Utbildning

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning?
Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott?
Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process?
Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

Till utbildningar

-Många föreningar hör av sig och önskar utbildningar utifrån deras behov, något som jag ser som väldigt positivt, säger Linnea Asservik, utbildningsansvarig FU Väst.

-Genom att få önskemål från föreningarna kan vi också erbjuda attraktiva utbildningar. Det ger mig så mycket energi att se våra duktiga ledare utbilda och vilket engagemang det i sin tur skapar hos deltagarna.

Inför hösten har FU Väst nästintill fördubblat antalet totala utbildningsplatser, tillika utökat med utbildningar som tidigare inte varit en del av FU Västs verksamhet. För er som är i behov av en friidrottspecifik utbildning, även om det ligger bortom basutbudet, är ni alltid välkomna att skriva eller ringa till Linnea.

-Tag kontakt och ha gärna framförhållning! Jag tar gärna emot tankar och önskemål om vilka utbildningar som bör planeras samt vart ni önskar att dem genomförs. FU Väst täcker både Västsvenska distriktet och Göteborgs Distrikt. Vårt mål är således att föreningarna ska kunna utbilda sig oavsett vart dem befinner sig, säger Linnea.

Till utbildningar

-Den digitala utbildning Friidrottförälder är alltid öppen! / Varva

Ta del av information + inspiration kring utbildningarna – följ Göteborgs Friidrottsförbund nyhetsbrev.
Har du ett särskilt utbildningbehov eller en fråga? Kontakta* Linnea Asservik, Utbildningsansvarig FU Väst

*Du kan förvänta dig svar i mitten av augusti. Detta till fördel för sommarvila.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.