Adventsspelen

Första större arrangemanget på 20 månader – arrangören nöjd med deltagandet

För första gången sedan mars 2020 avgjordes tävlingar utan restriktioner i Friidrottens hus i helgen. Adventsspelen, arrangerat av Utby och Majorna, lockade 1700 anmälda starter.

– Vi trodde inte att det skulle bli mer än typ hälften av starterna jämfört med vad det varit innan. Men det blev 1700, vilket vi är mycket nöjda med, säger Anders Gren, som tillsammans Martin Krantz var ansvarig för arrangemanget.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Utby IK i samarbete med Majornas IK bjöd i helgen in till friidrottstävlingar i Friidrottens hus. För många av distriktets ungdomar innebar det säsongsdebut, och med tanke på sista tidens pandemi var det för många i de yngre åldrarna också första gången de fick uppleva en ordentlig friidrottstävling med normalt deltagarantal!

Elsa Skager, Lerum FI, var en av alla ungdomar som äntligen fick tävla på riktigt igen när Adventsspelen avgjordes i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Senast ett större arrangemang arrangerades i hallen var när JSM avgjordes i månadsskiftet februari/mars 2020. Sedan dess har det varit 20 månader som kantats av pandemi och restriktioner. Arrangörerna var inför tävlingarna oroliga för att att de aktiva inte skulle komma tillbaka, men med 1700 starter är Anders Gren, som var med och ansvarade för arrangemanget, mycket belåten.

– Hade det varit 2000 starter hade det varit normalt. Det är väldigt positivt för friidrotten att det kommer så många till den här tävlingen.

Arrangörerna gjorde ett starkt jobb, konstaterar Anders Gren. Foto: Deca Text & Bild

Och även om sista tidens frånvaro av större tävlingar innebar att kopieringsapparater och annat inte var helt i sin ordning gick arrangemanget relativt smärtfritt.

– Vana och ovana funktionärer gjorde ett jättebra jobb och tidschemat fungerade, säger han.

Resultatmässigt blev det som vanligt under Adventspelen många personliga rekord. I “seniorklassen”, bestående av ungdomar och juniorer, blev det ett riktigt klubbmästerskap i höjdhoppet där alla tio tävlade för Ullevi, och sex av de hoppade på höjder mellan 1,67 och 1,72. Vann gjorde Hugo Tilldal, född 2005.

Fullständiga resultat hittar du här.