Julklappsjakten

Julklappsjakten tillbaka i Friidrottens Hus med drygt 2600 starter

Julklappsjakten i Friidrottens Hus avgjordes för 43:e gången och hade drygt 2 600 starter under helgens två tävlingsdagar. Tävlingarna bjöd på hela nio nya tävlingsrekord.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

GKIK bjöd in till 43:e upplagan av Sveriges största inomhustävling. Julklappsjakten var i år tillbaka i Friidrottens Hus efter ett hack i skivan i fjol, och tävlingarna kom tillbaka med besked med drygt 2600 starter. Det är runt 75 procent av vad tävlingarna haft som allra mest. IFK Göteborg var klart största klubb med 259 starter.

Axel Rogö var en av alla ungdomar från IFK Göteborg som tävlade i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Tävlingarna lockade som vanligt i första hand ungdomar från hela Sverige, och ett gäng från Danmark. Men också några seniorer gjorde säsongsdebut, däribland Ullevis Robin Jacobsson, som direkt slog till med ett nytt personligt rekord i stavhopp när han var felfri över 5,10. Det innebar också nytt Julklappsjaktrekord. 

Natalie Nilssen Zappalà, Ullevi FK, var en av de lite äldre aktiva som gjorde säsongsdebut och slog till med ett personligt rekord i kulan, med 12,44. Foto: Deca Text & Bild

 

Ullevis Wilma Eriksson och Mölndals Stella Blixt i hård fajt mot danske Sophie Olesen. Foto: Deca Text & Bild

Förutom att Ullevis Robin Jacobsson slog Julklappsjaktrekord i stavhopp testade han även lyckan i mer ovana grenen höjdhopp. Foto: Deca Text & Bild

Fullständiga resultat hittar du här.

Nu på söndag den 12 december är det dags för tävling i Friidrottens Hus igen när Julruschen arrangeras av IF Kville. Då är hallen helt stängd under söndagen och vissa ytor är även avstängda under lördag eftermiddag.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening.