SM-milen

Första guldet för Denisova

När SM-milen avgjordes på klassiska motorbanan i Anderstorp under tisdagskvällen tog Sävedalslöparen Anastasia Denisova karriärens första SM-guld efter att hon ryckt ifrån klungan med några kilometer kvar till mål. Klubbkollegan Sara Christiansson tog hand om bronsmedaljen.

– Min strategi var att ligga i rygg till sista 2,5–3 km. Men då märkte jag att alla hade samma strategi. Så jag testade att springa lite snabbare på långa sträckan, och märkte att de inte klarade av att hålla min rygg. Men jag var riktigt trött sista 1,5 kilometerna, sa Denisova under sändningen efter loppet.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Både 2018 och 2019 tog Denisova silver när SM-milen avgjordes i Stockholm, men guldet på Anderstorp var alltså hennes första SM-titel. Segertiden under den närmast tropiska sommarkvällen blev 34,13. Ner till silvermedaljören Sanna Mustonen var luckan i mål fyra sekunder och ytterligare tre sekunder till bronsmedaljören Sara Christiansson. Läs mer om loppet på svensk friidrotts hemsida.

Bästa göteborgare i herrklassen var orienteraren Max Peter-Bejmer, IFK Göteborg, på en fjortondeplats med tiden 30,23. I K22-klassen sprang Mölndals Sara Dädeby i mål som bronsmedaljör.

Fullständiga resultat här.

Denisova under Göteborg Friidrott Grand Prix tidigare i sommar. Foto: Deca Text & Bild