Lag-SM

Örgryte nära titeln igen

Under tisdagen samlades Sveriges friidrottselit för att göra upp om titeln som landets bästa klubb. Örgryte var regerande mästare på herrsidan och trots att man i år fick ge sig mot Hässelby var det en historisk dag för klubben som för första gången hade både ett dam- och herrlag med i finalen.

SKRIBENT: Sebastian Nilsson

Maja Nilsson, Örgryte IS, fick idag sin OS-biljett till Tokyo. Foto: Deca Text & Bild

Årets final av Lag-SM avgjordes i Halmstad och Göteborg representerade tack vare Örgryte och Ullevi tävlingarna med fyra lag.   

Örgrytes herrlag var länge med och fajtades om att försvara guldet men segerlaget Hässelby var för dagen strået vassare och tog välförtjänt hand om titeln, med 99 poäng jämfört med Örgytes 92 poäng.

Örgytes damer slutade i sin tur sexa och håller sig därmed kvar i finalen inför nästa års tävlingar. Ullevi slutade fyra på damsidan och femma på herrsidan.

Lisa Lilja, Ullevi FK, vann damernas 200-meterslopp. Foto: Deca Text & Bild

På det individuella planet utmärkte sig i första hand Maja Nilsson som i elfte timmen fixade OS-kval och idag dessutom belönades med en OS-biljett, precis som Vidar Johansson som också grejade sitt kval på 3000 meter hinder under en tävling i Spanien under tisdagen.

Ytterligare en stark prestation i Halmstad kom genom Ullevis Lisa Lilja som tack vare nya personliga rekordet 23,42 vann mot bland andra Moa Hjelmer i kvinnornas 200 meter. Imponerade gjorde också Ögrytes unge trestegshoppare Gabriel Wallmark som vann och slog nytt personbästa med 15,78.

Se fullständiga resultat.