Grengrupp Medel / Lång

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Som en del i verksamhetsplanen för grengrupp Medel/Lång genomförs under året ett rekryteringsprojekt.
Projektet syftar till att ge god återväxt inom distriktets medel- och långdistanslöpning, och således investera i aktiva och tränare som stannar kvar. Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

Så här formas tränarutbildningen
Elittränare ges möjlighet att genomföra en tränarutbildning i tre steg.
Här behanlas träningsprogram, upplägg och målplanering både i teori och praktik.

Så här ser rekyteringspassen ut 
Elitaktiva från distriktet genomför det projektet kallar rekryteringpass. Träningspass genomförs hos olika föreningar runt om i distriktet, där ungdomar får testa på riktad medel-och långdistansträning. Detta görs för att så ett första frö av intresse för löpning. Tycker du därefter att det verkar roligt, bjuds du in till de Öppna passen.

Öppna pass: Grundkärnan i projektet
Grundkärnan i projektet är de öppna passen. Här håller tränarna i grengruppen veckovisa träningspass för de nya ungdomarna. Passen hålls i par om två med stöd av en fadder.

Fadderverksamhet
De till projektet nya tränarna får en fadder (en av elittränarna) som stöttar med träningsplanering, upplägg och genomförande.

Nystartade träningsgrupper sluter projektets cirkel
Förhoppningen är att projektet kan fortgå löpande och att fler tränare skall känna sig motiverade och trygga med att fortsätta hålla pass i sina föreningar. Således kan nya grupper inom medel/lång därigenom växa fram.

Projektet är igång!

Det första steget startades förra veckan med den första av tre föreläsningar för tränare. Alexander Nilsson, Mölndals AIK berättade om grundläggande träningsteori för medel/långdistanslöpare. Han delade också med sig av sitt perspektiv på hur han tar sig an löpträning för ungdomsgrupper.

Redan i projektets inledning har över 15 tränare från distriktet har anmält sitt intresse för att delta! 

Klicka här för samtliga personer i grengrupp Medel/Lång
Klicka här för aktuella aktiviteter inom grengruppen [ Utöver projektet ]

För mer information, kontakta gärna
Alexander Nilsson, Friidrottskoordinator Göteborgs Friidrottsförbund
Gustaf Hultgren, Elitansvarig Göteborgs Friidrottsförbund

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.