Säsongsdebuterar i Folksam GP

Melker siktar på OS-kval

Ett startfält av världsklass kommer till Göteborg GP. En av dem, Melker Svärd Jacobsson, gör första tävlingen för säsongen och har siktet inställt mot OS. – Hoppas det kan bli redan på onsdag, säger han.

Göteborg GP blir ett av de allra första sportevenemangen som får ha 500 personer på läktarna. Och galan kommer bjuda på flera grenar i internationell toppklass. En av dem är herrarnas stavhopp.

Melker Svärd Jacobsson ställs mot regerande olympiske mästaren Thiago Braz, Brasilien, norrmannen Pål Haugen Lillefosse och amerikanen Cole Walsh för att nämna några.

– Göteborg GP blir min första tävling för sommaren, det är alltid roligt att tävla på hemmaplan och extra kul nu när det får vara publik igen. Det blir extra inspirerande att gå ut på tävlingsbanan med publik på läktaren, säger Melker.

Fullt fokus mot OS: ”Vill kvala så tidigt som möjligt”

Och det är såklart OS som är det stora målet nu för Melker.

– Mitt fokus ligger på att hoppa 5.80 (som är kvalgränsen, reds. anm) och kvala till OS så tidigt som möjligt. Med det starka startfält vi har i Göteborg hoppas jag det kan bli redan på onsdag.

Folksam Grand Prix är Melkers första tävling av 6 inplanerade innan den 29 juni, vilket är sista dagen att kvalificera sig till OS.

Biljetter till Göteborg GP finner du här.

Startlista herrarnas stavhopp:

Melker Svärd Jacobsson SWE
Pål Haugen Lillefosse NOR
Cole Walsh USA
Ernest Obiena PHI
Thiago Braz BRA
Robin Jacobsson SWE
Adrian Valles Iñarrea ESP
09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.