Utbildning

Friidrottsförälder!

Friidrottsförälder! Det här är för dig.

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

Vad kan utbildningen ge dig?
Utbildningen har funnits sedan 2013 med syftet att lära föräldern mer om den idrott ens barn har börjat med och hur man som förälder eller vårdnadshavare kan bidra till att idrott och föreningslivet blir en lärande och rolig upplevelse för både barn och föräldrar.

Anmälan

Utbildningen är gratis och inga förkunskaper behövs. För att påbörja utbildningen behöver du anmäla dig via länkarna nedan. Inom ett par minuter skickas en länk till den mailadress du angivit där du får tillgång till utbildningen.

Individuell anmälan: För dig som vill genomföra utbildningen på egen hand.
Gruppanmälan: När föreningen tar initiativet till att föräldrautbildningen genomförs i en föräldragrupp ska arrangemanget anmälas som en lärgrupp via utbildningsmodulen på föreningens IdrottOnline-sida.
Tag gärna en kontakt med föreningens idrottskontakt eller GFIF’s föreningansvarig för vägledning. 

 

Läs mer om utbildningen på friidrott.se
Anmäl dig via IdrottOnline

Vad innehåller utbildningen?
Innehållet består av sex delar med text, film och illustrationer. I filmerna intervjuas föreningsledare, tränare, föräldrar och aktiva samt representanter från Svenska Friidrottsförbundets kansli och medicinska kommitté.

Utbildningen är helt gratis och inga förkunskaper behövs. Deltagaren kan genomföra momenten var och när du önskar.
Du kan när som helst pausa utbildningen för att sedan gå tillbaka vid annat tillfälle.

Följande moment ingår:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Föräldrars engagemang
  • Att vara medlem
  • Inbakat i utbildningen kan du även höja din kunskap kring vanliga skador inom friidrotten, öka din medvetenhet kring kost och återhämtning, och hur sociala medier hänger ihop med idrotten + en del som berör mental hälsa. 

Uppdateringen av utbildningen Friidrottsförälder har letts av projektledarna Frida Hogstrand och Oskar Greilert.
Film och klippning gjordes av Svenska Friidrottsförbundets kommunikatör Filip Lööv och trailern är framtagen av Mofeel Pictures.

Hela vårens utbildningar finns nu uppdaterade under sidan “Utbildning”

FU Väst Utbildningar

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

05 jun 2024

Inför EM med Linn Söderholm

Linn kvalificerade sig till mästerskapet via rankingpoäng och berättar att det var en nervös väntan för att se om hon fick åka eller inte. Hon har haft en vår med flera tävlingar som gett henne en positiv känsla och som inkluderat ett personbästa på distansen. Se Linn i försök på EM, fredag 7 juni 13.05.

28 maj 2024

Vårdialogens program är ute!

Vart är föreningslivet på väg och hur påverkar det formerna för medlemskap och det ideella engagemanget? Vilka mönster speglar det ideella engagemanget idag? Vad är föreningslivet 2.0? Tisdag 4 juni, mellan 16.00 - 20.00 genomförs årets Vårdialog med fokus på att välja riktning och forma verktyg. 

07 maj 2024

Hur Varvet blir en folkfest i världklass

Du är en av cirka 4000 funktionärer som genom ett varmt värdskap sprider glädje till alla du möter genom denna roll. Läs mer om funktionärsutbildningen här

15 apr 2024

Nästa pass: 25 maj

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass 21 maj! Läs mer här!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.