Finnkampen

Dubbelseger i Finnkampen – se bilderna från helgen

Det blev dubbelseger i årets Finnkamp till stor del tack vare alla distriktets aktiva på plats. Dessutom plockade ungdomarna hem pojkkampen på Stockholms Stadion. Se bilder från helgen nedan!

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Ella Borg, Mölndals AIK, tog hem en dubbelseger tillsammans med Nora Lindahl på 200 meter, och tog hand om förstasträckan i flickstafetten. Foto: Deca Text & Bild

Carl Bengtström var en av helgens stora glädjeämnen och fixade en dubbelseger på 400 meter både utan och med häckar. Dessutom på fantastiska tiderna 45,98 respektive 49,24 som placerar honom som fyra genom tiderna i båda disciplinerna. Foto: Deca Text & Bild

Leo Zikovic, Örgryte IS, tog en favoritseger i P17 kula. Foto: Deca Text & Bild

Ullevilöparna Alexander Lundskog och Andreas Kramer hjälpte Sverige till en grenseger på 800 meter. Foto: Deca Text & Bild

Genombrottsmannen Gabriel Wallmark, Örgryte IS, hoppade 15.63 och blev fyra i tresteget. Foto: Deca Text & Bild

Emma Dahl, Örgryte IS sprang i mål som femma i hinderloppet. Foto: Deca Text & Bild

Jonathan Grahn, Mölndals AIK, tog dubbelseger i ungdomsklassen på 1500 meter och 3000 meter. Foto: Deca Text & Bild

Suldan Hassan, Ullev FK, lämnade övriga sällskapet bakom sig och fick publiken att lyfta när han vann 10000 meter. Foto: Deca Text & Bild

 

Hanna Palmqvist, Mölndals AIK, slutade femma på 100 meter häck på tiden 13,67. Foto: Deca Text & Bild

Tracey Andersson, Ullevi FK, gjorde troligen sin sista Finnkamp i släggan. Foto: Deca Text & Bild

Wilma Nielsen, GKIK, dubblerade med både 800 meter och 1500 meter. Foto: Deca Text & Bild

Lovisa Lindh, Ullevi FK, skickade en känga till SOK när hon vann över dubbla OS-semifinalisten Sara Kuivistu på lördagskvällens 800-meterslopp. Foto: Deca Text & Bild

Elvira Tanderud, Ullevi FK, förbättrade ungdomsfinnkampsrekordet på 100 meter ner till 11.55. Foto: Deca Text & Bild

Alex Apelgrim, Örgryte IS, vann 100 meter under Ungdomsfinnkampen. Foto: Deca Text & Bild

Khaddi Sagnia, Ullevi FK, motsvarade förväntningarna och vann längdhoppet på 6.76. Foto: Deca Text & Bild

 

Läs mer om Finnkampen på Svensk Friidrotts hemsida.

Fullständiga resultat här.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.