Förbundskansliet

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet

Pressmeddelande Göteborgs Friidrottsförbund/Göteborgsvarvet 

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund för ett nytt toppjobb inom  läkemedelsindustrin 

Efter drygt två år som förbundsdirektör för Göteborgs Friidrottsförbund och VD för Göteborgsvarvet lämnar Martin Bergman sitt uppdrag för ett nytt spännande jobb inom läkemedelsindustrin.  

-Det är självklart ett tufft beslut. Beskedet togs emot med blandade känslor från min styrelseordförande, för mig känns det mer rätt än fel, särskilt i ljuset av att jag tillsammans med  fantastiska medarbetare och styrelse säkerställt att förbundets och Göteborgsvarvets ekonomiska framtid är säkrad, säger Martin

En delvis ny organisation finns på plats för att förverkliga en helt ny och sällan skådad återstart av  Göteborgsvarvet 2022. Det har naturligtvis varit en mycket omtumlande och oviss tid för hela organisationen och för Martin, som den högst ansvarige tjänstepersonen. Förbundsdirektören hade knappt hunnit ta på sig  ”ny på jobbet skylten” innan Covid-19 gjorde entré i samhället. Den numera riksbekanta påföljden blev att Göteborgsvarvet fick ställas in två år i rad. Göteborgsvarvet är förbundets främsta inkomstkälla, där överskottet går vidare till föreningsverksamheten inom Göteborg Friidrott. 

– Från styrelsens och i min roll som ordförande så hade vi gärna sett att Martin Bergman fortsatte med det förändringsarbete som inletts på förbundet inför återstarten 2022, , säger Jahja Zeqiraj, ordförande för GFIF och Göteborgsvarvet och fortsätter:

-Martin har för förbundet varit en drömvärvning. Min fasta övertygelse är att vi inte hade klarat oss igenom pandemin och dess effekter på vår verksamhet utan Martins ledarskap i krisen som uppstod. Martin har nu meddelat att han fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till och även om det sker under protest så önskar vi honom lycka till.
Vi är oerhört tacksamma för den tiden Martin varit med och lett förbundet under de svårast tänkbara förhållandena man kan tänka sig som arrangör för världens största halvmara. Hela förbundet har sedan pandemin bröt ut onekligen kastats mellan hopp och förtvivlan och det var verkligen smärtsamt in i varje cell att behöva ställa in varvet en andra gång. Nu ser vi framåt och känner oss oerhört trygga med att vi kan stå ekonomiskt trygga efter kompensation från Riksidrottsförbundet och evenemangstödet från regeringen. Världens största halvmara, Göteborgsvarvet den 21 maj 2022 samt alla övriga systerlopp samma vecka kommer återigen bli den sprudlande löpar- och folkfest som Göteborgsvarvet alltid har varit. 

Martin Bergman kommer att lämna över ansvaret till en tillförordnad Förbundsdirektör som tar över det operativa ansvaret under 2022. Vidare kommer Martin att finnas med som rådgivare under vintern/våren för att säkerställa att överlämningen blir så bra som möjligt. 

Jahja Zeqiraj 
Jahja.zeqiraj@goteborgfriidrott.se 
0728–553758

Martin Bergman 
martin.bergman@goteborgfriidrott.se
0702–378816