Julklappsjakten

Julklappsjakten tillbaka i Friidrottens Hus med drygt 2600 starter

Julklappsjakten i Friidrottens Hus avgjordes för 43:e gången och hade drygt 2 600 starter under helgens två tävlingsdagar. Tävlingarna bjöd på hela nio nya tävlingsrekord.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

GKIK bjöd in till 43:e upplagan av Sveriges största inomhustävling. Julklappsjakten var i år tillbaka i Friidrottens Hus efter ett hack i skivan i fjol, och tävlingarna kom tillbaka med besked med drygt 2600 starter. Det är runt 75 procent av vad tävlingarna haft som allra mest. IFK Göteborg var klart största klubb med 259 starter.

Axel Rogö var en av alla ungdomar från IFK Göteborg som tävlade i helgen. Foto: Deca Text & Bild

Tävlingarna lockade som vanligt i första hand ungdomar från hela Sverige, och ett gäng från Danmark. Men också några seniorer gjorde säsongsdebut, däribland Ullevis Robin Jacobsson, som direkt slog till med ett nytt personligt rekord i stavhopp när han var felfri över 5,10. Det innebar också nytt Julklappsjaktrekord. 

Natalie Nilssen Zappalà, Ullevi FK, var en av de lite äldre aktiva som gjorde säsongsdebut och slog till med ett personligt rekord i kulan, med 12,44. Foto: Deca Text & Bild

 

Ullevis Wilma Eriksson och Mölndals Stella Blixt i hård fajt mot danske Sophie Olesen. Foto: Deca Text & Bild

Förutom att Ullevis Robin Jacobsson slog Julklappsjaktrekord i stavhopp testade han även lyckan i mer ovana grenen höjdhopp. Foto: Deca Text & Bild

Fullständiga resultat hittar du här.

Nu på söndag den 12 december är det dags för tävling i Friidrottens Hus igen när Julruschen arrangeras av IF Kville. Då är hallen helt stängd under söndagen och vissa ytor är även avstängda under lördag eftermiddag.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4