OS i Tokyo

Sista chansen – Nilsson och Johansson med OS-kval!

Sista chansen för OS-kval.

Den pressen trivdes uppenbarligen Örgrytes höjdhoppare Maja Nilsson och Sävedalens hinderlöpare Vidar Johansson med som båda idag fixade sina respektive gränser till OS i Tokyo. 

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa Nilsson till Svensk Friidrott direkt efter superhoppet på 1,96 under Lag-SM i Halmstad.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson fixade 1,96 i Halmstad. Foto: Deca Text & Bild

Göteborg kan under sista dagen att kvala in till de olympiska spelen fått två nya olympier.

Först att fixa sin gräns var Örgrytes Maja Nilsson som under Lag-SM i Halmstad var över kvalgränsen 1,96 i första försöket. Nilsson var förresten helt felfri genom hela tävlingen har nu höjt sitt personliga rekord med fem centimeter under säsongen. Hon var märkbart berörd när hon pratade med Svensk Friidrott efter hoppet.

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt, sa hon.

Se Nilssons reaktion direkt efter hoppet och läs mer på Svensk Friidrotts hemsida.

 

Också Vidar Johansson fixade sin kvalgräns till OS under en tävling i Spanien. Foto: Privat/Per Skoog

Och sent under tisdagskvällen skulle alltså också Sävedalens Vidar Johansson klara kvalgränsen på 3000 meter hinder. Johansson som jagat och jagat kvalgränsen under säsongen och varit så nära så många gånger fick till slut till en riktig fullträff och fullkomligt krossade kvalgränsen, när han gick i mål som tvåa i ett lopp i Spanien på tiden 8.18,31. Nästan fyra sekunder under den internationella OS-kvalgränsen.

Loppet var Johanssons femte på distansen för säsongen och efter säsongens så långt sämsta lopp under Karlstad GP under förra veckan var frågan om inte tåget hade gått. Men Johansson ville annorlunda och loppet innebär att Sverige med Simon Sundström och Emil Blomberg till Tokyo har tre stycken OS-kvalade hinderlöpare.

Läs mer om Vidar på Svensk Friidrotts hemsida.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4