Till minne

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom.

Jan Axelsson var en stor kraft inom förbundet under sin tid som förbundschef och var drivande till att utveckla ett mycket starkt förbund under sina år som chef mellan 2001-2013. Utöver detta var han tränare och klubbledare i Mölndals AIK och hade ett livslångt engagemang inom friidrotten.

Några av de personer som kände Janne bäst ger sin bild av Janne som chef och person.

Janne var oerhört drivande. Påhittig och hade en jädra koll på grejer. Det var väldigt bra för friidrotten i Göteborg att han hade sådan koll och inte minst för Friidrottens Hus. Det var hans styrka att han var så noggrann och kunnig samtidigt som han var väldigt kreativ och hittade på mycket nya saker. De ganska stora resurserna som fanns under hans tid i förbundet användes till kloka investeringar. På ett personligt plan var Janne en väldigt behaglig person. Snäll och bra att jobba med.” – Berndt Andersson, fd Styrelsemedlem i GFIF.

Även anställda beskriver Janne som en väldigt bra chef med stort hjärta för friidrotten.

Janne var en väldigt bra chef. Han var min chef när jag började på GFIF där jag fick utökat ansvar efter hand. Han gav mig stort förtroende och var väldigt engagerad och stöttande mot sina medarbetare samtidigt som han pushade oss till utveckling. Hade även stor erfarenhet av fastighetsarbete vilket var till stort gagn för Friidrottens Hus som han drev med stor kontroll. Inte minst i samband med utbyggnaden 2006 då löpargången och konferensdelen på plan 1 & 2 blev till. Jag har stor respekt och stor tacksamhet till Janne för de åren som jag fick jobba med honom som chef. Men också tacksamhet för vad han gjort för friidrotten i Göteborg med sina ansvarsområden inom exempelvis arrangemang som Finnkampen, Folksam GP och inte minst Göteborgsvarvet under åren det utvecklades till världens största halvmaraton. Friidrotten i Göteborg har väldigt mycket att tacka Janne för. Långsiktigt tänk var hans filosofi och att få friidrotten i Göteborg att växa. Han och Karin Lundgren hade järnkoll och hade alltid friidrotten i Göteborg som utgångspunkt för varje beslut”, säger Johan Wettergren, fd Sportchef på GFIF.

”Han är en av de stora anledningarna till att jag tog mig an större tävlingar och projekt. Kommer inte ihåg årtal men han var ansvarig för inomhus-SM och jag var biträdande första året. Året efter fick jag vara huvudansvarig projektledare medan han var biträdande. Han höll mig i handen på ett jättebra sätt. Samma sak med GP-galan där jag i början tog efter väldigt mycket men senare kunde sätta egen prägel på saker. För mig har Janne betytt jättemycket. Han såg potential och var väldigt stöttande. Vi gick väldigt bra ihop och ett stort friidrottshjärta hade han”, Anna Linner Bassani, fd Friidrottskoordinator på GFIF.

En av de som Janne jobbade allra mest och närmst var Karin Lundgren.

”Janne var en god vän och uppskattad både av sin personal och styrelse. Han var starkt engagerad i sitt jobb och var inte rädd att ta tag i svåra saker. Han var väldigt kunnig inte bara i friidrott utan även i fastighetsförvaltning. Hans bakgrund inom fastighet gjorde att han såg till att Friidrottens Hus alltid skulle vara i bästa skick. Hans friidrottskunnande gjorde att han förutom den dagliga verksamheten fanns med i LOC i Folksam GP och i de Finnkamper som arrangerades i Göteborg och var även mycket involverad i VM-95, EM-2006 och IEM 2013”, Karin Lundgren, fd styrelseordförande i Göteborgs Friidrottsförbund.

Göteborgs Friidrottsförbund minns Janne med stor tacksamhet för allt han bidragit med för Göteborgsfriidrottens bästa.

Läs gärna MAIKs minnesord om Jan Axelsson här >

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!