Lerum Friidrott

Är du Lerums nästa klubbchef?

Lerum Friidrott söker dig! Är du Lerum Friidrotts nya klubbchef? 
Med glädje och engagemang arbetar Lerum Friidrott för att vägleda såväl barn, ungdomar och vuxna in i idrottens värld, för att sedan stötta dem att utvecklas inom såväl breddidrott som mot en elitsatsning. 
Lerum Friidrott har 450 medlemmar och erbjuder tränings- och tävlingsverksamhet för barn från 8 år, ända upp till veteran. En klubb tillgänglig för alla!

Individen i centrum

Som klubbchef kommer du tillsammans med klubbens många eldsjälar arbeta mot visionen ”Lerum Friidrott, som sätter den aktive i centrum, ska vara en av Sveriges mest attraktiva friidrottsklubbar och erbjuda de bästa förutsättningarna för träning och tävling, oavsett bredd- eller elitidrott”.

Klubben har ett stort hjärta och jobbar, parallellt med den idrottsliga delen aktivt med att skapa hälsosamma vanor för hela livet och mot att vara en social plattform i en trygg miljö för såväl vuxna som barn. Lerum Friidrotts gemensamma ledord TAGGA guidar aktiva och ledare till att ta rätt och kloka beslut längs vägen. Tagga betyder: Trygghet, Ansvar, Glädje, Gemenskap och Acceptans.

För att kunna erbjuda en friidrottsverksamhet med hög kvalitet arrangerar föreningen årligen tävlingar, friidrottsskolor, företagsevent och motionslopp. Lerum Friidrott erbjuder även friskvårdstjänster för våra samarbetspartners.

Ditt uppdrag

I rollen som klubbchef ansvarar du för att förvalta, driva och utveckla Lerum Friidrott mot våra uppsatta mål.
Vi vill ständigt bli bättre! Du har bland annat ansvar för;

 • Att stötta tränarna med träningsupplägg och tävlingsplanering
 • Rekrytering och utbildning av tränare och funktionärer
 • Vår populära friidrottsskola
 • Veteranträningen Athletics for Life
 • Arrangemangen Lerumsloppet, En Midsommarnattsdröm och Stonehill Games
 • Tävlingsresor och träningsläger
 • Träningspass och aktivitetsdagar för företag
 • Ekonomi & administration
 • Kommunikation (Ex. hemsida och sociala medier)

5000 meter under En Midsommarnattsdröm, ett av Lerum Friidrotts arrangemang.

Lerum Friidrott söker dig som vill leda och hålla ihop föreningens hela verksamhet.

Din profil:

 • Kunskaper inom friidrott
 • Eftergymnasial utbildning inom idrott och hälsa
 • Arbetslivserfarenhet inom idrottsvärlden
 • Ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet av ungdomsidrott och träningsutveckling
 • Erfarenhet av administration och ekonomi
 • Erfarenhet av att planera och genomföra arrangemang/event
 • Kunskap om ideellt driven föreningsverksamhet
 • God datakunskap
 • B-körkort krävs

Men det viktigaste för Lerum är trots allt vem du är. Lerum Friidrott ser att du: 

 • Gillar att ta ansvar och drivs av att utveckla saker till det bättre.
 • Tycker om att samarbeta med många olika människor – barn, ungdomar och vuxna
 • Har god organisationsförmåga
 • Trivs med varierande arbetsuppgifter
 • Är nyfiken, engagerad och pedagogisk

Framför allt tror du på vad Lerum Friidrott står för och du brinner för idrottande och föreningsliv.

Så här tänker vi om anställningen:

Heltid, men deltid kan diskuteras. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Arbetstiderna följer verksamheten vilket innebär att arbetet ibland ligger på kvällar (t ex styrelsemöten, träningar) och helger (t ex tävlingsarrangemang). Föreningen har tecknat hängavtal via Unionen och betalar tjänstepension och flexpension. Årligt friskvårdsbidrag ingår.
Tillsättning av tjänsten sker snarast eller enligt överenskommelse.
Huvudsaklig placering i klubbhuset på vår fina arena Stonehill i Lerum. Före erbjudande
om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Ja, detta är ju intressant! För att ansökan gör du såhär:

Skicka in din ansökan med personligt brev och CV till ordforande@lerumfriidrott.se senast den 6/3 2022.
Vi (Lerum Friidrott) är nyfikna på, och ser fram emot att träffa dig!
Intervjuer och rekrytering kan komma att ske under annonseringstiden, därför du inte ska vänta med din ansökan. Vi (Lerum Friidrott) behandlar din ansökan konfidentiellt.

För att läsa mer om klubben, klicka här

För mer information om tjänsten kontakta:
Gisela Carlén, ordförande Lerum Friidrott
Telefon: 0706-58 03 76

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!