Elit Göteborg

Inför EM med Linn Söderholm

Skribent: Elwira Ripsweden

Fredag 7 juni startar EM! Inför mästerskapet möter Göteborgs Friidrottsförbund Linn Söderholm, Sävedalens AIK i ett samtal om mästerskapsnerver och att ta chansen. 

– Jag blev jätteglad när jag blev uttagen! Att springa bra på EM har varit mitt stora mål för säsongen och att bli uttagen var det första steget, säger Linn.

När GFIF pratar med Linn har hon precis slutfört det sista passet inför fredagens försök.
Hon har befunnit sig i Italien hela veckan för att finslipa på de sista detaljerna. Årets Europamästerskap blir Linns andra i karriären och precis som EM i München för två år är det 3000 meter hinder som gäller. 

Linn Söderholm, Sävedalens AIK, 3000 meter hinder. Foto: Deca Text och Bild

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen.

Att det är just Linns andra EM, samt att hon har flera mästerskap i bagaget, upplever hon betryggande.
Linn berättar att hon tidigare i mästerskap alltid har presterat bättre på den ”andra gången”.

– Jag var bättre på min andra ungdoms-finnkamp, jag var bättre på mitt andra junior-EM. Jag tror att det är bra att ha sett det innan, säger Linn

– Jag börjar nog lära mig vad som funkar för mig och jag hoppas kunna dra nytta av de erfarenheterna.

Men trots det, är nervositeten där och lurar – som alltid inför tävling.

–  Det är lite annorlunda inför ett mästerskap. Man får försöka hålla sig cool och nu har vi varit på pre-camp några dagar och då försöker man bara att ta det lugnt och tänka på annat och njuta av att vara här, säger Linn och fortsätter:

– Sista dagarna inför blir det mer fokus och då kommer ju nervositeten, men det kan ju vara bra. Det gäller att hantera den rätt.

– Jag kommer att göra en minutiös plan för morgonen dagen innan!

 Linns mål inför mästerskapet är tydligt; Final.

– Jag ska försöka ta in hela atmosfären och njuta. Men det är loppet på fredag som blir det stora. Jag hoppas att jag tar mig till finalen, att jag ska kunna springa riktigt fort och placera mig bra.

Linn Söderholm i mitten på Finnkampen 2022. Foto: Deca Text & bild.

Linn Söderholm springer 3000 meter hinder på fredag den 7e juni klockan 13.05.

Svenska truppen

Arrangörens hemsida

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.