SM i halvmaraton

Sylvasst internationellt startfält till Stora Holms trafikövningsplats på lördag

GFIF arrangerar SM i halvmaraton på Stora Holms trafikövningsplats lördagen den 11 september. Nu kan vi berätta att även ett stjärnspäckat internationellt startfält kommer göra upp om segern i loppet.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Det kommer bli fart under dojorna på Stora Holms trafikövningsplats på lördag. Tävlingen lockar nämligen en skara världsstjärnor som kommer göra upp om segern tillsammans med SM-löparna. 

Allra mest spännande att se blir kanske norrmannen och tidigare Europeiska rekordhållaren på maraton Sondre Nordstad Moen som tidigare sprungit så fort som 59.47 på halvmaratondistansen. Han får tufft motstånd av till exempel Bahrainiern Dawit Fikadu som har olympisk erfarenhet och som tidigare sprungit sträckan på 60.01. Lägg därtill 23-årige Kenyanen Joshua Belet som också han varit under 61 minuter på distansen. Japanen Jo Fukuda sprang klassiska Gold Coast Maraton under 2.10 under 2018 och står också på startlinjen på lördag.

På damsidan får en av Sveriges främsta långdistanslöpare Sarah Lahti tufft internationellt motstånd. Det snabbaste personliga rekordet har kenyanska Tabitha Gichia som sprungit distansen på 68.18. Dessutom har vi landsmaninnan Margaret Wangari till start, som varit så bra som sexa på en av världens mest konkurrensutsatta friidrottstävling terräng-VM. Holländaren Ruth van der Meijden vann Enschede Marathon i år på tiden 2.29 och står på startlinjen på lördag. Hennes personliga rekord på halvmaraton är 70.11.

Läs mer om SM-tävlingarna, med fokus på göteborgslöparna som kommer till start, på vår sajt senare under veckan.

Du hittar mer information om tävlingarna här.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4