Lag-SM

Örgryte nära titeln igen

Under tisdagen samlades Sveriges friidrottselit för att göra upp om titeln som landets bästa klubb. Örgryte var regerande mästare på herrsidan och trots att man i år fick ge sig mot Hässelby var det en historisk dag för klubben som för första gången hade både ett dam- och herrlag med i finalen.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson, Örgryte IS, fick idag sin OS-biljett till Tokyo. Foto: Deca Text & Bild

Årets final av Lag-SM avgjordes i Halmstad och Göteborg representerade tack vare Örgryte och Ullevi tävlingarna med fyra lag.   

Örgrytes herrlag var länge med och fajtades om att försvara guldet men segerlaget Hässelby var för dagen strået vassare och tog välförtjänt hand om titeln, med 99 poäng jämfört med Örgytes 92 poäng.

Örgytes damer slutade i sin tur sexa och håller sig därmed kvar i finalen inför nästa års tävlingar. Ullevi slutade fyra på damsidan och femma på herrsidan.

Lisa Lilja, Ullevi FK, vann damernas 200-meterslopp. Foto: Deca Text & Bild

På det individuella planet utmärkte sig i första hand Maja Nilsson som i elfte timmen fixade OS-kval och idag dessutom belönades med en OS-biljett, precis som Vidar Johansson som också grejade sitt kval på 3000 meter hinder under en tävling i Spanien under tisdagen.

Ytterligare en stark prestation i Halmstad kom genom Ullevis Lisa Lilja som tack vare nya personliga rekordet 23,42 vann mot bland andra Moa Hjelmer i kvinnornas 200 meter. Imponerade gjorde också Ögrytes unge trestegshoppare Gabriel Wallmark som vann och slog nytt personbästa med 15,78.

Se fullständiga resultat.

09 jan 2024

Årsrapporten är öppen!

Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

02 feb 2024

Friidrottsförälder!

Den 1 januari släpptes Svensk Friidrotts uppdaterade version av Friidrottsförälder, en digital utbildning för föräldrar och vårdnadshavare till friidrottande barn. Utbildningen är gratis och genomförs på distans på en tid som passar deltagaren.

26 jan 2024

Grattis Henrik till Årets ungdomsledare!

Med motiveringen “Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta"

17 jan 2024

Full Moon Jump ::: Lördag 27 januari

Anmälan är öppen för Full Moon Jump 27 januari. Tävlingen ingår i Svenska Stavhoppstouren.

12 jan 2024

Informationsträff WMAC 2024

30 januari kl. 17.30 bjuder GFIF in till informationsträff i Friidrottens Hus för föreningsrepresentanter och ordföranden. Notera* Mötet 24 januari är inställt.

18 dec 2023

Erik Bergkvist och Göteborgs Friidrottsförbund går skilda vägar

Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) och GFIF har kommit överens om att gå skilda vägar. Erik gör sin sista arbetsdag vid årsskiftet (31/12), då han går vidare till en ny arbetsgivare.

08 dec 2023

Till minne av Jan Axelsson

Göteborgs Friidrottsförbund sörjer den mångåriga förbundschefen och tidigare styrelsemedlemmen, Jan Axelsson, som avled igår 7 december efter en tids sjukdom

06 dec 2023

Göteborgsföreningarnas öppna träningar för Musikhjälpen

09 nov 2023

Distriktårsmöte Session 1

Torsdag 23 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbund Distriktsårsmöte session 1. Nu är alla handlingarna uppdaterade med bland annat budget, röstlängd, och verksamhetsplan. Varmt välkommen!

30 okt 2023

We Run We Walk – för musikhjälpen

Skapa en aktivitet för löpning eller vandring, bjud in allmänheten och lyft er verksamhet - samtidigt som ni bidrar till Musikhjälpen. 

26 okt 2023

Enkät för kartläggning av ert utbildningsbehov!

FU Väst genomför i månadsskiftet en enkät för att utforska ert utbildningsbehov från våren 2024! Detta görs för att säkerställa att föreningen fortsatt kan erbjuda utbildning- och fortbildning till era ledare, för en attraktiv, trygg och stark föreningsverksamhet.