Friidrottens Hus

Världsungdomsspelen till Slottsskogsvallen!

Världsungdomsspelen till Slottsskogsvallen!

Skribent: Sara Ulrika Holmgren

Efter 27 år på Ullevi arena flyttar nu Världsungdomsspelen, Örgryte IS stora ungdomstävling, in till Slottsskogsvallen. Och äntligen finns ett fast datum i den internationella tävlingskalendern. 

 -Det är såklart både sorligt och vemodigt att flytta, men vi har inte tid att deppa! Så här är det och det gäller att se det positiva med Slottsskogsvallen, säger Per Croona, Örgryte IS. 

Under många år har det varit en kamp att få Världsungdomsspelen första helgen i juli, eftersom de större konserterna lockar en större publik till Göteborg Stad. 

– Men vi kommer aldrig kunna konkurrera med de kommersiella arrangemangen och datumet är viktigare för oss än arenan, säger Pelle.

Däremot kommer Världsungdomsspelen 2023 att kicka igång en stor idrottsmånad för Göteborg när både Partille och Gothia Cup tar vid när VU-spelen är färdigt. Och den ledstjärna som lyser allra starkast för Örgryte IS är att göra ett bra arrangemang för de aktiva.

-Jag tror att utlandsintresset kommer att växa avsevärt när vi redan nu kan sätta ett datum! För många ungdomar är det den första internationella tävlingen man gör. Man reser ihop och man bor ihop! Vår ambition är att tävlingen skall vara för alla. Kan man ha en nybörjare och en olympiasegrare på samma tävling, då har man lyckats!, säger Pelle.

Om Världsungdomsspelen flyttar tillbaka till Ullevi efter 2023 är det ingen som vet. Men med ett fast datum finns trygghet och en grogrund för både de aktiva och funktionärerna. 

– Man måste ta tillvara på ungdomarna! Och vi är en liten bricka i det spelet, avslutar Pelle. 

 För att läsa mer om flytten på oisfriidrott.se, klicka här!

För att komma till Världsungdomsspelen hemsida, klicka här!