ARRANGEMANG

Vinterns första stora tävling!

…Och uppstart för Säsongsmångkampen!

Under den gångna helgen genomförde Ullevi Friidrott Adventsspelen, en tävling som för många ledare och yngre aktiva är det första större arrangemanget du är med på! Och så även vinterns första möjligheten att delta i Svensk Friidrotts  “Säsongsmångkamp”. 

Kanske deltog du på Nationaldagskampen, som IFK Göteborg Friidrott arrangerade i somras och är nyfiken på att testa på mångkamp igen? Eller kanske är du nyfiken på att tävla i fler grenar än den eller de du tränar för idag? Säsongmångkampen är en möjlighet för dig att genomföra en hel mångkamp, fast under en säsong, och genom att tävla i mångkampsgrenarna på
andra tävlingar.

Så här gör du!

  1. Inspireras av tävlingsprogrammet här och välj ut de olika tävlingar som du vill testa mångkampsgrenarna på!
  2. Anmäl dig, precis som vanligt, till de grenar du vill tävla i, och när. 
  3. Efter tävlingshelgen kan du själv, eller be din tränare, att registrera ditt enskilda resultat på mangkampen.se 

*Säsongmångkampen är för dig mellan 12-15 år. 

 

1 Bianca Salming -98 108 Turebergs FK 6065p SB
2 Lovisa Karlsson -00 2209 Högby IF 5460p K22
3 Emma Söderström -98 110 Göteborgs KIK 4988p (SM 2022)

För att registera dig till Säsongsmångkampen, klicka här!

OCH FÖR ATT SE ALLA RESULTAT FRÅN ADVENTSSPELEN, KLICKA HÄR!

Och för dig som är nyfiken på att tävla i Göteborg under vintern, senior som elit;

Klicka här, för att komma till GFIF’s lokala tävlingsprogram!

22 feb 2024

Distriktsårsmöte session två

Som en av Göteborg Friidrotts 52 anslutna föreningar är du inbjuden till Distriktsårsmöte session 2 den 7 mars 2024

15 apr 2024

Öppna pass är tillbaka!

De öppna passen är en serie grenspecifika träningar som leds av etablerade tränare från distriktet. Årets grenar har valts ut från en deltagar-enkät som skickades ut till föreningarna efter höstens premiär av satsningen. Nästa pass: 20 april!

11 apr 2024

“Inte ens Rom byggdes på en dag”

Sommaren 2024 integreras paraaktiva på Jennylundsspelen, En Midsommarnattsdröm och Angeredsspelen. En särskild nyhet är grenar för disciplinen Framerunning, vilket välkomnas varmt av 3V Handikappsförening. 

28 mar 2024

Träning under Slottsskogsvallens renovering

För träning under sommaren se "Här kan du träna i sommar" under Öppettider och Träningskort.

26 mar 2024

Aktivas råd söker aktiva!

Har du något du vill förbättra i Friidrottens Hus? Eller något du önskar föra fram och lyfta på förbundsnivå? Vill du vara en god ambassadör för de andra aktiva? En person som dem kan vända sig till?

25 mar 2024

En trio tillsammans

Hur kan SFIF, GFIF och RF-SISU bilda en trio, som inte arbetar i parallella stuprör, utan tillsammans? Och vad ger det föreningslivet?

21 mar 2024

“2023 läggs nu till handlingarna”

År 2023 läggs nu till handlingarna. Förhoppningen att det skulle bli ett år då det mesta återgick till ”normalt” har kommit på skam. Läs ordförandes ord!

20 mar 2024

Vers un été à Paris

Vad betyder medaljen för Andreas och tränare Per Skoog? Vad har medaljen för betydelse för löpningen i Göteborg? Och hur bygger erfarenhet mental styrka? Göteborgs Friidrottsförbund möter medel-och långdistanstränaren Per Skoog i ett samtal med silvermedaljen som perspektiv.

13 mar 2024

”De aktiva återvänder med ännu fler friidrottskompisar”

En buss full med ungdomar från tolv olika föreningar reste den 8 mars till Växjö och Ungdoms-SM. De gemensamma resorna samordnas och subventioneras via Göteborgs Friidrottsförbund vilket har varit en tradition under många år. Men vad fyller de gemensamma resorna för mening?

29 feb 2024

“Det är av största vikt att förbund och förening förvaltar intresset”

Årets upplaga av Junior-SM inomhus avgjordes förra helgen (23-25 februari) i Tybblelundshallen, Örebro. Aktiva från Göteborgsklubbarna slog många personliga rekord vilket belönades med både medaljer och framskjutna placeringar i samtliga grenar. En av grenarna som stack ut lite extra, precis som på SM veckan innan, var stavhoppet.

27 feb 2024

“Öppna passen är kärnan för ungdomarna”

Rekryteringsprojektet genomförs utifrån olika perspektiv däribland tränarutbildning, fadderverksamhet, inspirationspass med elitaktiva och gemensamma öppna pass för ungdomar.

27 feb 2024

“Det har varit en laginsats”

Den 9-10 mars genomför FU Väst utbildningen Löpledare. Utbildare är Västsvenskas Jonas Eklöf som i januari mottog Svenska Löpares Pris under Atea Friidrottsgala. Anmäl er närvaro senast 4 mars.