i mål som tvåa i ett lopp i Spanien på tiden 8.18,31. Nästan fyra sekunder under den internationella OS-kvalgränsen.

Loppet var Johanssons femte på distansen för säsongen och efter säsongens så långt sämsta lopp under Karlstad GP under förra veckan var frågan om inte tåget hade gått. Men Johansson ville annorlunda och loppet innebär att Sverige med Simon Sundström och Emil Blomberg till Tokyo har tre stycken OS-kvalade hinderlöpare.

Läs mer om Vidar på Svensk Friidrotts hemsida.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.