Adventsspelen

Första större arrangemanget på 20 månader – arrangören nöjd med deltagandet

För första gången sedan mars 2020 avgjordes tävlingar utan restriktioner i Friidrottens hus i helgen. Adventsspelen, arrangerat av Utby och Majorna, lockade 1700 anmälda starter.

– Vi trodde inte att det skulle bli mer än typ hälften av starterna jämfört med vad det varit innan. Men det blev 1700, vilket vi är mycket nöjda med, säger Anders Gren, som tillsammans Martin Krantz var ansvarig för arrangemanget.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Utby IK i samarbete med Majornas IK bjöd i helgen in till friidrottstävlingar i Friidrottens hus. För många av distriktets ungdomar innebar det säsongsdebut, och med tanke på sista tidens pandemi var det för många i de yngre åldrarna också första gången de fick uppleva en ordentlig friidrottstävling med normalt deltagarantal!

Elsa Skager, Lerum FI, var en av alla ungdomar som äntligen fick tävla på riktigt igen när Adventsspelen avgjordes i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Senast ett större arrangemang arrangerades i hallen var när JSM avgjordes i månadsskiftet februari/mars 2020. Sedan dess har det varit 20 månader som kantats av pandemi och restriktioner. Arrangörerna var inför tävlingarna oroliga för att att de aktiva inte skulle komma tillbaka, men med 1700 starter är Anders Gren, som var med och ansvarade för arrangemanget, mycket belåten.

– Hade det varit 2000 starter hade det varit normalt. Det är väldigt positivt för friidrotten att det kommer så många till den här tävlingen.

Arrangörerna gjorde ett starkt jobb, konstaterar Anders Gren. Foto: Deca Text & Bild

Och även om sista tidens frånvaro av större tävlingar innebar att kopieringsapparater och annat inte var helt i sin ordning gick arrangemanget relativt smärtfritt.

– Vana och ovana funktionärer gjorde ett jättebra jobb och tidschemat fungerade, säger han.

Resultatmässigt blev det som vanligt under Adventspelen många personliga rekord. I “seniorklassen”, bestående av ungdomar och juniorer, blev det ett riktigt klubbmästerskap i höjdhoppet där alla tio tävlade för Ullevi, och sex av de hoppade på höjder mellan 1,67 och 1,72. Vann gjorde Hugo Tilldal, född 2005.

Fullständiga resultat hittar du här.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.