Detaljprogram Bohusgården

Program Bohusgården!

Välkommen till årets värdegrund- och verksamhetskonferens!  

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! 
Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla.  Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

*Programmet kan komma att uppdateras och ändra utifrån deltagarna som följer med.

Lördag 23 sept. 
08.30

Gemensam bussresa Göteborg-Bohusgården

09.30

Välkommen! Förmiddagsfika och lära-känna-varandra-tid i lobbyn  

10.00 Aktivitet:  Vad innebär en trygg idrott, för dig?

Hur skulle du definiera en trygg idrottsmiljö? Kan du beskriva situationer du känt dig trygg inom, och situation som gått emot din värdegrund, och dina ramar?
Morgonens första aktivitet grundar sig i reflektion och inlyssnande. 

11.00  Göteborgskulturen: VI:et, värdegrunden och verksamheten.  

Styrkan med Göteborgs Friidrott är att mänskliga möten, utveckling och beslut inte sker enbart inom ramen för varje enskild förening, utan ofta över föreningsgränserna. Under förmiddagen initieras samtal kring omformningen av verksamhetsplanen 2024. Basen för detta arbete är Göteborgs Friidrottsförbund vision, värdegrund och verksamhetsområden. Arbetet vill mynna ut i gemensamma intresseområden och aktiviteter där ni som förening tydliggör och lyfter vilket stöd ni önskar från Göteborg Friidrottsförbund, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU.  

12.30 – 13.45

Lunch och egen tid

13.45

Aktivitet: Personligt samtal på scenen
I april 2023 öppnade Michaela Meijer (Örgryte IS) upp via media, friidrott.se och organisationen Storasyster att hon i sin barndom utsattes för regelbundna sexuella övergrepp av en person i hennes närhet. I ett samtal på scenen berättar Michaela om idrottens och idrottsmiljön i Göteborgs positiva betydelse, värde och vad trygghet inneburit för henne.

Här kan du läsa mer om Michaelas utlåtande till friidrott.se (april 2023)

14.30

Aktivitet: En ledares utmaning med RF-SISU
En ledare är ofta en tränare, men kan också vara en person i er styrelse, på kansliet, och många gånger även en aktiv inom gruppen. Idrottsrörelsen ställer stora krav på ledaren att möta individen på fler plan än enbart det idrottsliga och efter lunchen leder RF-SISU ett samtal kring utmaningar i ledarskapet, och om hur föreningen kan skapa trygghet och engagemang för ledarna. Vad har föreningen för krav på ledaren, och vad har ledaren för behov och förväntan från föreningen?  
Dialogen vill lyfta vad ni som förening behöver för stöd framåt för att skapa trygghet i ledarskapet, och vad det i sin tur innebär för Verksamhetspla1nen 2024, eller med andra ord, distriktets ledarsatsning

15.15

Rörelsepaus, kaffe, frukt & bär + möjlighet till incheckning.

15.45 – 17.00 Aktivitet: Friidrotten Spelkort – reflektera över och skapa nya/egna situationer.

“En del av det som står här är fastslaget i lagstiftningen. Andra saker är självklarheter. Ytterligare annat är sunt förnuft, allmän hyfs och vanligt folkvett. Ändå behövs en sammanställning av vad som gäller för hur vi som på ett eller annat sätt verkar inom Svenska Friidrottsförbundet uppträder gentemot varandra. Målet är att med några gemensamma spelregler skapa en gemensam syn och ett förhållningssätt för att fler ska känna sig välkomna och hemma i friidrottssverige” – friidrott.se 

Hur kan Friidrotten spelregler och spelkort stötta det aktiva värdegrundsarbetet?  
Hur kan ni i föreningen arbeta med spelreglerna? 
Vad är målet med spelkorten som arbetssätt?  

17.00

Fortsatt arbete med Verksamhetsplanen 2024

18.00

Egen tid

19.00

Middag 

Söndag 24 september

08.00

Dag två börjar mjukt med yinyogainspirerad morgonstund tillsammans med Emma Green. (Anpassat för alla!)

08.30 Aktivitet: Personlig berättelse på scenen!

Emma Green, tidigare Örgryte IS, var aktiv höjdhoppare i världseliten under 15 års tid. Genom idrotten berättar Emma att hon fått en utbildning i självförståelse och hur hon fungerar i extrema situationer. Ta gärna med morgonkaffet och lyssna till när Emma berättar om hur idrotten gjort henne stark och byggt den personlighet hon har idag. Ta gärna med alla nyfikna frågor till Emma!

09.15 Aktivitet: Privelige walk med RF-SISU: Att synliggöra normer 

Privelige Walk är en metod som hjälper oss att synliggöra normer. Vi synliggör fördelar och nackdelar som personer och grupper kan få utifrån hur de kategoriseras och får olika villkor i livet. Är verkligen friidrotten i GFIF distriktet för alla? Hur vill vi egentligen att det skall vara? 

Tillsammans med RF-SISU landar vi i en kartläggning över distriktet för att hitta glapp och vilka behov som finns idag.

10.30 – 11.45

Aktivitet: Arbetspass verksamhetsplanen 2024
Målet med nya verksamhetsplanen är att den skall leva som ett dokument för både förbundet och föreningarna. Med förbundet menas Friidrottskansliet, Friidrottens Hus och Evenemangsorganisationen. Med föreningarna menas särskilt de 16 av 52 föreningar som definieras som arenaföreningar. Under det sista passet fortsätter vi arbeta med verksamhetsplanen, för att under Höstdialogen kunna ta beslut om vägen framåt för alla föreningen, var och en och tillsammans.

12.00

Lunch

13.00 – 14.00

Avslutning och sammanfattning. Vilka lärdomar tar vi med hem?

Klicka här för att läsa mer om helgen!

För frågor om konferensen författa dina tankar till eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se 

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

17 jul 2024

Välkommen till den årliga tränarträffen!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

04 jul 2024

Välkommen till utvecklingsdagar med FU Väst

FU Väst välkomnar unga aktiva och deras ledare till en utvecklingsdag 9-10 november. Save the date! Inbjudan går ut 31 augusti på goteborgfriidrott.se

03 jul 2024

GFIF senaste tillskott: Parakommittén

Göteborgs Friidrottsförbund välkomnar Petronella Larsson, 3V HIF, Peter Bertlin, Angereds IS, Gunilla Wallengren, Bohus IF och Angelica Ericsson, GFIF att representera och vara den sammanhållande enheten för parafriidrotten utvecklingen i distriktet.

01 jul 2024

Löpledare? Friidrottsförälder?

Har föreningen nya ledare som behöver utbildning? Eller ett dussin föräldrar nyfikna att lära sig mer om friidrott? Eller vill du starta en löpargrupp i föreningen och önskar stöd i din process? Första delen av höstens utbildningsutbud finns nu ute och trycket är högt!

01 jul 2024

“Jag fick inte stöd från varken styrelsen, föreningen eller min tränares håll”

Ser du en hög, ljusblå beachflagga är det stor sannolikhet att du vid den kommer att möta tidigare medeldistanslöpare Olof Qvant, hemmahörande i IFK Göteborg, som vill svara på dina frågor eller bolla tankar och ideér om din föreningsmiljö.

27 jun 2024

Inför SM med Fanny Runheim

Senast som Fanny ställde hon upp i en individuell SM-start var för sex år sedan. Då var hon 19 år. Idag, fredag 28 juni klockan 15:45 kan du se henne springa försök på 100 meter. SM i friidrott visas på SVT Play.

26 jun 2024

Inför SM med Beatrice Pettersson

För bara några dagar sedan slog Beatrice sitt personliga rekord i kula och stötte för första gången över 15 meter på Bauhaus Junioren Gala, en stor juniorgala i Mannheim. Stöten landande på 15.17 och placerade henne på en tredjeplats, bara 17 centimeter från ettan. Nu gör hon sig redo för att tävla på sitt andra SM utomhus, den här gången i Uddevalla

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening.