Adventsspelen

Första större arrangemanget på 20 månader – arrangören nöjd med deltagandet

För första gången sedan mars 2020 avgjordes tävlingar utan restriktioner i Friidrottens hus i helgen. Adventsspelen, arrangerat av Utby och Majorna, lockade 1700 anmälda starter.

– Vi trodde inte att det skulle bli mer än typ hälften av starterna jämfört med vad det varit innan. Men det blev 1700, vilket vi är mycket nöjda med, säger Anders Gren, som tillsammans Martin Krantz var ansvarig för arrangemanget.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Utby IK i samarbete med Majornas IK bjöd i helgen in till friidrottstävlingar i Friidrottens hus. För många av distriktets ungdomar innebar det säsongsdebut, och med tanke på sista tidens pandemi var det för många i de yngre åldrarna också första gången de fick uppleva en ordentlig friidrottstävling med normalt deltagarantal!

Elsa Skager, Lerum FI, var en av alla ungdomar som äntligen fick tävla på riktigt igen när Adventsspelen avgjordes i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Senast ett större arrangemang arrangerades i hallen var när JSM avgjordes i månadsskiftet februari/mars 2020. Sedan dess har det varit 20 månader som kantats av pandemi och restriktioner. Arrangörerna var inför tävlingarna oroliga för att att de aktiva inte skulle komma tillbaka, men med 1700 starter är Anders Gren, som var med och ansvarade för arrangemanget, mycket belåten.

– Hade det varit 2000 starter hade det varit normalt. Det är väldigt positivt för friidrotten att det kommer så många till den här tävlingen.

Arrangörerna gjorde ett starkt jobb, konstaterar Anders Gren. Foto: Deca Text & Bild

Och även om sista tidens frånvaro av större tävlingar innebar att kopieringsapparater och annat inte var helt i sin ordning gick arrangemanget relativt smärtfritt.

– Vana och ovana funktionärer gjorde ett jättebra jobb och tidschemat fungerade, säger han.

Resultatmässigt blev det som vanligt under Adventspelen många personliga rekord. I “seniorklassen”, bestående av ungdomar och juniorer, blev det ett riktigt klubbmästerskap i höjdhoppet där alla tio tävlade för Ullevi, och sex av de hoppade på höjder mellan 1,67 och 1,72. Vann gjorde Hugo Tilldal, född 2005.

Fullständiga resultat hittar du här.

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!