Fem kilometer landsväg

Svenskt rekord – topplöpare med nya chanser på söndag

Det har varit relativt lugnt på tävlingsfronten sedan Julklappsjakten i början av december. Förutom några “mindre” ungdomstävlingar tävlingar i Friidrottens Hus firade Ullevis Meraf Bahta in det nya året med ett nytt svenskt rekord på fem kilometer landsväg i Barcelona. Den nya svenska toppnoteringen lyder 15.04. På söndag har hon ytterligare en chans att förbättra det svenska rekordet på 10 kilometer landsväg i Valencia.

Skribent: Sebastian Nilsson

Läs mer om Merafs svenska rekord i Spanien här.

I Valencia får Meraf Bahta högintressant sällskap av klubbkollegorna Vidar Johansson och Suldan Hassan där den förstnämnda inte sprungit distansen sedan 2018. Långt innan karriären fick ett rejält lyft under fjolåret. Duon har under veckan laddat upp på träningsläger i Santa Pola, där stora delar av både landets och Göteborgs löpare befinner sig för att undkomma snöslasket på hemmaplan.

I Friidrottens Hus har bland annat Julgröten och Julruschen arrangerats de senaste veckorna. Kvillearrangemanget Julruschen lockade närmare 1200 starter, medan Vikingens Julgröten hade ungefär hälften så många starter.

Se samtliga Göteborgsresultat här eller via statistikknappen på hemsidan.