Från Kongahälla AIK

Kongahälla söker kanslist

Kongahälla AIK söker en engagerad och driven friidrottsintresserad kanslist med förmåga och vilja att administrera och utveckla klubben och dess verksamhet. Erfarenhet av liknande arbete inom friidrotten är meriterande. 

Vi kan erbjuda dig ett fritt arbete där du tillsammans med styrelse, tränare och medlemmar driver den dagliga verksamheten och bidrar till att utveckla verksamheten. Du är strukturerad och har förmåga att ta egna initiativ och tänka utanför boxen och har dessutom en positiv attityd till de utmaningar som finns i såväl vardag som verksamhet. Kanske har du själv en bakgrund som aktiv friidrottare och ser den här typen av tjänst som en utmärkt möjlighet att få jobba inom friidrotten och bidra till att utveckla klubben och dess medlemmar. Du har erfarenhet av att organisera arrangemang och vi ser gärna att du har något att bidra med även när det gäller det rent sportsliga. 

Tjänsten kan i viss mån utformas att passa dina personliga förutsättningar och önskemål men vi tänker oss en tjänst på mellan 50-100% beroende på vem du är. Kansliet är beläget på Kongevi IP i Kungälv varifrån klubben också bedriver merparten av sin verksamhet. Kongahälla AIK har i dagsläget knappt 350 medlemmar och fokus på barn- och ungdomsidrott 

Låter detta som något som intresserar dig? Hör då av dig till ordförande Fredrik Dymén på telefon 0707-783929 eller via mail farbautiinvest@gmail.com så diskuterar vi detaljerna.

 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.