Elit Göteborg

Inför EM med Linn Söderholm

Skribent: Elwira Ripsweden

Fredag 7 juni startar EM! Inför mästerskapet möter Göteborgs Friidrottsförbund Linn Söderholm, Sävedalens AIK i ett samtal om mästerskapsnerver och att ta chansen. 

– Jag blev jätteglad när jag blev uttagen! Att springa bra på EM har varit mitt stora mål för säsongen och att bli uttagen var det första steget, säger Linn.

När GFIF pratar med Linn har hon precis slutfört det sista passet inför fredagens försök.
Hon har befunnit sig i Italien hela veckan för att finslipa på de sista detaljerna. Årets Europamästerskap blir Linns andra i karriären och precis som EM i München för två år är det 3000 meter hinder som gäller. 

Linn Söderholm, Sävedalens AIK, 3000 meter hinder. Foto: Deca Text och Bild

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen.

Att det är just Linns andra EM, samt att hon har flera mästerskap i bagaget, upplever hon betryggande.
Linn berättar att hon tidigare i mästerskap alltid har presterat bättre på den ”andra gången”.

– Jag var bättre på min andra ungdoms-finnkamp, jag var bättre på mitt andra junior-EM. Jag tror att det är bra att ha sett det innan, säger Linn

– Jag börjar nog lära mig vad som funkar för mig och jag hoppas kunna dra nytta av de erfarenheterna.

Men trots det, är nervositeten där och lurar – som alltid inför tävling.

–  Det är lite annorlunda inför ett mästerskap. Man får försöka hålla sig cool och nu har vi varit på pre-camp några dagar och då försöker man bara att ta det lugnt och tänka på annat och njuta av att vara här, säger Linn och fortsätter:

– Sista dagarna inför blir det mer fokus och då kommer ju nervositeten, men det kan ju vara bra. Det gäller att hantera den rätt.

– Jag kommer att göra en minutiös plan för morgonen dagen innan!

 Linns mål inför mästerskapet är tydligt; Final.

– Jag ska försöka ta in hela atmosfären och njuta. Men det är loppet på fredag som blir det stora. Jag hoppas att jag tar mig till finalen, att jag ska kunna springa riktigt fort och placera mig bra.

Linn Söderholm i mitten på Finnkampen 2022. Foto: Deca Text & bild.

Linn Söderholm springer 3000 meter hinder på fredag den 7e juni klockan 13.05.

Svenska truppen

Arrangörens hemsida

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.