Detaljprogram Bohusgården

Program Bohusgården!

Välkommen till årets värdegrund- och verksamhetskonferens!  

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! 
Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla.  Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

*Programmet kan komma att uppdateras och ändra utifrån deltagarna som följer med.

Lördag 23 sept. 
08.30

Gemensam bussresa Göteborg-Bohusgården

09.30

Välkommen! Förmiddagsfika och lära-känna-varandra-tid i lobbyn  

10.00 Aktivitet:  Vad innebär en trygg idrott, för dig?

Hur skulle du definiera en trygg idrottsmiljö? Kan du beskriva situationer du känt dig trygg inom, och situation som gått emot din värdegrund, och dina ramar?
Morgonens första aktivitet grundar sig i reflektion och inlyssnande. 

11.00  Göteborgskulturen: VI:et, värdegrunden och verksamheten.  

Styrkan med Göteborgs Friidrott är att mänskliga möten, utveckling och beslut inte sker enbart inom ramen för varje enskild förening, utan ofta över föreningsgränserna. Under förmiddagen initieras samtal kring omformningen av verksamhetsplanen 2024. Basen för detta arbete är Göteborgs Friidrottsförbund vision, värdegrund och verksamhetsområden. Arbetet vill mynna ut i gemensamma intresseområden och aktiviteter där ni som förening tydliggör och lyfter vilket stöd ni önskar från Göteborg Friidrottsförbund, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU.  

12.30 – 13.45

Lunch och egen tid

13.45

Aktivitet: Personligt samtal på scenen
I april 2023 öppnade Michaela Meijer (Örgryte IS) upp via media, friidrott.se och organisationen Storasyster att hon i sin barndom utsattes för regelbundna sexuella övergrepp av en person i hennes närhet. I ett samtal på scenen berättar Michaela om idrottens och idrottsmiljön i Göteborgs positiva betydelse, värde och vad trygghet inneburit för henne.

Här kan du läsa mer om Michaelas utlåtande till friidrott.se (april 2023)

14.30

Aktivitet: En ledares utmaning med RF-SISU
En ledare är ofta en tränare, men kan också vara en person i er styrelse, på kansliet, och många gånger även en aktiv inom gruppen. Idrottsrörelsen ställer stora krav på ledaren att möta individen på fler plan än enbart det idrottsliga och efter lunchen leder RF-SISU ett samtal kring utmaningar i ledarskapet, och om hur föreningen kan skapa trygghet och engagemang för ledarna. Vad har föreningen för krav på ledaren, och vad har ledaren för behov och förväntan från föreningen?  
Dialogen vill lyfta vad ni som förening behöver för stöd framåt för att skapa trygghet i ledarskapet, och vad det i sin tur innebär för Verksamhetspla1nen 2024, eller med andra ord, distriktets ledarsatsning

15.15

Rörelsepaus, kaffe, frukt & bär + möjlighet till incheckning.

15.45 – 17.00 Aktivitet: Friidrotten Spelkort – reflektera över och skapa nya/egna situationer.

“En del av det som står här är fastslaget i lagstiftningen. Andra saker är självklarheter. Ytterligare annat är sunt förnuft, allmän hyfs och vanligt folkvett. Ändå behövs en sammanställning av vad som gäller för hur vi som på ett eller annat sätt verkar inom Svenska Friidrottsförbundet uppträder gentemot varandra. Målet är att med några gemensamma spelregler skapa en gemensam syn och ett förhållningssätt för att fler ska känna sig välkomna och hemma i friidrottssverige” – friidrott.se 

Hur kan Friidrotten spelregler och spelkort stötta det aktiva värdegrundsarbetet?  
Hur kan ni i föreningen arbeta med spelreglerna? 
Vad är målet med spelkorten som arbetssätt?  

17.00

Fortsatt arbete med Verksamhetsplanen 2024

18.00

Egen tid

19.00

Middag 

Söndag 24 september

08.00

Dag två börjar mjukt med yinyogainspirerad morgonstund tillsammans med Emma Green. (Anpassat för alla!)

08.30 Aktivitet: Personlig berättelse på scenen!

Emma Green, tidigare Örgryte IS, var aktiv höjdhoppare i världseliten under 15 års tid. Genom idrotten berättar Emma att hon fått en utbildning i självförståelse och hur hon fungerar i extrema situationer. Ta gärna med morgonkaffet och lyssna till när Emma berättar om hur idrotten gjort henne stark och byggt den personlighet hon har idag. Ta gärna med alla nyfikna frågor till Emma!

09.15 Aktivitet: Privelige walk med RF-SISU: Att synliggöra normer 

Privelige Walk är en metod som hjälper oss att synliggöra normer. Vi synliggör fördelar och nackdelar som personer och grupper kan få utifrån hur de kategoriseras och får olika villkor i livet. Är verkligen friidrotten i GFIF distriktet för alla? Hur vill vi egentligen att det skall vara? 

Tillsammans med RF-SISU landar vi i en kartläggning över distriktet för att hitta glapp och vilka behov som finns idag.

10.30 – 11.45

Aktivitet: Arbetspass verksamhetsplanen 2024
Målet med nya verksamhetsplanen är att den skall leva som ett dokument för både förbundet och föreningarna. Med förbundet menas Friidrottskansliet, Friidrottens Hus och Evenemangsorganisationen. Med föreningarna menas särskilt de 16 av 52 föreningar som definieras som arenaföreningar. Under det sista passet fortsätter vi arbeta med verksamhetsplanen, för att under Höstdialogen kunna ta beslut om vägen framåt för alla föreningen, var och en och tillsammans.

12.00

Lunch

13.00 – 14.00

Avslutning och sammanfattning. Vilka lärdomar tar vi med hem?

Klicka här för att läsa mer om helgen!

För frågor om konferensen författa dina tankar till eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se 

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.