Ny officiell partner

Växla upp ditt tempo med SEAT

Göteborgs Friidrottsförbund har startat motorn, växlat upp och kan gasa mot nya mål. Sedan årsskiftet är nämligen SEAT Göteborg ny officiell bilpartner till förbundet.

Skribent: Sebastian Nilsson

Den 2 juni är det dags för årets upplaga av Göteborg Friidrott GP på Slottskogsvallen och Andreas Kramer, Fanny Roos, Kalle Berglund och de andra friidrottsstjärnorna kommer att köras till tävlingen i bilar från SEAT.

Det är en av nyheterna sedan SEAT Göteborg klivit in i ett långsiktigt samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund och därmed kan kalla sig officiell bilpartner.

– Vi är otroligt stolta över vårt nya samarbete som utgör en rejäl satsning på friidrotten i Göteborg och alla föreningar inom förbundet. Vi har en samsyn på rörelse och idrottande för unga och ser att vi med vårt nya samarbete kan ha en stor inverkan, säger Jonas Sondell, försäljningschef på SEAT Göteborg.

Som en del i samarbetet kommer SEAT Göteborg att erbjuda förmånliga leasingavtal till alla medlemmar och varje tecknat avtal kommer att generera en rejäl intäkt för föreningarna.

– Det här känns nytt, fräscht och spännande och är någonting som kommer att gynna såväl SEAT Göteborg och Göteborgs Friidrottsförbund men framför allt våra föreningar som har möjlighet att dra in medel till sina verksamheter och därmed kunna ge barn och ungdomar bättre förutsättningar, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

 

OM SEAT Göteborg

SEAT Göteborg marknadsförs av Din Bil Gruppen i Göteborg, Stockholm och Malmö. SEAT har sedan 1950 tillverkat och designat bilar i Spanien och har numera en årlig produktion om cirka 600 000 bilar. SEAT är en del av Volkswagenkoncernen och har sin största produktionsanläggning i Martorell utanför Barcelona.

• SEAT Göteborg har ett brett modellprogram som sträcker sig från klassikern Ibiza till den största SUV Tarraco. Under 2020 påbörjades elektrifieringen av modellprogrammet och först ut var SEAT:s över tiderna mest sålda modell, Leon, som följdes av SUV Tarraco. Förutom bilar satsar SEAT även på helelektrisk urban mobilitet med e-kickscooter samt en e-Scooter med 125 hk som lanseras under våren 2021.

• Det senaste året har SEAT:s bilar hyllats stort i pressen och bland motorjournalister. Tarraco eHybrid blev korad som testvinnare i Auto Motor & Sport. Leon blev i början av året utsedd av som årets bästa bilköp för 2021 av Autobest.

Foto: SEAT/Deca Text & Bild

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!