Utbildning

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Motiveringen lyder “Jonas har en outtröttlig vilja att dela med sig av lusten att springa och få medlemmarna att utvecklas och arrangerar pass under veckans alla dagar.” Men Jonas själv menar att han och föreningen FIKA Sports Club aldrig hade fått priset om det inte vore för de tretton löpledare som utbildats och certifierats via FU Väst. “Det har varit en laginsats”, säger Jonas. 

Löpledarutbildningen ger dig grundläggande kunskaper hur du lägger upp ett löppass, anpassat för en grupp med olika nivåer. För FIKA Sports Club (Västsvenska) har den stärkta kunskapen möjliggjort för föreningen att skapa en social gemenskap med över 200 aktiva medlemmar.

-Hur gör vi passen på ett sätt så att de kommer tillbaka? Hur kan vi som ledare vara för att medlemmarna ska känna sig inkluderade och trygga?, säger Jonas och lägger tyngd på att utbildningen primärt syftar till att utveckla ditt egna ledarskap. 

Utbildningen lär dig om träning, upplägg och skadeproblematik. Med det de två dagarna allra mest vill ge dig är en möjlighet att utbyta erfarenheter och lära tillsammans ledare-ledare. Oavsett om du är ny som ledare eller mer erfaren uppmuntras du att ta med dig dina tankar, insikter och reflektioner till kursen.

-Hur ger jag medlemmarna så mycket som möjligt? Hur levererar jag en bra upplevelse till gruppen? 

-Så anmäl er och var med, avslutar Jonas med ett leende

Utbildning: Löpledare
Plats: Uddevalla
Tid: 9 mars: 09:00 – 18:00 /  10 mars: 09:00 – 16:00
Kostnad efter subvention: 900 kr [ För dig som leder/kommer leda aktiva från 16 år och äldre ]
Antal anmälda deltagare: 13 av 25 

Till anmälan

Anmäl er närvaro senast 4 mars

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.