Utbildning

Är du mellan 18-25 år? Se här!

Friidrottens verksamhet bygger på att det finns kompetenta och trygga ledare.
Därför är det värdefullt att skapa forum där Svensk Friidrott kan engagera dig som ung ledare, till att visa vägen framåt för de som kommer härnäst. 

Den 10 maj 18.30-19.30 hälsas du välkommen till ett webbinarium om utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Genom Riksidrottsförbundet och Folkspels utbildningsprogram Eldsjäl 2.0 får du som ledare mellan 18 och 25 år verktygen för att möta idrottens utmaningar. I utbildningen kommer du även få chansen att driva ett projekt som du brinner extra mycket för. Dessutom finns stora möjligheter att skapa ett nätverk inom idrotten och samla nya kunskaper och erfarenheter.

Vad händer 10 maj?

Under Svensk Friidrott webbinar får du träffa tidigare Eldsjäls-deltagarna Elsa Olsson och Stina Hedvall som berättar om sina resor, erfarenheter och den personliga utveckling som de upplevt att  utbildningen bidrag till.

Den 10 maj klockan 18.30-19.30 hålls den digitala träffen för dig som vill veta mer kring Eldsjäl 2.0 och inspireras av ledarskap. Du kommer även att få reda på hur du söker till utbildningen.

För att anmäla dig, klicka här!

När? 10 maj, kl. 18.30-19.30 
Var? Online (Länk skickas efter anmälan)

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.