Lag-SM

Örgryte nära titeln igen

Under tisdagen samlades Sveriges friidrottselit för att göra upp om titeln som landets bästa klubb. Örgryte var regerande mästare på herrsidan och trots att man i år fick ge sig mot Hässelby var det en historisk dag för klubben som för första gången hade både ett dam- och herrlag med i finalen.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson, Örgryte IS, fick idag sin OS-biljett till Tokyo. Foto: Deca Text & Bild

Årets final av Lag-SM avgjordes i Halmstad och Göteborg representerade tack vare Örgryte och Ullevi tävlingarna med fyra lag.   

Örgrytes herrlag var länge med och fajtades om att försvara guldet men segerlaget Hässelby var för dagen strået vassare och tog välförtjänt hand om titeln, med 99 poäng jämfört med Örgytes 92 poäng.

Örgytes damer slutade i sin tur sexa och håller sig därmed kvar i finalen inför nästa års tävlingar. Ullevi slutade fyra på damsidan och femma på herrsidan.

Lisa Lilja, Ullevi FK, vann damernas 200-meterslopp. Foto: Deca Text & Bild

På det individuella planet utmärkte sig i första hand Maja Nilsson som i elfte timmen fixade OS-kval och idag dessutom belönades med en OS-biljett, precis som Vidar Johansson som också grejade sitt kval på 3000 meter hinder under en tävling i Spanien under tisdagen.

Ytterligare en stark prestation i Halmstad kom genom Ullevis Lisa Lilja som tack vare nya personliga rekordet 23,42 vann mot bland andra Moa Hjelmer i kvinnornas 200 meter. Imponerade gjorde också Ögrytes unge trestegshoppare Gabriel Wallmark som vann och slog nytt personbästa med 15,78.

Se fullständiga resultat.

31 mar 2023

Nyfiken på att utbilda utbildare?

Vill du utbilda nya ledare, bli teknisk ledare, eller fördjupa din kunskap inför sommarens friidrottskolor? Se hit!

22 mar 2023

Begränsad träning 9 veckor fram!

Ljuset i Friidrottens Hus kommer att förnyas! Att sätta upp nya LED-lampor är en investering. Effektiviseringen av elen gör att förbundet kan spara 2/3 av den ekonomi som idag läggs på energiförbrukning.  Arbetet innebär begränsningar i träningen vecka 13-18 och vecka 20-23. 

10 mar 2023

“År 0 efter pandemin bemästrat”

Ännu ett år skall läggas till handlingarna. 2022 är ett år där friidrottens verksamheter återgick till vad som kan betecknas som normalt. Dock var det inget normalt år, utan måste nog betecknas som ”år 0 efter pandemin bemästrats”. Förhoppningsvis kommer 2023 att kunna betecknas som ”år 1…”.

09 mar 2023

För en trygg idrott!

Vad innebär en trygg idrott för dig? Vad innebär det att ifrågasätta eller vara nyfiken på kollektiva normer, arbeta förebyggande och skapa trygga miljöer för barn, ungdomar men också för dig elitaktiv, veteran, motionär, föräldratränare, föreningsansvarig, förtroendevald i styrelsen och för dig som ideell kraft? Det ges du möjlighet att tillsammans med Göteborg Friidrott, Svenska Friidrottsförbundet och RF-SISU Västra Götaland att nu ta reda på!

06 mar 2023

Inomhus-EM i Istanbul. En resumé!

Europamästerskapet Inomhus i Istanbul är över! Precis som vid fjolårets Inomhus-VM såg Thobias Montler och Carl Bengtström till att ta med sig varsin medalj hem till Göteborg. För det svenska laget i sin helhet blev det ett mästerskap som resulterade i tre brons och ett silver.

02 mar 2023

Örgrytetvillingarna gör seniordebut på IEM!

Julia och Wilma Nielsen är båda uttagna till sitt första europamästerskap för att springa 800 meter. Systrarna bor och tävlar i USA till vardags och studerar på Bradley University. När de är hemma i Sverige är det Örgrytes kläder som bärs sedan förra årets inomhussäsong. De toppar föreningens 800m-statistik, både inomhus och utomhus. Och i somras bidrog de till att Örgryte IS Friidrott blev årets bästa förening på Junior-SM när de tillsammans tog hem tre guld och tre silver.

27 feb 2023

“Ett tillfälle att lyssna till en av Sveriges mest erfarna sprinttränare”

Grengruppskommittén Sprint/Häck tillsammans med FU Väst bjuder in Dig till en inspirations dag med sprinttränaren Kenth Olsson. Utbildningen vänder sig till dig som är tränare för aktiva från 12 år och äldre.

10 feb 2023

Avtackning för Tommy!

Välkommen på tårtkalas för Tommy 24 februari 13:00!

09 feb 2023

Välkommen till Distriktårsmöte session 2!

Idag öppnar anmälan till Distriktsårsmöte session 2 och Göteborg Friidrott välkomnar alla medlemsföreningar till Friidrottens Hus! När? Torsdag 9 mars Start: 17:30

03 feb 2023

Gothenburg Games!

Under torsdagen var det premiär för Gothenburg Games som i år är en del av World Athletics Indoor Tour. Med nästan utsålda biljetter, stora namn på programmet och en nyligen uppbyggd längdhoppsbana var det bäddat för succé för initiativtagarna Yannick Tregaro och Per Skoogs evenemang. Kvällen bjöd som hoppats på många världsresultat såväl som personliga rekord. 

01 feb 2023

Fyra dagar full med fart!!

Imorgon går startskottet för en långhelg med intensiva tävlingar! Framförallt visar både Gothenburg Games och Göteborg Inomhus att Göteborg är den arena för både elit och ungdom vi har varit, fortfarande är och kan bli! 

26 jan 2023

Välkommen till skokväll hos Löp & Sko!

Tid: 15:00-17:00 När?: Lördag 11 februari Plats: Plantagegatan 4