Ny officiell partner

Växla upp ditt tempo med SEAT

Göteborgs Friidrottsförbund har startat motorn, växlat upp och kan gasa mot nya mål. Sedan årsskiftet är nämligen SEAT Göteborg ny officiell bilpartner till förbundet.

Skribent: Sebastian Nilsson

Den 2 juni är det dags för årets upplaga av Göteborg Friidrott GP på Slottskogsvallen och Andreas Kramer, Fanny Roos, Kalle Berglund och de andra friidrottsstjärnorna kommer att köras till tävlingen i bilar från SEAT.

Det är en av nyheterna sedan SEAT Göteborg klivit in i ett långsiktigt samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund och därmed kan kalla sig officiell bilpartner.

– Vi är otroligt stolta över vårt nya samarbete som utgör en rejäl satsning på friidrotten i Göteborg och alla föreningar inom förbundet. Vi har en samsyn på rörelse och idrottande för unga och ser att vi med vårt nya samarbete kan ha en stor inverkan, säger Jonas Sondell, försäljningschef på SEAT Göteborg.

Som en del i samarbetet kommer SEAT Göteborg att erbjuda förmånliga leasingavtal till alla medlemmar och varje tecknat avtal kommer att generera en rejäl intäkt för föreningarna.

– Det här känns nytt, fräscht och spännande och är någonting som kommer att gynna såväl SEAT Göteborg och Göteborgs Friidrottsförbund men framför allt våra föreningar som har möjlighet att dra in medel till sina verksamheter och därmed kunna ge barn och ungdomar bättre förutsättningar, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

 

OM SEAT Göteborg

SEAT Göteborg marknadsförs av Din Bil Gruppen i Göteborg, Stockholm och Malmö. SEAT har sedan 1950 tillverkat och designat bilar i Spanien och har numera en årlig produktion om cirka 600 000 bilar. SEAT är en del av Volkswagenkoncernen och har sin största produktionsanläggning i Martorell utanför Barcelona.

• SEAT Göteborg har ett brett modellprogram som sträcker sig från klassikern Ibiza till den största SUV Tarraco. Under 2020 påbörjades elektrifieringen av modellprogrammet och först ut var SEAT:s över tiderna mest sålda modell, Leon, som följdes av SUV Tarraco. Förutom bilar satsar SEAT även på helelektrisk urban mobilitet med e-kickscooter samt en e-Scooter med 125 hk som lanseras under våren 2021.

• Det senaste året har SEAT:s bilar hyllats stort i pressen och bland motorjournalister. Tarraco eHybrid blev korad som testvinnare i Auto Motor & Sport. Leon blev i början av året utsedd av som årets bästa bilköp för 2021 av Autobest.

Foto: SEAT/Deca Text & Bild

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.