Göteborgsvarvet

Träning under Varvetveckan!

Som du kanske redan vet närmar sig starten för Göteborgs Friidrottsförbund stora evenemang Göteborgsvarvet. Göteborgsvarvet och hela Varvetveckan har varit och är ovärderligt för föreningslivet och för vår stad, Göteborg. Och medans vi släpper fram internationell och nationell elit, och övriga löpare att korsa mållinjen på Slottsskogsvallen, förändras förutsättningarna för din egen träning. Så här håller Slottsskogsvallen och Friidrottens Hus öppet under Göteborgsvarvet: 

Slottsskogsvallen:
Torsdag 12 maj – Stänger klockan 13.00. ( Detta för att linjernas skall målas inför Stafett-SM)
Fredag 13 maj – Öppet 
Lördag 14 maj  – Stängd för träning (Kvilles Vårtävling) 
Söndag 15 maj – Stängd för Varvetveckan

Slottsskogsvallen öppnar för träning tisdag 24 maj.
(Löptävling sker på Slottsskogsvallen kvällen 23 maj)

Friidrottens Hus:
Fredag 13 maj: Öppet 08.00 – 16.00
Lördag 14 maj: Gymmet öppet 
Söndag 15 maj: Gymmet öppet.
Måndag 16 maj – Tisdag 24 maj: Friidrottens Hus + Gymmet är helt stängt

Notera gärna att;
Entré för gymmet sker på baksidan, vid kastplanen.
Friidrottens Hus + Gymmet är stängt under hela Varvetveckan. 

Åby Friidrottsarena:
Svänggrinden till arenan är öppen under vecka 20, med undantag för: 
Onsdag 18 maj 
Torsdag 19 maj – Stafett DM från 18.30

Notera gärna att; 
Åby Friidrott är öppen enbart för dig som är 18 år och äldre.
Gymmet på Åby Friidrott är stängd.
21-22 maj söker Mölndals AIK efter en tränare som kan ansvara för att låsa. Kontakta Alexander Nilsson om du har möjlighet att hjälpa till med det.

För att sammanfatta det hela är förutsättningen för träning starkt begränsad, särskilt för ungdomsgrupperna. 

GFIF rekommenderar att använda den närmsta anläggningen i föreningens lokala område. 

För att söka och boka lediga arenor, klicka här

Behöver du som tränare eller aktiv vägledning, hör mer än gärna av dig till:
Alexander Nilsson, koordinator för bokning av träning och tävlingar. 

Mailadress: alexander.nilsson@goteborgfriidrott.se
Telefon: 0705- 81 52 41

Stort lycka till i träningen och på era funktionärsuppdrag under Göteborgsvarvet!
/ Team Friidrott

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!