Förbundskansliet

Inbjudan & anmälan Höstdialogen 21 oktober

Välkommen till Höstdialog 21 oktober!

Lördag 21 Oktober välkomnas Göteborgs Friidrottsförbunds arenaföreningar till årets höstdialog.
Höstdialogen är det utrymme ni som förening ges möjlighet till övergripande information från Göteborg Friidrott, Svensk Friidrott, tillika utrymme för dialog och tankar.  Men hur ser innehållet för året Höstdialog ut?

Uppdatering 9 oktober: Anmälan sker nedan!

Verksamhetsplanen 2024

Efter helgens värdegrund- och verksamhetskonferens på Bohusgården kommer ett sammanställning arbetas fram av friidrottskansliet. Sammanställningen blir sen till ett underlag som presenteras på styrelsemötet 5 oktober.
Därefter bearbetas underlaget fortsatt, för att skickas ut till er måndag 16 oktober.
Under årets Höstdialog kommer med andra ord samtalen som initierades på Bohusgården, att fortsätta formas till den Nya Verksamhetsplanen.

Svensk Friidrott distriktsreform

Ulrika och Freja från Svensk Friidrott besöker oss för att delge er utvärderingen av den nya distriksreformen, vilket innefattar omarbetningen från 23 till 9 distrikt, men också den nya organisationen. Hur man arbetar ihop i distrikten och med Svensk Friidrott? Hur fungerar detta för Göteborg Friidrott? Och hur ser utvärderingen ut för Göteborgs del, men även nationellt?

Motioner  + övrigt!

Eventuella motioner behandlas under Höstdialogen! Dessa välkomnas med deadline 29 september till Eva-Lena Frick.
Förslag till svar kommer att inkluderas i underlaget som skickas till er, 16 oktober.

Budget 2024, resultatprognos 2023 är andra frågor som kommer att finnas med på agendan. Och alldeles säkert kommer även en eventuell föreningsersättning att diskuteras. 

Plats: Radisson Blu Scandinavia
Preliminärt program + handlingar: Senast uppdaterad 23-10-16
[Vänd på din telefon för bättre program-vy]

Radisson Blu Scandinavia Lördag 21 oktober Ansvarig
09:30  Morgonkaffe   
10.00 Välkommen till höstdialogen! Anders Prytz
10.10 Då, nu och framtiden Eva-Lena Frick
10.30 Grupparbeten Verksamhetsplanen 2024, Bilaga 1+2 Alla
11.45 Reflektion av grupparbeten Alla
12.00  Lunch  
12.30 Inför Årsmötet 23/11: Motioner IK Vikingen + prognos 23/budget 24  
13.30 Information SFIF, inklusive frågor Ulrika och Freja, SFIF
14.30 WMA 2024 Anders Prytz
14.45 Dialog WMA (Bilaga 4) + Fika Alla
15.15 Reflektion Alla
15.30 Föreningarnas halvtimme! Välkommen att skicka in (vid anmälan!) vad du än önskar tas upp! 
16.00 (Cirka) Avslutning av Höstdialogen Anders Prytz

 

Så här kan du förbereda dig;

Bilaga 1, Sammanfattning VP2024

Bilaga 2, Frågeställningar VP2024

Bilaga 4, Folksam Grand Prix

Bilaga 5, Översyn av GFIF organisering

För att läsa om Verksamhetsplanen 2023, tidigare styrelseprotokoll, Årsberättelsen 2022 eller friidrottens spelregler, klicka på länken nedan:

till FÖRBUNDSSIDAN

Har du en fråga, eller vill du skicka in ett tema eller frågeställning till föreningarnas halvtimme?
Kontakta gärna Förbundschef Eva-Lena Frick
Mail: eva-lena.frick@goteborgfriidrott.se

22 jun 2023

Lisa Lilja om nya satsningen

Lisa Lilja är sprintern som tagit flertalet SM-medaljer på 100 och 200 meter. Nu väljer hon att dubbla distansen och satsa mot 400 meter. Läs Lisas egna ord här!

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet. 

11 okt 2023

Nyfiken på en framträdande roll under VM för veteraner 2024?

WMA, Världsmästerskapen för veteraner närmar sig och behovet av förbundsdomare är stort! För dig som är intresserad av att ha ett värdefullt och spännande ansvar och uppdrag under WMA, arrangerar Svenska Friidrottsförbundet en utbildning i Göteborg. Göteborgs Friidrottsförbund står för utbildningskostnader! För att anmäla dig direkt, klicka här!

10 okt 2023

Hanna Jansson avslutar en 15 år aktiv karriär! 

"Mest av allt kommer vi sakna Hanna, inte stavhopparen Hanna utan träningskamraten och kompisen Hanna. Det är inte ofta man träffar människor som hon, som ger allt dom har, till alla, i alla lägen"

27 sep 2023

Nu stänger Vallen!

Ambitionen är att färdigställa renoveringen den 1 juli 2024, vilket innebär att du skall kunna träna på banan direkt efter Världsungdomsspelen 5-7/7. Betänk även att Veteran-VM under augusti även den påverkar träningen, vilket skapar behovet att börja planera för sommarens träning, tävlingar och friidrottskolor redan nu!

11 sep 2023

Anders Palmqvist och Tracey Andersson nya ledare på FIG!

Till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg har redan en handfull friidrottande ungdomar sökt. Vill du vara en av dem? Vill du stärka dina förutsättningar att friidrotta och studera samtidigt? Vill du vara i en idrottande miljö både i din vardag, och i föreningslivet?

07 sep 2023

Program Bohusgården!

Välkommen till Värdegrunds- och verksamhetskonferens på Bohusgården, Uddevalla! Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas att delta på 2023 års värdegrund- och verksamhetskonferens, 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att mötas över föreningsgränserna finns en möjlighet att lära känna varandra bättre och skapa förutsättningar för att tillsammans stärka och utveckla Göteborg Friidrott. Nedan följer dagsprogrammet! Alla block syftar till att inspiera och bidra till ett aktiv värdegrundsarbete, likväl som att det gemensamma målet med blocken är att forma ett potentiellt innehåll till Verksamhetsplanen 2024.

07 sep 2023

29/9 – sista dag att lämna in din motion!

Göteborgs Friidrottsförbund högst beslutande organ är årsmötet. Fram till och med 29 september har Du möjlighet att lämna in ett konstruktivt förslag om förändring, som förbundet tar upp och behandlar på årsmötet.

06 sep 2023

Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott?

Är du mellan 13 och 25 år? Tycker du om friidrott? Vill du som ungdom vara med och påverka din idrott? Har du funderat på varför din förening fungerar som den gör?

01 sep 2023

Välkommen till tränarträff!

För att träningsmiljön i Friidrottens Hus skall vara så trygg, säker och glädjefylld som möjligt för alla individer hålls varje höst ett obligatoriskt tränarmöte. Välkommen att anmäla dig till 19e eller 29 september!

18 aug 2023

Välkommen till Bohusgården!

Göteborgs samtliga 16 arenaföreningar välkomnas till 2023 års värdegrund-och verksamhetskonferens 23-24 september på Bohusgården, Uddevalla. Genom att föra samman Göteborgs friidrott under en koncentrerad helg utforskas situationer, språk och normativa handlingar. Arbetet med värdegrunden ligger också till grund för den nya verksamhetsplanen som kommer att formas om under helgen.