Ny officiell partner

Växla upp ditt tempo med SEAT

Göteborgs Friidrottsförbund har startat motorn, växlat upp och kan gasa mot nya mål. Sedan årsskiftet är nämligen SEAT Göteborg ny officiell bilpartner till förbundet.

Skribent: Sebastian Nilsson

Den 2 juni är det dags för årets upplaga av Göteborg Friidrott GP på Slottskogsvallen och Andreas Kramer, Fanny Roos, Kalle Berglund och de andra friidrottsstjärnorna kommer att köras till tävlingen i bilar från SEAT.

Det är en av nyheterna sedan SEAT Göteborg klivit in i ett långsiktigt samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund och därmed kan kalla sig officiell bilpartner.

– Vi är otroligt stolta över vårt nya samarbete som utgör en rejäl satsning på friidrotten i Göteborg och alla föreningar inom förbundet. Vi har en samsyn på rörelse och idrottande för unga och ser att vi med vårt nya samarbete kan ha en stor inverkan, säger Jonas Sondell, försäljningschef på SEAT Göteborg.

Som en del i samarbetet kommer SEAT Göteborg att erbjuda förmånliga leasingavtal till alla medlemmar och varje tecknat avtal kommer att generera en rejäl intäkt för föreningarna.

– Det här känns nytt, fräscht och spännande och är någonting som kommer att gynna såväl SEAT Göteborg och Göteborgs Friidrottsförbund men framför allt våra föreningar som har möjlighet att dra in medel till sina verksamheter och därmed kunna ge barn och ungdomar bättre förutsättningar, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

 

OM SEAT Göteborg

SEAT Göteborg marknadsförs av Din Bil Gruppen i Göteborg, Stockholm och Malmö. SEAT har sedan 1950 tillverkat och designat bilar i Spanien och har numera en årlig produktion om cirka 600 000 bilar. SEAT är en del av Volkswagenkoncernen och har sin största produktionsanläggning i Martorell utanför Barcelona.

• SEAT Göteborg har ett brett modellprogram som sträcker sig från klassikern Ibiza till den största SUV Tarraco. Under 2020 påbörjades elektrifieringen av modellprogrammet och först ut var SEAT:s över tiderna mest sålda modell, Leon, som följdes av SUV Tarraco. Förutom bilar satsar SEAT även på helelektrisk urban mobilitet med e-kickscooter samt en e-Scooter med 125 hk som lanseras under våren 2021.

• Det senaste året har SEAT:s bilar hyllats stort i pressen och bland motorjournalister. Tarraco eHybrid blev korad som testvinnare i Auto Motor & Sport. Leon blev i början av året utsedd av som årets bästa bilköp för 2021 av Autobest.

Foto: SEAT/Deca Text & Bild