Förbundskansliet

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet

Pressmeddelande Göteborgs Friidrottsförbund/Göteborgsvarvet 

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund för ett nytt toppjobb inom  läkemedelsindustrin 

Efter drygt två år som förbundsdirektör för Göteborgs Friidrottsförbund och VD för Göteborgsvarvet lämnar Martin Bergman sitt uppdrag för ett nytt spännande jobb inom läkemedelsindustrin.  

-Det är självklart ett tufft beslut. Beskedet togs emot med blandade känslor från min styrelseordförande, för mig känns det mer rätt än fel, särskilt i ljuset av att jag tillsammans med  fantastiska medarbetare och styrelse säkerställt att förbundets och Göteborgsvarvets ekonomiska framtid är säkrad, säger Martin

En delvis ny organisation finns på plats för att förverkliga en helt ny och sällan skådad återstart av  Göteborgsvarvet 2022. Det har naturligtvis varit en mycket omtumlande och oviss tid för hela organisationen och för Martin, som den högst ansvarige tjänstepersonen. Förbundsdirektören hade knappt hunnit ta på sig  ”ny på jobbet skylten” innan Covid-19 gjorde entré i samhället. Den numera riksbekanta påföljden blev att Göteborgsvarvet fick ställas in två år i rad. Göteborgsvarvet är förbundets främsta inkomstkälla, där överskottet går vidare till föreningsverksamheten inom Göteborg Friidrott. 

– Från styrelsens och i min roll som ordförande så hade vi gärna sett att Martin Bergman fortsatte med det förändringsarbete som inletts på förbundet inför återstarten 2022, , säger Jahja Zeqiraj, ordförande för GFIF och Göteborgsvarvet och fortsätter:

-Martin har för förbundet varit en drömvärvning. Min fasta övertygelse är att vi inte hade klarat oss igenom pandemin och dess effekter på vår verksamhet utan Martins ledarskap i krisen som uppstod. Martin har nu meddelat att han fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till och även om det sker under protest så önskar vi honom lycka till.
Vi är oerhört tacksamma för den tiden Martin varit med och lett förbundet under de svårast tänkbara förhållandena man kan tänka sig som arrangör för världens största halvmara. Hela förbundet har sedan pandemin bröt ut onekligen kastats mellan hopp och förtvivlan och det var verkligen smärtsamt in i varje cell att behöva ställa in varvet en andra gång. Nu ser vi framåt och känner oss oerhört trygga med att vi kan stå ekonomiskt trygga efter kompensation från Riksidrottsförbundet och evenemangstödet från regeringen. Världens största halvmara, Göteborgsvarvet den 21 maj 2022 samt alla övriga systerlopp samma vecka kommer återigen bli den sprudlande löpar- och folkfest som Göteborgsvarvet alltid har varit. 

Martin Bergman kommer att lämna över ansvaret till en tillförordnad Förbundsdirektör som tar över det operativa ansvaret under 2022. Vidare kommer Martin att finnas med som rådgivare under vintern/våren för att säkerställa att överlämningen blir så bra som möjligt. 

Jahja Zeqiraj 
Jahja.zeqiraj@goteborgfriidrott.se 
0728–553758

Martin Bergman 
martin.bergman@goteborgfriidrott.se
0702–378816

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!