Paralympics

Paralympics står för dörren – dubbelt Göteborg i friidrottstruppen

När Paralympics arrangeras i Tokyo för andra gången kommer två göteborgare vara med och göra upp om medaljerna på friidrottsarenan. Det handlar om GKIK:s Viktoria Karlsson och Örgrytes Olof Ryberg, som tillsammans utgör två tredjedelar av friidrottstruppen. Paralympics inleds nu på tisdag, den 24 augusti.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Viktoria Karlsson har trots att hon bara är 24 år gammal samlat på sig en stor mästerskapserfarenhet och var med under Paralympics i Rio för fem år sedan, och går nu in som ett stort medaljhopp i längdhoppet. Under Para-EM i polska Bydgoszcz tidigare i sommar tog hon silver i längdhoppet.

– Jag har haft en rätt kämpig resa inför med en del skador och det var otroligt skönt att känna att jag var tillbaka på den nivå som jag har hållit som bäst och som kommer krävas för att ha något med topplaceringarna att göra i Tokyo, sa Viktoria till GFIF efter mästerskapet.

Viktoria kliver in i mästerskapet 02.30 svensk tid på fredag, 27 augusti.

Framtidshoppet och hela svenska truppens yngsta deltagare Olof Ryberg, 21, gör däremot debut i Paralympics, och hoppar också han längdhopp. Olof hade gett upp tankarna på att få vara med men efter ett sent återbud på Per Jonsson får han nu alltså chansen.

– Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse. Att få komma till ett Paralympics är det största man kan få uppleva, det är helt fantastiskt, sa han till paralympics.se efter beskedet.

Olof hoppar 02.30 måndag den 30 augusti.

Paralympics sänds på SVT.