nyheter

SM i Söderhamn

Det är dags för SM och i år står Söderhamn som arrangör när mästerskapsmedaljerna ska delas ut. 

Skribent: Elwira Ripsweden

Tävlingens första dag är igång

Årets upplaga av de Svenska Mästerskapen är igång. Tävlingarna inleddes under förmiddagen där vi fick se flera försöksheat avgöras. Bland annat årets Sverigeettor på 400 meter i form av Örgrytelöparna Lisa Lilja och Carl Bergström som båda tog sig vidare till morgondagens final, där de står som klara guldfavoriter. I herrarnas 1500 meters-lopp tog sig de två Mölndalslöparna Jonathan Grahn och Alexander Nilsson till morgondagens final tillsammans med Hälle IFs Samuel Pihlström och Sharmarke Ahmed. 

Carl Bengtström, Örgryte IS, på lag-SM 2021. FOTO: Deca Text & Bild

Ikväll får vi bland annat se damernas 3000 meter hinder avgöras, med Sävedalslöparna Amélie Svensson och Linn Söderholm som starka medaljkandidater. Kvällen bjuder också på herrarnas längdhoppskval, där Ullevihopparen Thobias Montler är guldfavoriten inför lördagens final. 

Lördagens tävlingar

Lördagens tävlingar inleds med herrarnas stavhoppskval där inomhus SM-guldmedalgören Örgryte IS William Asker står som guldfavorit, då Mondo Duplantis inte tävlar. Finalen avgörs under söndagförmiddag. 

Damernas 200 meter springs på söndagen, där Malmö AIS Julia Henriksson är favoriten, men inte långt därifrån tidsmässigt hittar vi Lisa Lilja. 

Under förmiddagen kan vi också se herrarnas 400 meter häckförsök. Örgrytes Carl Bergström har den här säsongen valt att köra en säsong utan häckar på grund av skadebekymmer vilket öppnar upp det för segern. Kan klubbkamraten Karl Wållgren ta hem segern till Göteborg? Det återstår att se! 

Spännande finaler på söndagen 

Den sista tävlingsdagens inleds med löpningar i paraklasserna, 200 meter och 800 meter. Söndagens tävlingar avslutas med både damernas och herrarnas 800 meter. I damernas lopp är Wilma Nielsen en av medaljkandidaterna, förutsatt att hon går vidare från lördagens kval. 

Wilma och Julia Nielsen på JSM i Sollentuna 2022. FOTO: Deca Text & Bild

 

SM-tävlingarna avgörs under helgen 28-30 juli och går att se på SVT/SVT play. 

FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGSSIDAN, KLICKA HÄR!

 

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.