Utbildning

Friidrottsförälder!

Friidrottsförälder! Det här är för dig.

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

Vad kan utbildningen ge dig?
Utbildningen har funnits sedan 2013 med syftet att lära föräldern mer om den idrott ens barn har börjat med och hur man som förälder eller vårdnadshavare kan bidra till att idrott och föreningslivet blir en lärande och rolig upplevelse för både barn och föräldrar.

Anmälan

Utbildningen är gratis och inga förkunskaper behövs. För att påbörja utbildningen behöver du anmäla dig via länkarna nedan. Inom ett par minuter skickas en länk till den mailadress du angivit där du får tillgång till utbildningen.

Individuell anmälan: För dig som vill genomföra utbildningen på egen hand.
Gruppanmälan: När föreningen tar initiativet till att föräldrautbildningen genomförs i en föräldragrupp ska arrangemanget anmälas som en lärgrupp via utbildningsmodulen på föreningens IdrottOnline-sida.
Tag gärna en kontakt med föreningens idrottskontakt eller GFIF’s föreningansvarig för vägledning. 

 

Läs mer om utbildningen på friidrott.se
Anmäl dig via IdrottOnline

Vad innehåller utbildningen?
Innehållet består av sex delar med text, film och illustrationer. I filmerna intervjuas föreningsledare, tränare, föräldrar och aktiva samt representanter från Svenska Friidrottsförbundets kansli och medicinska kommitté.

Utbildningen är helt gratis och inga förkunskaper behövs. Deltagaren kan genomföra momenten var och när du önskar.
Du kan när som helst pausa utbildningen för att sedan gå tillbaka vid annat tillfälle.

Följande moment ingår:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Föräldrars engagemang
  • Att vara medlem
  • Inbakat i utbildningen kan du även höja din kunskap kring vanliga skador inom friidrotten, öka din medvetenhet kring kost och återhämtning, och hur sociala medier hänger ihop med idrotten + en del som berör mental hälsa. 

Uppdateringen av utbildningen Friidrottsförälder har letts av projektledarna Frida Hogstrand och Oskar Greilert.
Film och klippning gjordes av Svenska Friidrottsförbundets kommunikatör Filip Lööv och trailern är framtagen av Mofeel Pictures.

Hela vårens utbildningar finns nu uppdaterade under sidan “Utbildning”

FU Väst Utbildningar

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!