Junior-EM 23

Dubbla EM-medaljer till Göteborg!

GKIK:s Wilma Nielsen skrällde med ett brons på 800 meter och Örgytes Maja Nilsson imponerade med ett silver under U23-EM i estländska Tallinn. 

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Redan i försöken på 800 meter imponerade GKIK-löparen Wilma Nielsen med ett personligt rekord och tiden 2.04,12 när hon tillsammans med Sävedalens Gaël De Coninck tog sig vidare till finalen. Och väl i finalen skulle Nielsen chocka både sig själv och tv-publiken när hon efter en lite avvaktande inledning spurtade hela vägen till en solklar bronsmedalj på fantastiska tiden 2.02,29. En makalös utveckling för 20-åringen som inför säsongen aldrig hade varit under 2.10 på distansen.

– Det känns helt overkligt, både mitt nya personbästa och att komma trea på mitt första internationella mästerskap. Målet inför mästerskapet var att gå under 2:05 och gå till final och nu står jag här med en bronsmedalj, säger hon till svensk friidrott

Extra mycket imponerar medaljen då Nielsen fortfarande har två år kvar i åldersklassen. Jämnåriga De Conninck slutade sjua i finalen med tiden 2.05,39.

Och inte långt efter Nielsens succélopp kom nästa Göteborgsmedalj. OS-klara Maja Nilsson hade enkelt tagit sig vidare till final och i finalen kunde Nilsson som efter en rivning på 1,85 var felfri över 1,89 konstatera att silvermedaljen var klar. Bara Ukrainska supertalangen och världsettan Jaroslava Mahutjich som hoppade 2,00 kunde rå på Maja. 

– Silver och jag är så nöjd, verkligen, säger Maja till svensk friidrott.

Totalt bärgade Sverige sex medaljer under mästerskapet.

Se fullständiga resultat här.

En överraskad och lycklig Wilma Nielsen fick fria med Sverigeflaggan efter målgång. Foto: Deca Text & Bild

Maja Nilsson tog sig enkelt vidare till final där hon sedan skulle hoppa till sig Sveriges femte medalj under mästerskapet. “Silver och jag är så nöjd, verkligen”, sa hon efter medaljhoppet på 1,89. Foto: Deca Text & Bild

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!