Världsungdomsspelen

Världsungdomsspelen är tillbaka!

Vi ser en ljusning på pandemin och det innebär också att fler friidrottstävlingar kan genomföras, om än under inte helt normala omständigheter. Nu står det klart att Världsungdomsspelen, som skulle 25-årsjubilerat ifjol, kommer att avgöras på Ullevi 9-11 juni.

– Vi är mycket glada att över huvud taget kunna arrangera tävlingen med tanke på de avsevärda svårigheter och begränsningar som pandemin har förorsakat idrottsrörelsen de senaste 15 månaderna, skriver tävlingen på sin hemsida.

Ifjol fick Världsungdomsspelen som så många andra tävlingsarrangörer ta det tuffa beslutet att ställa in tävlingarna, som då hade inneburit ett 25-årsjubileum. Sedan premiären 1996 har tävlingen genom åren utvecklats till Europas största årliga arenatävling för ungdomar, och hade 8 716 anmälda starter rekordåret 2019, senaste året tävlingen arrangerades. 

Khaddi Sagnia, Ullevi FK, EM-kvalade under Världsungdomsspelen 2018. Foto: Deca Text & Bild

Men nu får alltså tävlingarna möjligheten att 25-årsjubilera ett år senare. 

“I samråd med Svenska Friidrottsförbundet fastställt ett format för årets Världsungdomsspel som är godkänt utifrån de regler och förordningar som gäller i dagsläget. Det blir inte ett vanligt Världsungdomsspel utan en tävling med ca 25-30% så många starter som normalt. Begränsad till såväl åldersklasser, grenar som deltagarantal. Vi räknar med att det blir en i huvudsak nationell tävling även om också utländska deltagare får lov att anmäla sig.”, skriver tävlingen på sin hemsida.

I vanlig ordning är det Örgryte IS som står som arrangörer med Pelle Crona i spetsen. Foto: Deca Text & Bild

Anmälan till tävlingarna öppnar på fredag 11 juni klockan 9.00, och det är först till kvarn som gäller. Mer information och inbjudan hittar du på tävlingarnas hemsida.

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!