Göteborgs Friidrottsförbund

Göte Lindblad har lämnat jorden.

Göte Lindblad, 99 år.

Idag, Onsdag 1 juni, kom ett meddelande att den så alltid pratglada veteranfriidrottaren Göte Lindblad, har gått ur tiden. För att minnas Göte på bästa sätt, lämnas nu orden till de som kände Göte allra närmast.  Texten nedanför är därmed ett referat från Pelle Crona, via oisfriidrott.se 

Text: Pelle Crona, Örgryte IS

“Jag har den smärtsamma plikten att meddela att allas vår vän och idrottskamrat Göte Lindblad gått ur tiden vid 98 års ålder.

Göte var ett föredöme och en inspiration för alla som träffade honom. Uppvuxen under ytterst fattiga förhållanden. ”En statarunge från Uppsala” sa han själv.
Han jobbade sig upp och gjorde karriär i marinen.

På gamla dar satsade han på friidrott och sopade rent i veteranmästerskapen. Eller vad sägs om fem VM-guld, tolv EM-guld, 34 NM-guld och ofattbara 94 SM-guld.

Som 75-åring sprang han 400 meter på 61,44 sek och som 78-åring tog han 120 kilo i bänkpress.

Hans gränslösa kärlek till sin hustru Dolly genomsyrade hans liv. Han kunde alltid på dagen säga hur länge de varit ihop. När hon blev sjuk så vårdade han henne hemma och satt i en stol vid hennes säng genom nätterna.

Efter hennes bortgång instiftade han ett pris till hennes minne som han vid Världsungdomsspelen delade ut till två lovande friidrottsungdomar. Stiligt uppklädd var han på plats och räckte över såväl blommor som en skulptur och en rejäl slant därtill.

Vila i Frid Göte! Jag hoppas innerligt att du nu fått återförenas med din älskade Dolly.” 

frv, Göte Lindblad 94 (år) Emma Dahl-91 Nina Persson-91

Göte Lindblad, veteranfriidrottare