Bannister Invitational

Utmärkt medeldistanskväll på Slottsskogsvallen

Under söndagskvällen arrangerades Bannister Invitational på Slottsskogsvallen och i de fina förhållandena sprangs det många snabba lopp. Två av de verkliga höjdpunkterna kom genom en Sävedalsduo, där Sara Christiansson sprang in som tia genom tiderna på 5000 meter och där Erik Guander kvalade till Junior-EM på 800 meter.

– Det har varit lite svårt att hitta 5000-meterslopp på bana så jag är väldigt nöjd. Mitt förra pers 15.43 var ju från Finnkampen 2018, så jag kände att det var dags att slå det, sa Christiansson efter loppet.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

På herrarnas 1500 meter sprang hemmatrion Simon Wallenlind, Alexander Nilsson och Jonatan Fridolfsson alla fort. För segraren Nilsson blev det nytt personligt rekord med tiden 3.45,77. Foto: Deca Text & Bild

Sara Christiansson fick god hjälp av Mölndals Elin Brink som gick i mål efter 3000 meter på tiden 9.28,49. Tiden i mål för Christiansson blev 15.39,58 och för alltså upp henne som tia i Sverige genom tiderna. Foto: Deca Text & Bild

Erik Guander, Sävedalens AIK, är efter loppet i rygg på Hälles Samuel Pihlström och tiden 1.50,82 kvalad och klar för Junior-EM senare i sommar. Foto: Deca Text & Bild

Läs mer om tävlingarna på Svensk Friidrotts hemsida och håll koll på fler Göteborgsresultat via statistikknappen på hemsidan. Bland mycket annat hoppade Örgrytes stavhoppare Melker Svärd Jacobsson nyligen sitt högsta hopp på två år i Tyskland.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.