Friidrottens Hus

Världsungdomsspelen till Slottsskogsvallen!

Världsungdomsspelen till Slottsskogsvallen!

Skribent: Sara Ulrika Holmgren

Efter 27 år på Ullevi arena flyttar nu Världsungdomsspelen, Örgryte IS stora ungdomstävling, in till Slottsskogsvallen. Och äntligen finns ett fast datum i den internationella tävlingskalendern. 

 -Det är såklart både sorligt och vemodigt att flytta, men vi har inte tid att deppa! Så här är det och det gäller att se det positiva med Slottsskogsvallen, säger Per Croona, Örgryte IS. 

Under många år har det varit en kamp att få Världsungdomsspelen första helgen i juli, eftersom de större konserterna lockar en större publik till Göteborg Stad. 

– Men vi kommer aldrig kunna konkurrera med de kommersiella arrangemangen och datumet är viktigare för oss än arenan, säger Pelle.

Däremot kommer Världsungdomsspelen 2023 att kicka igång en stor idrottsmånad för Göteborg när både Partille och Gothia Cup tar vid när VU-spelen är färdigt. Och den ledstjärna som lyser allra starkast för Örgryte IS är att göra ett bra arrangemang för de aktiva.

-Jag tror att utlandsintresset kommer att växa avsevärt när vi redan nu kan sätta ett datum! För många ungdomar är det den första internationella tävlingen man gör. Man reser ihop och man bor ihop! Vår ambition är att tävlingen skall vara för alla. Kan man ha en nybörjare och en olympiasegrare på samma tävling, då har man lyckats!, säger Pelle.

Om Världsungdomsspelen flyttar tillbaka till Ullevi efter 2023 är det ingen som vet. Men med ett fast datum finns trygghet och en grogrund för både de aktiva och funktionärerna. 

– Man måste ta tillvara på ungdomarna! Och vi är en liten bricka i det spelet, avslutar Pelle. 

 För att läsa mer om flytten på oisfriidrott.se, klicka här!

För att komma till Världsungdomsspelen hemsida, klicka här!

 

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4