Götalandsmästerskapen 13–14 år

Göteborg tvåa på Götalands!

Under helgen arrangerade IFK Göteborg tillsammans med Sävedalens AIK Götalandsmästerskapen Inomhus för 13–14-åringar. Åtta distrikt gjorde upp om pokalen i lagtävlingen där det till slut blev Skåne som drog längsta strået. Men tack vare ett starkt lagarbete och imponerande kämpainsatser tog Göteborg hand om andraplatsen.

Skribent: Sebastian Nilsson

Totalt gjordes närmare 1000 starter av 363 aktiva under helgens inomhus-GM i Friidrottens Hus – och sammanlagt levererades över 500 personliga rekord!

Tävlingsledare Lisa Rogö, IFK Göteborg, var nöjd med både helgen och den bankett man avslutade lördagskvällen med:

– Det var väldigt häftigt att få genomföra IGM 2022 tillsammans med Sävedalens AIK. Vår målsättning från start var att göra något extra för alla ungdomar som gått miste om möten, kampen, spänningen och den glädjen som friidrotten ger oss alla.

 – Fokus låg på att arrangera ett bra mästerskap men efter tävlingens avslut på lördagen dukade vi upp till bankett på den gymnasieskola där 200 av våra deltagare övernattade under helgen. Närmare 300 aktiva och ledare slöt upp och bjöds på fördrink med snacks, varmrätt och efterrätt. Allt till ackompanjemang av IVM på storbildsskärm. Det blev en mycket lyckad och uppskattad kväll, säger Lisa till friidrott.se.

Fullständiga resultat.

Bilder från helgen!

Blessing Ezennaya, IFK Göteborg, tog brons i F14-längdhoppet. Foto: Deca Text & Bild

Ella Alvelin Malm, Mölndals AIK vann både längdhoppet och tresteget i samma klass. Foto: Deca Text & Bild

Eskil Fernström, Mölndals AIK, hoppade till sig i ett brons i pojkar 14. Foto: Deca Text och Bild

Ida Ekengren, Mölndals AIK, första gången över fem meter! Dessutom en fin fjärdeplats. Foto: Deca Text & Bild

Nils Amundin, Sävedalens AIK, fyra på nytt personligt rekord i pojkar 14 längdhopp. Foto: Deca Text & Bild

Klara Stübner, Göteborgs KIK, går i mål som distriktsmästare på 800 meter i F13-klassen. Foto: Deca Text & Bild

Nike Emanuelsson, IFK Göteborg, går strax därefter i mål som femma. Foto: Deca Text & Bild

Rayan Siguerdjidjene, Örgryte IS, och Wille Hedström, Sävedalens AIK, med i klungan. Foto: Deca Text & Bild

Isaac Mpandou Behn, Örgryte IS, försöker täppa igen en liten lucka. Foto: Deca Text & Bild

Starten går. Foto: Deca Text & Bild

Sebastian Siering, IFK Göteborg, i höjdhoppet där han slutade sjua i P14-klassen. Foto: Deca Text & Bild

Nils Amundin, Sävedalens AIK, hoppade 1,66 och tog en silvermedalj i P14-klassen. Foto: Deca Text & Bild

Viggo Sjöström, Sävedalens AIK, i tresteget. En sjundeplats blev det. Foto: Deca Text & Bild

Ella Alvelin Malm, Mölndals AIK, blev distriktsmästare två gånger om. Foto: Deca Text & Bild

Tajt in mot mållinjen. Amanda Rinman, IFK Göteborg, blev fyra, bara en hundradel upp till silver i F13-klassen. Foto: Deca Text & Bild

Eskil Fernström, Mölndals AIK, slog personligt rekord och blev tvåa på 60 meter i pojkar 14. Foto: Deca Text & Bild

Claudio Joao Kåmark, Örgryte IS, tar också silver i klassen under. Foto: Deca Text & Bild

Kalle Sörqvist, Bohus IF, med en fin femteplats i P14-kulan. Foto: Deca Text & Bild

Pontus Setteskog, Ullevi FK, slutar på placeringen efter som sexa. Foto: Deca Text & Bild

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!