Förbundskansliet

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet

Pressmeddelande Göteborgs Friidrottsförbund/Göteborgsvarvet 

Förbundsdirektör Martin Bergman lämnar Göteborgsvarvet och Göteborgs Friidrottsförbund för ett nytt toppjobb inom  läkemedelsindustrin 

Efter drygt två år som förbundsdirektör för Göteborgs Friidrottsförbund och VD för Göteborgsvarvet lämnar Martin Bergman sitt uppdrag för ett nytt spännande jobb inom läkemedelsindustrin.  

-Det är självklart ett tufft beslut. Beskedet togs emot med blandade känslor från min styrelseordförande, för mig känns det mer rätt än fel, särskilt i ljuset av att jag tillsammans med  fantastiska medarbetare och styrelse säkerställt att förbundets och Göteborgsvarvets ekonomiska framtid är säkrad, säger Martin

En delvis ny organisation finns på plats för att förverkliga en helt ny och sällan skådad återstart av  Göteborgsvarvet 2022. Det har naturligtvis varit en mycket omtumlande och oviss tid för hela organisationen och för Martin, som den högst ansvarige tjänstepersonen. Förbundsdirektören hade knappt hunnit ta på sig  ”ny på jobbet skylten” innan Covid-19 gjorde entré i samhället. Den numera riksbekanta påföljden blev att Göteborgsvarvet fick ställas in två år i rad. Göteborgsvarvet är förbundets främsta inkomstkälla, där överskottet går vidare till föreningsverksamheten inom Göteborg Friidrott. 

– Från styrelsens och i min roll som ordförande så hade vi gärna sett att Martin Bergman fortsatte med det förändringsarbete som inletts på förbundet inför återstarten 2022, , säger Jahja Zeqiraj, ordförande för GFIF och Göteborgsvarvet och fortsätter:

-Martin har för förbundet varit en drömvärvning. Min fasta övertygelse är att vi inte hade klarat oss igenom pandemin och dess effekter på vår verksamhet utan Martins ledarskap i krisen som uppstod. Martin har nu meddelat att han fått ett erbjudande han inte kunde tacka nej till och även om det sker under protest så önskar vi honom lycka till.
Vi är oerhört tacksamma för den tiden Martin varit med och lett förbundet under de svårast tänkbara förhållandena man kan tänka sig som arrangör för världens största halvmara. Hela förbundet har sedan pandemin bröt ut onekligen kastats mellan hopp och förtvivlan och det var verkligen smärtsamt in i varje cell att behöva ställa in varvet en andra gång. Nu ser vi framåt och känner oss oerhört trygga med att vi kan stå ekonomiskt trygga efter kompensation från Riksidrottsförbundet och evenemangstödet från regeringen. Världens största halvmara, Göteborgsvarvet den 21 maj 2022 samt alla övriga systerlopp samma vecka kommer återigen bli den sprudlande löpar- och folkfest som Göteborgsvarvet alltid har varit. 

Martin Bergman kommer att lämna över ansvaret till en tillförordnad Förbundsdirektör som tar över det operativa ansvaret under 2022. Vidare kommer Martin att finnas med som rådgivare under vintern/våren för att säkerställa att överlämningen blir så bra som möjligt. 

Jahja Zeqiraj 
Jahja.zeqiraj@goteborgfriidrott.se 
0728–553758

Martin Bergman 
martin.bergman@goteborgfriidrott.se
0702–378816

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.