Sävedalsspelen och Kvilles Vårtävling

Tävlingssäsongen på hemmaplan i full gång

Friidrottssäsongen 2021 är fullt igång och så också på hemmaplan. Under förra helgen avgjordes Sävedalsspelen på Vallhamra IP och under helgen som var avgjordes också Kvilles Vårtävling på Slottsskogsvallen.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Leo Zikovic, Örgryte IS, är ett medaljhopp under UEM i Rieti. Foto: Deca Text & Bild

Det var med kort varsel det blev klart att Sävedalsspelen kunde genomföras i år. Tävlingarna som avgjorts på Slottsskogsvallen under några år var nu tillbaka på hemmaarenan Vallhamra IP helgen 12-13 juni.

“Uppslutningen blev fantastisk – glada barn, ungdomar och vuxna fick äntligen tävla och samlas – publik fick vara på plats och solen sken. Vad mer kan man önska!?”, skriver arrangörsföreningen Sävedalen på sin hemsida efter tävlingarna.

En mäktig stöt i kula fick vi genom Örgrytes Leo Zikovic, som tidigare i år varit över 19 meter för första gången med femkiloskulan, och som nu fick på 18,72 i andra omgången. Med personliga rekordet 19,00 är han placerad fyra i Europa i år i P17-statistiken, och är ett stort svenskt medaljhopp till UEM i Rieti.

Linn Söderholm, Sävedalens AIK, imponerade med ett nytt personligt rekord på 3000 meter. Foto: Deca Text & Bild

Anders Pihlblad, Örgryte IS, tidigare i sommar under Göteborg Friidrott GP. I helgen imponerade han på både 100 meter och 200 meter. Foto: Deca Text & Bild

Och under helgen som var arrangerade nyblivna hundraåringen IF Kville alltså Kvilles Vårtävling på Slottsskogsvallen, där tävlingarna inleddes med ungdomstävlingar för klubbens egna aktiva under lördagsförmiddagen och fortsatte med Sprinterutmaningen II under eftermiddagen. Också det blev en lyckad tävling.

– Det flöt på bra. På ungdomstävlingen på morgonen var det nästan 400 starter. På eftermiddagen var herrarnas 100 meter hyfsat. Vi vände (starten) efter vinden så att de fick bättre förhållanden och det var en del personliga rekord, säger tävlingsledaren Peter Karlsson. 

I det nämnda 100-metersloppet vann Ullevis Adam Denguir på tiden 10,49 i lite för stark medvind (+4,4) före Anders Pihlblad, Örgryte, på 10,59. Pihlblad imponerade kanske än mer på dubbla distansen där han vann på 21,10 i godkänd vind. Mölndals Fatima Koné hoppade långt över kvalgränsen till JEM i tresteg och dessutom karriärens första hopp över 13 meter med segerresultatet 13,07. Jämnåriga klubbkompisen Filippa Rodrigues närmade sig JEM-kvalgränsen i längdhopp med 6,15. 

På söndagen arrangerades kval till Kraftmätningen med 235 starter för ungdomar födda 2006–2007.

Under helgen avgjordes också Lag-EM i rumänska Cluj där Göteborg representerade stora delar av den svenska truppen. Två göteborgare som utmärkte sig lite extra var Rebecka Abrahamsson, Örgryte, och Linn Söderholm, Sävedalen, där Abrahamsson slog till med nya personliga rekordlängden 13,63 i tresteg och slutade fyra, och Söderholm sprang in som tvåa på 3000 meter när hon raderade ut sitt tidigare personliga rekord ner till 9.06,04. Tillsammans med Spårvägens Emil Danielsson stod Söderholm dessutom för Sveriges bästa placering under helgen. Läs mer om tävlingarna på svenska friidrottsförbundets sajt.

Håll koll på fler Göteborgsresultat här eller via statistikknappen på hemsidan.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.