Adventsspelen

Första större arrangemanget på 20 månader – arrangören nöjd med deltagandet

För första gången sedan mars 2020 avgjordes tävlingar utan restriktioner i Friidrottens hus i helgen. Adventsspelen, arrangerat av Utby och Majorna, lockade 1700 anmälda starter.

– Vi trodde inte att det skulle bli mer än typ hälften av starterna jämfört med vad det varit innan. Men det blev 1700, vilket vi är mycket nöjda med, säger Anders Gren, som tillsammans Martin Krantz var ansvarig för arrangemanget.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Utby IK i samarbete med Majornas IK bjöd i helgen in till friidrottstävlingar i Friidrottens hus. För många av distriktets ungdomar innebar det säsongsdebut, och med tanke på sista tidens pandemi var det för många i de yngre åldrarna också första gången de fick uppleva en ordentlig friidrottstävling med normalt deltagarantal!

Elsa Skager, Lerum FI, var en av alla ungdomar som äntligen fick tävla på riktigt igen när Adventsspelen avgjordes i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Senast ett större arrangemang arrangerades i hallen var när JSM avgjordes i månadsskiftet februari/mars 2020. Sedan dess har det varit 20 månader som kantats av pandemi och restriktioner. Arrangörerna var inför tävlingarna oroliga för att att de aktiva inte skulle komma tillbaka, men med 1700 starter är Anders Gren, som var med och ansvarade för arrangemanget, mycket belåten.

– Hade det varit 2000 starter hade det varit normalt. Det är väldigt positivt för friidrotten att det kommer så många till den här tävlingen.

Arrangörerna gjorde ett starkt jobb, konstaterar Anders Gren. Foto: Deca Text & Bild

Och även om sista tidens frånvaro av större tävlingar innebar att kopieringsapparater och annat inte var helt i sin ordning gick arrangemanget relativt smärtfritt.

– Vana och ovana funktionärer gjorde ett jättebra jobb och tidschemat fungerade, säger han.

Resultatmässigt blev det som vanligt under Adventspelen många personliga rekord. I “seniorklassen”, bestående av ungdomar och juniorer, blev det ett riktigt klubbmästerskap i höjdhoppet där alla tio tävlade för Ullevi, och sex av de hoppade på höjder mellan 1,67 och 1,72. Vann gjorde Hugo Tilldal, född 2005.

Fullständiga resultat hittar du här.

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!