Trygg Idrott 2023

Välkommen till Bohusgården!

Demokrati och delaktighet är friidrottens grundläggande värdering och strukturella förhållningssätt. Respekt och glädje är vårt språk och prestationen, vårt uttryck. Oavsett roll inom friidrotten är du en god ambassadör, inte bara för dina kollegor eller kompisar utan också för ditt samhälle. Oavsett roll inom friidrotten bidrar och inspirerar du till idrottsrörelsen, till lärdomen att lita på processen och till att varje individ är lika mycket värd som du. 

Men mellan språk, uttryck, och handling finns ett mellanrum.
Ett mellanrum som rymmer kulturella normer, värderingar, och dynamik människor emellan. 

Och för att forma en framgångsrik idrott är en grundläggande förutsättning att varje individ har lika möjlighet att forma idrotten och sitt deltagande i den, på samma sätt som du.
Läs det igen.

Samma mellanrum som kan bidra till gemenskap, glädje och diversitet kan också skada en individ, fallera en dröm eller när perspektiven är olika och någon du vill ska se, lyssna och förstå inte längre gör det, så kan det bidra till att idrotten inte längre känns som din plats.

Göteborg Friidrott, RF-SISU och Svensk Friidrott är för föreningslivet stödorganisationer vars uppdrag är att vägleda, stötta, inspirera och bidra med verktyg för att förenkla och förstärka föreningens verksamhet. 

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas därmed till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens den 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Detta är också grunden till den nya verksamhetsplanen som kommer att formas under helgen. 

Helgen bjuder på personliga berättelser från nuvarande och tidigare elitaktiva, sociala aktiviteter, och verktyg för att integrera och reflektera över din egen värdegrund.

-Vi hoppas att de som deltar får med sig verktyg om att prata om trygghet på sitt sätt men också att frågan får en permanent plats på agendan i all planering av verksamheterna i Göteborg, säger Azuka Nnamaka, värdegrundsansvarig SFIF

Anmäl föreningen innan 23 augusti! 

Konferensen vänder sig till ledarskap på alla nivåer, men även aktiva välkomnas. Varje förening har möjlighet att skicka tre representanter. Göteborg Friidrott, RF-SISU och Svensk Friidrott står för resa, mat och boende.

För att komma till anmälan, klicka här!

För frågor, kontakta gärna Johan Lindh, Eva-Lena Frick, eller Sara Ulrika Holmgren.
För kontaktuppgifter, klicka här!

Är du intresserad av att delta? Kontakta din föreningsordförande!
Efter 23 augusti öppnar anmälan för övriga anslutna föreningar inom Göteborgs Friidrottsförbund.

Att reflektera och att aktivt förkroppsliga värdegrunden i varje människomöte är inte bara ett krav för dig som arenaförening eller en riktlinje i Friidrotten Spelregler utan också något som är integrerat i FN:s Barnkonvention, FN:s konvention för personer med funktionsnedsättning och i Riksidrottsförbundet stadgar.

-Kanske handlar det allra mest om att definiera vad trygg idrott innebär för dig. Och vara öppen för nya perspektiv för vad det kan innebära för din kompis, din kollega eller för din aktiv, säger Sara Holmgren, kommunikatör och föreningsansvarig Göteborg Friidrott.

Så vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft?

Varmt välkommen till Bohusgården, 23-24 september!

För direktlänk till anmälan, klicka här!

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.