Junior-VM i Nairobi

JVM-guld till Gabriel Wallmark!

Örgrytes Gabriel Wallmark är juniorvärldsmästare!

Under söndagseftermiddagen slog han sitt eget svenska juniorrekord och vann JVM-guld i Nairobi. Segerresultatet blev 16,43.

– Det känns otroligt! JVM har varit mitt stora mål i år tillsammans med U20-EM. Det var en jättebra tävling, fina förhållanden och bra vindar så jag hade inte kunnat önska något mer, säger Gabriel till Friidrottaren.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Gabriel tog ledningen direkt i tävlingen med ett hopp på 15,91 och ökade därefter först med 16,29 och sedan till 16,43, och guldet var ett faktum. Bara Gabriel och jamaikanske Jaydin Hibbert som hoppade 16,05 i andra omgången nådde 16-meterslinjen.

– När Jamaica-killen passerade mig med 16.05 så började adrenalinet pumpa och jag förstod att jag skulle hoppa långt i påföljande hopp.

– Jag hade även ett långt övertrampshopp med tån aningen för långt fram på plankan. Det finns mer i kroppen och det känns som att jag hoppar lite på säkerhet. När jag får med mig farten över plankan ännu bättre så kan det bli längre, mycket längre, säger Gabriel till Friidrottaren efter guldet.

Gabriel, som under sitt stora genombrott i Tallinn för ett par veckor sedan slog Christian Olssons gamla juniorrekord, förbättrade alltså nu rekordet med ytterligare fyra centimeter.

Segerresultatet skrevs till 16,43 vilket är en förbättring av det nysatta svenska juniorrekordet i disciplinen. Foto: Deca Text & Bild

Gabrel Wallmark, Örgryte IS, är världens bästa juniorhoppare i tresteg. Foto: Deca Text & Bild