Detaljprogram Bohusgården

Program Bohusgården!

Välkommen till årets värdegrund- och verksamhetskonferens!  

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! 
Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla.  Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

*Programmet kan komma att uppdateras och ändra utifrån deltagarna som följer med.

Lördag 23 sept. 
08.30

Gemensam bussresa Göteborg-Bohusgården

09.30

Välkommen! Förmiddagsfika och lära-känna-varandra-tid i lobbyn  

10.00 Aktivitet:  Vad innebär en trygg idrott, för dig?

Hur skulle du definiera en trygg idrottsmiljö? Kan du beskriva situationer du känt dig trygg inom, och situation som gått emot din värdegrund, och dina ramar?
Morgonens första aktivitet grundar sig i reflektion och inlyssnande. 

11.00  Göteborgskulturen: VI:et, värdegrunden och verksamheten.  

Styrkan med Göteborgs Friidrott är att mänskliga möten, utveckling och beslut inte sker enbart inom ramen för varje enskild förening, utan ofta över föreningsgränserna. Under förmiddagen initieras samtal kring omformningen av verksamhetsplanen 2024. Basen för detta arbete är Göteborgs Friidrottsförbund vision, värdegrund och verksamhetsområden. Arbetet vill mynna ut i gemensamma intresseområden och aktiviteter där ni som förening tydliggör och lyfter vilket stöd ni önskar från Göteborg Friidrottsförbund, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU.  

12.30 – 13.45

Lunch och egen tid

13.45

Aktivitet: Personligt samtal på scenen
I april 2023 öppnade Michaela Meijer (Örgryte IS) upp via media, friidrott.se och organisationen Storasyster att hon i sin barndom utsattes för regelbundna sexuella övergrepp av en person i hennes närhet. I ett samtal på scenen berättar Michaela om idrottens och idrottsmiljön i Göteborgs positiva betydelse, värde och vad trygghet inneburit för henne.

Här kan du läsa mer om Michaelas utlåtande till friidrott.se (april 2023)

14.30

Aktivitet: En ledares utmaning med RF-SISU
En ledare är ofta en tränare, men kan också vara en person i er styrelse, på kansliet, och många gånger även en aktiv inom gruppen. Idrottsrörelsen ställer stora krav på ledaren att möta individen på fler plan än enbart det idrottsliga och efter lunchen leder RF-SISU ett samtal kring utmaningar i ledarskapet, och om hur föreningen kan skapa trygghet och engagemang för ledarna. Vad har föreningen för krav på ledaren, och vad har ledaren för behov och förväntan från föreningen?  
Dialogen vill lyfta vad ni som förening behöver för stöd framåt för att skapa trygghet i ledarskapet, och vad det i sin tur innebär för Verksamhetspla1nen 2024, eller med andra ord, distriktets ledarsatsning

15.15

Rörelsepaus, kaffe, frukt & bär + möjlighet till incheckning.

15.45 – 17.00 Aktivitet: Friidrotten Spelkort – reflektera över och skapa nya/egna situationer.

“En del av det som står här är fastslaget i lagstiftningen. Andra saker är självklarheter. Ytterligare annat är sunt förnuft, allmän hyfs och vanligt folkvett. Ändå behövs en sammanställning av vad som gäller för hur vi som på ett eller annat sätt verkar inom Svenska Friidrottsförbundet uppträder gentemot varandra. Målet är att med några gemensamma spelregler skapa en gemensam syn och ett förhållningssätt för att fler ska känna sig välkomna och hemma i friidrottssverige” – friidrott.se 

Hur kan Friidrotten spelregler och spelkort stötta det aktiva värdegrundsarbetet?  
Hur kan ni i föreningen arbeta med spelreglerna? 
Vad är målet med spelkorten som arbetssätt?  

17.00

Fortsatt arbete med Verksamhetsplanen 2024

18.00

Egen tid

19.00

Middag 

Söndag 24 september

08.00

Dag två börjar mjukt med yinyogainspirerad morgonstund tillsammans med Emma Green. (Anpassat för alla!)

08.30 Aktivitet: Personlig berättelse på scenen!

Emma Green, tidigare Örgryte IS, var aktiv höjdhoppare i världseliten under 15 års tid. Genom idrotten berättar Emma att hon fått en utbildning i självförståelse och hur hon fungerar i extrema situationer. Ta gärna med morgonkaffet och lyssna till när Emma berättar om hur idrotten gjort henne stark och byggt den personlighet hon har idag. Ta gärna med alla nyfikna frågor till Emma!

09.15 Aktivitet: Privelige walk med RF-SISU: Att synliggöra normer 

Privelige Walk är en metod som hjälper oss att synliggöra normer. Vi synliggör fördelar och nackdelar som personer och grupper kan få utifrån hur de kategoriseras och får olika villkor i livet. Är verkligen friidrotten i GFIF distriktet för alla? Hur vill vi egentligen att det skall vara? 

Tillsammans med RF-SISU landar vi i en kartläggning över distriktet för att hitta glapp och vilka behov som finns idag.

10.30 – 11.45

Aktivitet: Arbetspass verksamhetsplanen 2024
Målet med nya verksamhetsplanen är att den skall leva som ett dokument för både förbundet och föreningarna. Med förbundet menas Friidrottskansliet, Friidrottens Hus och Evenemangsorganisationen. Med föreningarna menas särskilt de 16 av 52 föreningar som definieras som arenaföreningar. Under det sista passet fortsätter vi arbeta med verksamhetsplanen, för att under Höstdialogen kunna ta beslut om vägen framåt för alla föreningen, var och en och tillsammans.

12.00

Lunch

13.00 – 14.00

Avslutning och sammanfattning. Vilka lärdomar tar vi med hem?

Klicka här för att läsa mer om helgen!

För frågor om konferensen författa dina tankar till eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se 

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

27 sep 2023

Inbjudan Höstdialogen 21 oktober

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog. Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar. Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

23 sep 2023

Utlysning Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Du är välkommen! 

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.

17 aug 2023

“Det finns en charm att vara på en arena med yngre och äldre”

35 år gamla Stonehill Games står som värd för sommarens distriktsmästerskap för ungdomar 12-17 år. Tävlingen genomförs i på Stenkullen IP i Lerum 25-27 augusti. Nyhet för året är att Lerum Friidrott inkluderar OCR/hinderbanelöpning för de yngre barnen som deltar i mångkamp under helgen.

08 aug 2023

U20-EM i Jerusalem

U20-EM i Jerusalem är inne på sin andra dag av tävlande och hittills har fina prestationer genomförts av de aktiva från Göteborgsklubbarna. Läs mer om det här!

01 aug 2023

Äntligen Veteran-SM!

Göteborg Friidrott och IF Kville hälsar dig varmt välkommen till Svenska mästerskapen 4-6 augusti 2023!

31 jul 2023

SM i Söderhamn – en resumé!

SM i Söderhamn är slut! Efter tre dagar fullspäckade med friidrott har svenska mästare korats, och många av dem tillhör Göteborgsklubbarna. Läs mer om hela helgen här!