Världsungdomsspelen

Världsungdomsspelen är tillbaka!

Vi ser en ljusning på pandemin och det innebär också att fler friidrottstävlingar kan genomföras, om än under inte helt normala omständigheter. Nu står det klart att Världsungdomsspelen, som skulle 25-årsjubilerat ifjol, kommer att avgöras på Ullevi 9-11 juni.

– Vi är mycket glada att över huvud taget kunna arrangera tävlingen med tanke på de avsevärda svårigheter och begränsningar som pandemin har förorsakat idrottsrörelsen de senaste 15 månaderna, skriver tävlingen på sin hemsida.

Ifjol fick Världsungdomsspelen som så många andra tävlingsarrangörer ta det tuffa beslutet att ställa in tävlingarna, som då hade inneburit ett 25-årsjubileum. Sedan premiären 1996 har tävlingen genom åren utvecklats till Europas största årliga arenatävling för ungdomar, och hade 8 716 anmälda starter rekordåret 2019, senaste året tävlingen arrangerades. 

Khaddi Sagnia, Ullevi FK, EM-kvalade under Världsungdomsspelen 2018. Foto: Deca Text & Bild

Men nu får alltså tävlingarna möjligheten att 25-årsjubilera ett år senare. 

“I samråd med Svenska Friidrottsförbundet fastställt ett format för årets Världsungdomsspel som är godkänt utifrån de regler och förordningar som gäller i dagsläget. Det blir inte ett vanligt Världsungdomsspel utan en tävling med ca 25-30% så många starter som normalt. Begränsad till såväl åldersklasser, grenar som deltagarantal. Vi räknar med att det blir en i huvudsak nationell tävling även om också utländska deltagare får lov att anmäla sig.”, skriver tävlingen på sin hemsida.

I vanlig ordning är det Örgryte IS som står som arrangörer med Pelle Crona i spetsen. Foto: Deca Text & Bild

Anmälan till tävlingarna öppnar på fredag 11 juni klockan 9.00, och det är först till kvarn som gäller. Mer information och inbjudan hittar du på tävlingarnas hemsida.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.