Sävedalsspelen och Kvilles Vårtävling

Tävlingssäsongen på hemmaplan i full gång

Friidrottssäsongen 2021 är fullt igång och så också på hemmaplan. Under förra helgen avgjordes Sävedalsspelen på Vallhamra IP och under helgen som var avgjordes också Kvilles Vårtävling på Slottsskogsvallen.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Leo Zikovic, Örgryte IS, är ett medaljhopp under UEM i Rieti. Foto: Deca Text & Bild

Det var med kort varsel det blev klart att Sävedalsspelen kunde genomföras i år. Tävlingarna som avgjorts på Slottsskogsvallen under några år var nu tillbaka på hemmaarenan Vallhamra IP helgen 12-13 juni.

“Uppslutningen blev fantastisk – glada barn, ungdomar och vuxna fick äntligen tävla och samlas – publik fick vara på plats och solen sken. Vad mer kan man önska!?”, skriver arrangörsföreningen Sävedalen på sin hemsida efter tävlingarna.

En mäktig stöt i kula fick vi genom Örgrytes Leo Zikovic, som tidigare i år varit över 19 meter för första gången med femkiloskulan, och som nu fick på 18,72 i andra omgången. Med personliga rekordet 19,00 är han placerad fyra i Europa i år i P17-statistiken, och är ett stort svenskt medaljhopp till UEM i Rieti.

Linn Söderholm, Sävedalens AIK, imponerade med ett nytt personligt rekord på 3000 meter. Foto: Deca Text & Bild

Anders Pihlblad, Örgryte IS, tidigare i sommar under Göteborg Friidrott GP. I helgen imponerade han på både 100 meter och 200 meter. Foto: Deca Text & Bild

Och under helgen som var arrangerade nyblivna hundraåringen IF Kville alltså Kvilles Vårtävling på Slottsskogsvallen, där tävlingarna inleddes med ungdomstävlingar för klubbens egna aktiva under lördagsförmiddagen och fortsatte med Sprinterutmaningen II under eftermiddagen. Också det blev en lyckad tävling.

– Det flöt på bra. På ungdomstävlingen på morgonen var det nästan 400 starter. På eftermiddagen var herrarnas 100 meter hyfsat. Vi vände (starten) efter vinden så att de fick bättre förhållanden och det var en del personliga rekord, säger tävlingsledaren Peter Karlsson. 

I det nämnda 100-metersloppet vann Ullevis Adam Denguir på tiden 10,49 i lite för stark medvind (+4,4) före Anders Pihlblad, Örgryte, på 10,59. Pihlblad imponerade kanske än mer på dubbla distansen där han vann på 21,10 i godkänd vind. Mölndals Fatima Koné hoppade långt över kvalgränsen till JEM i tresteg och dessutom karriärens första hopp över 13 meter med segerresultatet 13,07. Jämnåriga klubbkompisen Filippa Rodrigues närmade sig JEM-kvalgränsen i längdhopp med 6,15. 

På söndagen arrangerades kval till Kraftmätningen med 235 starter för ungdomar födda 2006–2007.

Under helgen avgjordes också Lag-EM i rumänska Cluj där Göteborg representerade stora delar av den svenska truppen. Två göteborgare som utmärkte sig lite extra var Rebecka Abrahamsson, Örgryte, och Linn Söderholm, Sävedalen, där Abrahamsson slog till med nya personliga rekordlängden 13,63 i tresteg och slutade fyra, och Söderholm sprang in som tvåa på 3000 meter när hon raderade ut sitt tidigare personliga rekord ner till 9.06,04. Tillsammans med Spårvägens Emil Danielsson stod Söderholm dessutom för Sveriges bästa placering under helgen. Läs mer om tävlingarna på svenska friidrottsförbundets sajt.

Håll koll på fler Göteborgsresultat här eller via statistikknappen på hemsidan.

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!