Finnkampen

Dubbelseger i Finnkampen – se bilderna från helgen

Det blev dubbelseger i årets Finnkamp till stor del tack vare alla distriktets aktiva på plats. Dessutom plockade ungdomarna hem pojkkampen på Stockholms Stadion. Se bilder från helgen nedan!

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Ella Borg, Mölndals AIK, tog hem en dubbelseger tillsammans med Nora Lindahl på 200 meter, och tog hand om förstasträckan i flickstafetten. Foto: Deca Text & Bild

Carl Bengtström var en av helgens stora glädjeämnen och fixade en dubbelseger på 400 meter både utan och med häckar. Dessutom på fantastiska tiderna 45,98 respektive 49,24 som placerar honom som fyra genom tiderna i båda disciplinerna. Foto: Deca Text & Bild

Leo Zikovic, Örgryte IS, tog en favoritseger i P17 kula. Foto: Deca Text & Bild

Ullevilöparna Alexander Lundskog och Andreas Kramer hjälpte Sverige till en grenseger på 800 meter. Foto: Deca Text & Bild

Genombrottsmannen Gabriel Wallmark, Örgryte IS, hoppade 15.63 och blev fyra i tresteget. Foto: Deca Text & Bild

Emma Dahl, Örgryte IS sprang i mål som femma i hinderloppet. Foto: Deca Text & Bild

Jonathan Grahn, Mölndals AIK, tog dubbelseger i ungdomsklassen på 1500 meter och 3000 meter. Foto: Deca Text & Bild

Suldan Hassan, Ullev FK, lämnade övriga sällskapet bakom sig och fick publiken att lyfta när han vann 10000 meter. Foto: Deca Text & Bild

 

Hanna Palmqvist, Mölndals AIK, slutade femma på 100 meter häck på tiden 13,67. Foto: Deca Text & Bild

Tracey Andersson, Ullevi FK, gjorde troligen sin sista Finnkamp i släggan. Foto: Deca Text & Bild

Wilma Nielsen, GKIK, dubblerade med både 800 meter och 1500 meter. Foto: Deca Text & Bild

Lovisa Lindh, Ullevi FK, skickade en känga till SOK när hon vann över dubbla OS-semifinalisten Sara Kuivistu på lördagskvällens 800-meterslopp. Foto: Deca Text & Bild

Elvira Tanderud, Ullevi FK, förbättrade ungdomsfinnkampsrekordet på 100 meter ner till 11.55. Foto: Deca Text & Bild

Alex Apelgrim, Örgryte IS, vann 100 meter under Ungdomsfinnkampen. Foto: Deca Text & Bild

Khaddi Sagnia, Ullevi FK, motsvarade förväntningarna och vann längdhoppet på 6.76. Foto: Deca Text & Bild

 

Läs mer om Finnkampen på Svensk Friidrotts hemsida.

Fullständiga resultat här.

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!