OS i Tokyo

Sista chansen – Nilsson och Johansson med OS-kval!

Sista chansen för OS-kval.

Den pressen trivdes uppenbarligen Örgrytes höjdhoppare Maja Nilsson och Sävedalens hinderlöpare Vidar Johansson med som båda idag fixade sina respektive gränser till OS i Tokyo. 

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa Nilsson till Svensk Friidrott direkt efter superhoppet på 1,96 under Lag-SM i Halmstad.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson fixade 1,96 i Halmstad. Foto: Deca Text & Bild

Göteborg kan under sista dagen att kvala in till de olympiska spelen fått två nya olympier.

Först att fixa sin gräns var Örgrytes Maja Nilsson som under Lag-SM i Halmstad var över kvalgränsen 1,96 i första försöket. Nilsson var förresten helt felfri genom hela tävlingen har nu höjt sitt personliga rekord med fem centimeter under säsongen. Hon var märkbart berörd när hon pratade med Svensk Friidrott efter hoppet.

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa hon.

Se Nilssons reaktion direkt efter hoppet och läs mer på Svensk Friidrotts hemsida.

 

Också Vidar Johansson fixade sin kvalgräns till OS under en tävling i Spanien. Foto: Privat/Per Skoog

Och sent under tisdagskvällen skulle alltså också Sävedalens Vidar Johansson klara kvalgränsen på 3000 meter hinder. Johansson som jagat och jagat kvalgränsen under säsongen och varit så nära så många gånger fick till slut till en riktig fullträff och fullkomligt krossade kvalgränsen, när han gick i mål som tvåa i ett lopp i Spanien på tiden 8.18,31. Nästan fyra sekunder under den internationella OS-kvalgränsen.

Loppet var Johanssons femte på distansen för säsongen och efter säsongens så långt sämsta lopp under Karlstad GP under förra veckan var frågan om inte tåget hade gått. Men Johansson ville annorlunda och loppet innebär att Sverige med Simon Sundström och Emil Blomberg till Tokyo har tre stycken OS-kvalade hinderlöpare.

Läs mer om Vidar på Svensk Friidrotts hemsida.

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!