12 kilometer med ljus- och ljudupplevelser

Information om friidrottsgymnasiet – snart sista ansökningsdatum

Onsdagen den 6 oktober hålls ett informationsmöte för dig som sökt till friidrottsgymnasiet eller till dig som funderar på att söka. Den 15 oktober är sista dagen att ansöka.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Det närmar sig sista ansökningsdatum till friidrottsgymnasiet Katrinelund i Göteborg. Här är några viktiga datum att skriva upp under hösten:

Onsdagen 6/10 Kristian Petersson, ansvarig för FIGet, håller ett informationsmöte om allt som har med utbildningen att göra, med start 19.00 och som går att ta del av HÄR. 

Fredagen 15/10 Är sista dagen att ansöka till friidrottsgymnasium. Ansökan görs HÄR. 

Lördagen 13/11 Har Katrinelundsgymnasiet Öppet Hus (10-14), och har man ansökt till FIG kommer också intervjuer göras denna dag.

Måndagen 15/11 Görs fysiska tester* i Friidrottens Hus med start 12.00 (finns även möjlighet att titta på en träning med FIG elever mellan 10-11, samt äta lunch med FIG 11.15)

*Flygande 30m, stående längd, stående femsteg, bakåt och framåt kast med kula, brutalbänk och Cooper

Antagningsbesked (idrottsmässigt) kommer innan jullovet. Sedan måste man också klara antagningen (meritpoängen) till programmen på Katrinelund/Bernadotte.

Khaddi Sagnia, Ullevi, är en av alla framgångsrika friidrottare som gått på friidrottsgymnasiet.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.