Julklappsjakten

Julklappsjakten tillbaka i Friidrottens Hus med drygt 2600 starter

Julklappsjakten i Friidrottens Hus avgjordes för 43:e gången och hade drygt 2 600 starter under helgens två tävlingsdagar. Tävlingarna bjöd på hela nio nya tävlingsrekord.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

GKIK bjöd in till 43:e upplagan av Sveriges största inomhustävling. Julklappsjakten var i år tillbaka i Friidrottens Hus efter ett hack i skivan i fjol, och tävlingarna kom tillbaka med besked med drygt 2600 starter. Det är runt 75 procent av vad tävlingarna haft som allra mest. IFK Göteborg var klart största klubb med 259 starter.

Axel Rogö var en av alla ungdomar från IFK Göteborg som tävlade i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Tävlingarna lockade som vanligt i första hand ungdomar från hela Sverige, och ett gäng från Danmark. Men också några seniorer gjorde säsongsdebut, däribland Ullevis Robin Jacobsson, som direkt slog till med ett nytt personligt rekord i stavhopp när han var felfri över 5,10. Det innebar också nytt Julklappsjaktrekord. 

Natalie Nilssen Zappalà, Ullevi FK, var en av de lite äldre aktiva som gjorde säsongsdebut och slog till med ett personligt rekord i kulan, med 12,44. Foto: Deca Text & Bild

 

Ullevis Wilma Eriksson och Mölndals Stella Blixt i hård fajt mot danske Sophie Olesen. Foto: Deca Text & Bild

Förutom att Ullevis Robin Jacobsson slog Julklappsjaktrekord i stavhopp testade han även lyckan i mer ovana grenen höjdhopp. Foto: Deca Text & Bild

Fullständiga resultat hittar du här.

Nu på söndag den 12 december är det dags för tävling i Friidrottens Hus igen när Julruschen arrangeras av IF Kville. Då är hallen helt stängd under söndagen och vissa ytor är även avstängda under lördag eftermiddag.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.