nyheter

SM i Söderhamn

Det är dags för SM och i år står Söderhamn som arrangör när mästerskapsmedaljerna ska delas ut. 

Skribent: Elwira Ripsweden

Tävlingens första dag är igång

Årets upplaga av de Svenska Mästerskapen är igång. Tävlingarna inleddes under förmiddagen där vi fick se flera försöksheat avgöras. Bland annat årets Sverigeettor på 400 meter i form av Örgrytelöparna Lisa Lilja och Carl Bergström som båda tog sig vidare till morgondagens final, där de står som klara guldfavoriter. I herrarnas 1500 meters-lopp tog sig de två Mölndalslöparna Jonathan Grahn och Alexander Nilsson till morgondagens final tillsammans med Hälle IFs Samuel Pihlström och Sharmarke Ahmed. 

Carl Bengtström, Örgryte IS, på lag-SM 2021. FOTO: Deca Text & Bild

Ikväll får vi bland annat se damernas 3000 meter hinder avgöras, med Sävedalslöparna Amélie Svensson och Linn Söderholm som starka medaljkandidater. Kvällen bjuder också på herrarnas längdhoppskval, där Ullevihopparen Thobias Montler är guldfavoriten inför lördagens final. 

Lördagens tävlingar

Lördagens tävlingar inleds med herrarnas stavhoppskval där inomhus SM-guldmedalgören Örgryte IS William Asker står som guldfavorit, då Mondo Duplantis inte tävlar. Finalen avgörs under söndagförmiddag. 

Damernas 200 meter springs på söndagen, där Malmö AIS Julia Henriksson är favoriten, men inte långt därifrån tidsmässigt hittar vi Lisa Lilja. 

Under förmiddagen kan vi också se herrarnas 400 meter häckförsök. Örgrytes Carl Bergström har den här säsongen valt att köra en säsong utan häckar på grund av skadebekymmer vilket öppnar upp det för segern. Kan klubbkamraten Karl Wållgren ta hem segern till Göteborg? Det återstår att se! 

Spännande finaler på söndagen 

Den sista tävlingsdagens inleds med löpningar i paraklasserna, 200 meter och 800 meter. Söndagens tävlingar avslutas med både damernas och herrarnas 800 meter. I damernas lopp är Wilma Nielsen en av medaljkandidaterna, förutsatt att hon går vidare från lördagens kval. 

Wilma och Julia Nielsen på JSM i Sollentuna 2022. FOTO: Deca Text & Bild

 

SM-tävlingarna avgörs under helgen 28-30 juli och går att se på SVT/SVT play. 

FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGSSIDAN, KLICKA HÄR!

 

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!