Arrangemang

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Tre nya tävlingar välkomnar dig som paraaktiv!

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

-Det är jätteroligt! Vi behöver komma ut mer för att få erfarenhet att tävla, av att vara i större sammanhang, att känna sig delaktiga och inte bara vara i vägen. Det är också kul att ses vid fler gånger än vara på träning, säger Petronella Larsson, föreningsansvarig i 3V HIF.

Göteborg som distrikt stärker i och med sommarens tre nya tävlingar kapaciteten och möjligheten att ta emot paraaktiva som vill tävla i Göteborg. 

-Jag tycker att det är ett steg i rätt riktning, säger Angelica Ericsson, engagerad i parafrågor inom Göteborgs Friidrottsförbund.

-Och att vi borde kunna göra mer. Men inte ens Rom byggdes på en dag. Varje litet steg är bra!

Januari 2022 integrerades paraaktiva i Svenska Friidrottsförbundet.
En tidsperiod på två år som visar att det går att hoppa över tröskeln och öppna upp sitt arrangemang för parafriidrottaren.
En period som stärkt behovet att rekrytera paraaktiva, för att den enskilda föreningen skall prioritera den delen i sin verksamhet. 

-Jag tror att det ligger mycket i att vi som förbund frågar och att vi finns med de föreningar som väljer att göra skillnad när det kommer till just parafriidrott. Vi som förbund och stöttepelare för våra föreningar behöver självfallet en positiv inställning för att bidra till en vidareutveckling där parafriidrotten får en större del inom friidrottsvärlden, avslutar Angelica.

Följande grenar och discipliner tillkommer sommarssäsongen 2024

Jennylundsspelen Framerunning + Rullstol 100 meter + 800 meter
En Midsommarnattsdröm i20 (Intellektuell funktionsnedsättning) Samtliga grenar
Angeredspelen i20 + Framerunning Samtliga grenar + Framerunning 60+ 600 meter


Följande föreningar har parafriidrott i sitt arrangemang:
3 V Handikappidrottsförening
Göteborgs Skidklubb 
Angereds Idrottssällskap
Idrottsföreningen Kville 
Idrottsklubben Lerum Friidrott
OK Landehof
Örgryte IS Friidrottsklubb

FAKTA
Vad är Frame Running?
En dicisplin anpassad främst för personer med svåra koordinations- och balansstörningar som cerebral pares, CP. 

Vilka är 3V Handikappsidrottförening?
3V HIF är en förening inom Göteborgs Friidrottsförbund.
3V arbetar för att aktivera funktionshindrade barn och ungdomar samt vuxna i Göteborg med omnejd.
Som medlem i 3V kan du vara med  i alla deras aktiviteter/idrotter.
3V står för Vi Vill Vidare.  –utdrag från 3vhif.se

Samtliga mästerskap för parafriidrottare 2024

Inbjudan Barn- och ungdomsläger, Juni 2024

Lär dig om parafriidrottens klassificering-system

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.