Paralympics

Viktoria och Olof topp åtta i Tokyo: “Så jävla glad bara över att vara här”

Paralympics är inne på sluttampen och göteborgshoppen Viktoria Karlsson, GKIK, och Olof Ryberg, Örgryte IS, är färdigtävlade. Det slutade med en sjätte- och en åttondeplats för de två längdhopparna.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Olof Ryberg, Örgryte IS, gjorde ett fint mästerskap och slutade åtta. Foto: Oscar Olsson / Swedish Paralympic Committee

Olof Ryberg fick det glädjande beskedet att han var uttagen till Paralympics bara veckor innan mästerskapet drog igång. Olof tog chansen när han fick den och slog till med nytt säsongsbästa i längdhoppsfinalen med resultatet 6,25.

— Det var en mäktig upplevelse! Det är det här man kämpar för, det är målet för all träning och slit man lägger ner. Jag är så jävla glad bara över att vara här, sa Olof till Paralympiska Kommitténs hemsida efter tävlingen.

Olof var sista hoppare att få göra alla sex hopp och slutade åtta.

Olof hoppade nytt säsongsbästa och 6,25. Foto: Oscar Olsson / Swedish Paralympic Committee

Det var Olofs första Paralympics. En nyttig erfarenhet för Örgrytehopparen som är blott 21 år gammal. Foto: Oscar Olsson / Swedish Paralympic Committee

Olof är på plats och stöttar Viktoria från läktarposition. Foto: Hanna Bernhardsson / Swedish Paralympic Committee

Viktoria Karlsson, GKIK, hade problem ansatslöpningen i de inledande hoppen men i sista omgången stämde det bättre. Foto: Karl Nilsson / Swedish Paralympic Committee

Viktoria Karlsson var ett medaljhopp inför tävlingarna men med lite strul i ansatslöpningen blev det till slut en sjätteplats för Viktoria. Det längsta hoppet kom i den sista omgången när hon landade på 4,55. Det fattades ett par decimeter upp till medaljlängder.

I sitt första Paralympics i Rio slutade Viktoria på en sjundeplats men var trots förbättringen inte helt nöjd med mästerskapet.

— Det kändes inte som jag hade önskat. Det började tufft och det är ju aldrig roligt, sen är jag väldigt stolt över att jag lyckades komma tillbaka och ändå hoppa längre i det sista. Men det är ändå att jag får kämpa idag och det är inte det man vill göra när man är här, sa hon efter tävlingen.

6,55 och en sjundeplats blev resultatet för Viktoria i Tokyo. Foto: Karl Nilsson / Swedish Paralympic Committee

Trots att det blev placeringen bättre än i Rio var Viktoria, som siktade på medalj, inte helt nöjd med mästerskapet. Foto: Karl Nilsson / Swedish Paralympic Committee

Fullständiga resultat hittar du här.


Under helgen, i samband med SM i Borås, arrangerades också SM i parafriidrott. En som utmärkte sig lite extra var Angereds Viktor Åberg som tog tre medaljer. Bland annat hoppade han starka 4,90 i längdhoppet. Viktor, som förutom friidrotten också utmärkt sig inom basket, vann Special Olympics World Summer Games 2019 i Abu Dhabi i just längdhopp. Den gången hoppade han 5,26, i något trevligare väderförhållanden än i Borås. 

Fullständiga resultat hittar du här.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.