Julklappsjakten

Julklappsjakten tillbaka i Friidrottens Hus med drygt 2600 starter

Julklappsjakten i Friidrottens Hus avgjordes för 43:e gången och hade drygt 2 600 starter under helgens två tävlingsdagar. Tävlingarna bjöd på hela nio nya tävlingsrekord.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

GKIK bjöd in till 43:e upplagan av Sveriges största inomhustävling. Julklappsjakten var i år tillbaka i Friidrottens Hus efter ett hack i skivan i fjol, och tävlingarna kom tillbaka med besked med drygt 2600 starter. Det är runt 75 procent av vad tävlingarna haft som allra mest. IFK Göteborg var klart största klubb med 259 starter.

Axel Rogö var en av alla ungdomar från IFK Göteborg som tävlade i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Tävlingarna lockade som vanligt i första hand ungdomar från hela Sverige, och ett gäng från Danmark. Men också några seniorer gjorde säsongsdebut, däribland Ullevis Robin Jacobsson, som direkt slog till med ett nytt personligt rekord i stavhopp när han var felfri över 5,10. Det innebar också nytt Julklappsjaktrekord. 

Natalie Nilssen Zappalà, Ullevi FK, var en av de lite äldre aktiva som gjorde säsongsdebut och slog till med ett personligt rekord i kulan, med 12,44. Foto: Deca Text & Bild

 

Ullevis Wilma Eriksson och Mölndals Stella Blixt i hård fajt mot danske Sophie Olesen. Foto: Deca Text & Bild

Förutom att Ullevis Robin Jacobsson slog Julklappsjaktrekord i stavhopp testade han även lyckan i mer ovana grenen höjdhopp. Foto: Deca Text & Bild

Fullständiga resultat hittar du här.

Nu på söndag den 12 december är det dags för tävling i Friidrottens Hus igen när Julruschen arrangeras av IF Kville. Då är hallen helt stängd under söndagen och vissa ytor är även avstängda under lördag eftermiddag.