Säsongsdebuterar i Folksam GP

Melker siktar på OS-kval

Ett startfält av världsklass kommer till Göteborg GP. En av dem, Melker Svärd Jacobsson, gör första tävlingen för säsongen och har siktet inställt mot OS. – Hoppas det kan bli redan på onsdag, säger han.

Göteborg GP blir ett av de allra första sportevenemangen som får ha 500 personer på läktarna. Och galan kommer bjuda på flera grenar i internationell toppklass. En av dem är herrarnas stavhopp.

Melker Svärd Jacobsson ställs mot regerande olympiske mästaren Thiago Braz, Brasilien, norrmannen Pål Haugen Lillefosse och amerikanen Cole Walsh för att nämna några.

– Göteborg GP blir min första tävling för sommaren, det är alltid roligt att tävla på hemmaplan och extra kul nu när det får vara publik igen. Det blir extra inspirerande att gå ut på tävlingsbanan med publik på läktaren, säger Melker.

Fullt fokus mot OS: ”Vill kvala så tidigt som möjligt”

Och det är såklart OS som är det stora målet nu för Melker.

– Mitt fokus ligger på att hoppa 5.80 (som är kvalgränsen, reds. anm) och kvala till OS så tidigt som möjligt. Med det starka startfält vi har i Göteborg hoppas jag det kan bli redan på onsdag.

Folksam Grand Prix är Melkers första tävling av 6 inplanerade innan den 29 juni, vilket är sista dagen att kvalificera sig till OS.

Biljetter till Göteborg GP finner du här.

Startlista herrarnas stavhopp:

Melker Svärd Jacobsson SWE
Pål Haugen Lillefosse NOR
Cole Walsh USA
Ernest Obiena PHI
Thiago Braz BRA
Robin Jacobsson SWE
Adrian Valles Iñarrea ESP