Ny officiell partner

Växla upp ditt tempo med SEAT

Göteborgs Friidrottsförbund har startat motorn, växlat upp och kan gasa mot nya mål. Sedan årsskiftet är nämligen SEAT Göteborg ny officiell bilpartner till förbundet.

Skribent: Sebastian Nilsson

Den 2 juni är det dags för årets upplaga av Göteborg Friidrott GP på Slottskogsvallen och Andreas Kramer, Fanny Roos, Kalle Berglund och de andra friidrottsstjärnorna kommer att köras till tävlingen i bilar från SEAT.

Det är en av nyheterna sedan SEAT Göteborg klivit in i ett långsiktigt samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund och därmed kan kalla sig officiell bilpartner.

– Vi är otroligt stolta över vårt nya samarbete som utgör en rejäl satsning på friidrotten i Göteborg och alla föreningar inom förbundet. Vi har en samsyn på rörelse och idrottande för unga och ser att vi med vårt nya samarbete kan ha en stor inverkan, säger Jonas Sondell, försäljningschef på SEAT Göteborg.

Som en del i samarbetet kommer SEAT Göteborg att erbjuda förmånliga leasingavtal till alla medlemmar och varje tecknat avtal kommer att generera en rejäl intäkt för föreningarna.

– Det här känns nytt, fräscht och spännande och är någonting som kommer att gynna såväl SEAT Göteborg och Göteborgs Friidrottsförbund men framför allt våra föreningar som har möjlighet att dra in medel till sina verksamheter och därmed kunna ge barn och ungdomar bättre förutsättningar, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

 

OM SEAT Göteborg

SEAT Göteborg marknadsförs av Din Bil Gruppen i Göteborg, Stockholm och Malmö. SEAT har sedan 1950 tillverkat och designat bilar i Spanien och har numera en årlig produktion om cirka 600 000 bilar. SEAT är en del av Volkswagenkoncernen och har sin största produktionsanläggning i Martorell utanför Barcelona.

• SEAT Göteborg har ett brett modellprogram som sträcker sig från klassikern Ibiza till den största SUV Tarraco. Under 2020 påbörjades elektrifieringen av modellprogrammet och först ut var SEAT:s över tiderna mest sålda modell, Leon, som följdes av SUV Tarraco. Förutom bilar satsar SEAT även på helelektrisk urban mobilitet med e-kickscooter samt en e-Scooter med 125 hk som lanseras under våren 2021.

• Det senaste året har SEAT:s bilar hyllats stort i pressen och bland motorjournalister. Tarraco eHybrid blev korad som testvinnare i Auto Motor & Sport. Leon blev i början av året utsedd av som årets bästa bilköp för 2021 av Autobest.

Foto: SEAT/Deca Text & Bild

23 maj 2023

Veteran-SM till Göteborg!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

16 maj 2023

Sommarens öppettider ute nu!

Nu är sommarens öppettider i Friidrottens Hus ute! Återställningen av hallen pågår, arbetet med lampor börjar igen och vi har röda dagar framför oss. Följande gäller 17 maj – 21 maj

16 maj 2023

Utbildnings- och föreningsansvarig till Göteborg & Västsvenska!

Från och med september kommer nuvarande utbildningstjänst för Göteborg och Västsvenska (FU Väst) att kombineras med hela föreningsuppdraget i Västsvenska. Procentuellt sett är uppdragen fördelade med 50% till föreningsansvaret för Västsvenska och 50% till utbildningsansvar för både Västsvenska och Göteborg.

09 maj 2023

Vårdialog 1 juni!

Torsdag 1 juni, mellan 16.30 - 20.00 är du varmt välkommen till årets Vårdialog. Dialogen formas kring frågor som; Hur attraheras framtidens funktionärer? Hur skall verksamhetsplanen formas? Hur skall Trygg Idrott-arbetet integreras? Och kan fler kommittéer stärka den ideella organisationen? Vilka skall dem vara?

05 maj 2023

Din input till nya Stafett-SM önskas!

Under Svenska Friidrottsförbundets årsmöte 2020 inkom tre motioner gällande stafett-SM som alla åsyftar till att bredda tävlingen och ge fler förutsättningar att tävla. Dessutom vill man integrera svensk stafett i dagsprogrammet. TAK fick efter årsmötet i uppdrag att forma ett nytt förslag utifrån motionerna och nu efterfrågas dina tankar!

04 maj 2023

Varvetveckan börjar nu!

Från och med fredag 5 maj förändras öppettiderna i Friidrottens Hus och på Slottsskogsvallen

14 apr 2023

Äntligen sommar på Vallen!

Mellan vecka 16-37 kan du träna under följande tider: Måndag-fredag 16:00 - 20:00 Lördag-söndag 09:00 - 14:00

04 apr 2023

“Det är så lite som krävs”

Årets upplaga av Veteran-VM är över. Det svenska landslaget fick med sig 58 medaljer hem och hamnade på en tionde plats i medaljligan. En av silvermedaljerna togs av Lerums Friidrotts mångmeriterade Paulina Orell Sahlberg på 400 meter. Medaljen blev hennes tredje raka på internationella mästerskap.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!