Förbundskansliet

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet

Pressmeddelande Göteborgs Friidrottsförbund/Göteborgsvarvet 

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund för ett nytt toppjobb inom  läkemedelsindustrin 

Efter drygt två år som förbundsdirektör för Göteborgs Friidrottsförbund och VD för Göteborgsvarvet lämnar Martin Bergman sitt uppdrag för ett nytt spännande jobb inom läkemedelsindustrin.  

-Det är självklart ett tufft beslut. Beskedet togs emot med blandade känslor från min styrelseordförande, för mig känns det mer rätt än fel, särskilt i ljuset av att jag tillsammans med  fantastiska medarbetare och styrelse säkerställt att förbundets och Göteborgsvarvets ekonomiska framtid är säkrad, säger Martin

En delvis ny organisation finns på plats för att förverkliga en helt ny och sällan skådad återstart av  Göteborgsvarvet 2022. Det har naturligtvis varit en mycket omtumlande och oviss tid för hela organisationen och för Martin, som den högst ansvarige tjänstepersonen. Förbundsdirektören hade knappt hunnit ta på sig  ”ny på jobbet skylten” innan Covid-19 gjorde entré i samhället. Den numera riksbekanta påföljden blev att Göteborgsvarvet fick ställas in två år i rad. Göteborgsvarvet är förbundets främsta inkomstkälla, där överskottet går vidare till föreningsverksamheten inom Göteborg Friidrott. 

– Från styrelsens och i min roll som ordförande så hade vi gärna sett att Martin Bergman fortsatte med det förändringsarbete som inletts på förbundet inför återstarten 2022, , säger Jahja Zeqiraj, ordförande för GFIF och Göteborgsvarvet och fortsätter:

-Martin har för förbundet varit en drömvärvning. Min fasta övertygelse är att vi inte hade klarat oss igenom pandemin och dess effekter på vår verksamhet utan Martins ledarskap i krisen som uppstod. Martin har nu meddelat att han fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till och även om det sker under protest så önskar vi honom lycka till.
Vi är oerhört tacksamma för den tiden Martin varit med och lett förbundet under de svårast tänkbara förhållandena man kan tänka sig som arrangör för världens största halvmara. Hela förbundet har sedan pandemin bröt ut onekligen kastats mellan hopp och förtvivlan och det var verkligen smärtsamt in i varje cell att behöva ställa in varvet en andra gång. Nu ser vi framåt och känner oss oerhört trygga med att vi kan stå ekonomiskt trygga efter kompensation från Riksidrottsförbundet och evenemangstödet från regeringen. Världens största halvmara, Göteborgsvarvet den 21 maj 2022 samt alla övriga systerlopp samma vecka kommer återigen bli den sprudlande löpar- och folkfest som Göteborgsvarvet alltid har varit. 

Martin Bergman kommer att lämna över ansvaret till en tillförordnad Förbundsdirektör som tar över det operativa ansvaret under 2022. Vidare kommer Martin att finnas med som rådgivare under vintern/våren för att säkerställa att överlämningen blir så bra som möjligt. 

Jahja Zeqiraj 
Jahja.zeqiraj@goteborgfriidrott.se 
0728–553758

Martin Bergman 
martin.bergman@goteborgfriidrott.se
0702–378816

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4